Ohňové moře

Ohňové moře https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34970/brana-smrti-ohnove-more-34970.jpg 5 24 2

Brána smrti série

< 3. díl >

série: Brána smrti díl v sérii: 3 Abarrach, říše Kamene. Zde, v pustém a neplodném světě podzemních jeskyní, vytvořených kolem jádra z roztavené lávy, se zdá, že nižší rasy – lidé, elfové a trpaslíci – úplně vymřely. Zde také ti, kdo mohou být pokládáni za poslední zbytky kdysi mocných Sartanů, stále bojují o přežití. Pro Hapla a Alfréda – nepřátele podle rodu a spolucestovatele z nezbytnosti – může Abarrach odhalit víc, než by se jeden i druhý odvážili zjistit o historii Sartanů… a o budoucnosti všech jejich potomků. Před dávnými věky mágové, nemající ve své moci sobě rovné, rozdělili svět do čtyř říší – říše Oblohy, Kamene, Ohně a Vody – a pak zmizeli. Po čase se mágové naučili pracovat s kouzelnými formulemi, které však platily pouze v říši, kde žili, a ostatní magie upadla v zapomenutí. V současné době je pouze několik těch, kdo přežili Labyrint a prošli Branou smrti, kteří vědí o existenci všech čtyř říší – i když ještě nerozluštili tajemství jejich rozděleného světa…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Návrat
Originální název:

Fire Sea , 1991


více info...

parxel
parxel
07.11.2016 5 z 5

Třetí díl cyklu Brána smrti zavádí čtenáře do podzemní říše Abarrach a je hodně temný. Úvod knihy začíná trochu netypicky vyprávěním nekromanta Baltazara o tom co vedlo jeho lid k tomu, aby opustili svůj domov v Kairn Telestu. Více méně byl tento problém naznačem již na konci předcházejícího dílu. Krátce na to vstoupí na scénu Haplo a Alfréd, staří známí, a velmi rychle se zapletou do událostí v Abarrachu více, než by jim bylo milé. Samozřejmě se zde také setkáte s draky, kteří tvoří všudy přítomné koření.

Na knize se mi asi nejvíce líbilo úvodní vyprávění Baltazara, protože velmi rychle uvedlo čtenáře do problémů Abarrachu a odpadly tak mnohdy zbytečné a zdlouhavé úvodní pasáže, což byl neduh obou předchozích dílů. Rovněž se mi líbilo celkové pojetí světa a celá záležitost s proroctvím (pro případné čtenáře nechci prozrazovat více).

V porovnání s prvními dvěma díly hodnotím Ohňové moře zatím jako nejlepší díl celé série. Dávám plný počet hvězd.

Ocas
Ocas
07.09.2013 5 z 5

Nejlepší díl celé série, bohužel pak už to jde z kopce. Kvuli tomuto dílu za to ale série stojí.


Autoři knihy

Tracy Hickman
americká, 1955
Margaret Weis
americká, 1948

Kniha Ohňové moře je v

Přečtených37x
Doporučených2x
Knihotéce57x
Chystám se číst5x
Chci si koupit7x