Brána smrti

Brána smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/273203/bmid_brana-smrti-wTs-273203.jpg 4 13 3

Kniha Brána smrti rozvíjí stejnojmenný seriál České televize a dané téma zachycuje ve větší ploše. Jednotlivé poznatky a zkušenosti tu jsou v nezkráceném působivějším vyznění a nabízejí jiný pohled na smrt, než je běžné. Mezi stovkou osobností je i R. Moody, S. Grof, M. Stingl, F. A. Wolf, 14. dalajlama… Většina lidí má ze smrti strach, je to pro ni téma depresivní a schovává se před ní. Zde však poznáme, že lidé napříč historií i kulturami většinou pojímají život a smrt jako proměny našeho věčného bytí. K pokračování života po smrti se hlásí i mnozí moderní vědci a odborníci – zjišťují, že po smrti je to vlastně mnohem zajímavější… Zároveň v knize najdeme inspiraci, jak se vypořádat s odchodem blízkých, jak se připravit na vlastní smrt i jak vlastně žít.... celý text

Žánr:
Literatura naučná

Vydáno: , Maitrea
více info...

Přidat komentář

majáček
05.10.2021 5 z 5

Se smrtí svého milujícího manžela jsem se těžko srovnávala. Tato kniha mi velmi pomohla i obohatila, i když se vším nesouhlasím.

Jelitovna
07.01.2021 3 z 5

Nejvíc, a možná jediné, co mě zaujalo, bylo povídání o hospicech. To bylo obohacující, povzbudivé a praktické.
Dana Piňosová: "Zažila jsem několikrát, že člověk umřel a byl na to připravený. A vždycky to začíná od nohou. Nohy jsou bílé a studené jako mramor, žíly začnou být fialové a pak to jde pomalinku nahoru a je konec. Nádech, výdech a je konec."

Z kapitoly "Víra v jediného Boha", rozhovor s teologem I. O. Štampachem:
"Můžete zmínit i pohled křesťanské mystiky?"
Š.: "Křesťanská mystika používá pro věčný cíl člověka několikeré obrazy. Některé jsou velmi zajímavé. Například sv. Jan od Kříže ve svém spisu Výstup na horu Karmel má překvapivou úvahu - na horu, na vrchol k Bohu vedou tři cesty, dvě z nich jsou cesty hromadění nějakých zásluh a třetí cesta, strmá, která vede přímo nahoru, je popsána slovy - "nic, nic, nic, nic" a co je ještě překvapivější, tak na vrcholu hory je napsáno: "a nahoře také nic".


Jana.Esther
12.11.2018 5 z 5

Velmi inspirativní četba. Doporučuji.

Autorovy další knížky

Viliam Poltikovič
česká, 1958
2003  93%Touha po absolutnu - Svatí muži Indie
2015  86%Brána smrti
2020  90%Příběh tantry
1995  94%Duše východu - duchovní cestopis

Kniha Brána smrti je v

Přečtených19x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce11x
Chystám se číst15x
Chci si koupit8x