Brána do pekel

Brána do pekel https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60969/bmid_brana-do-pekel-vKS-60969.jpg 4 38 4

Nicola a Howard tvoří šťastný bezdětný manželský pár, ovšem jen do té doby, než se Nicola dozví o tragické smrti své sestry a jejího manžela – ti zanechávají po sobě sirotky – dvojčata, která Nicola adoptuje. S příchodem dvojčat do domu se však začíná roztáčet kolo zkázy a hrůz, nepochopitelných smrtí. Na scéně se navíc objeví démonický poručník dvojčat, jehož kouzlu Nicola zcela propadne…... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Gateway to Hell , 1989


více info...

Přidat komentář

eraserhead
04.10.2020 4 z 5

Něco, co z počátku vypadá jako erotizující milostné drama, které M. Bingley jen zahalila tajemným oparem mrazivého tajemství, se (poměrně rychleú nakonec změní v hodně působivý a funkční raně devadestákový horror kombinující hned několik klasických horrorových zápletek. Dvojčata jsou vymyšlena fakt dobře, opravdu (hlavěn z jejich rozdělené mluvy) z nich jde strach, démonický kult je nakonec vykreslen velmi dobře a erotika je hravě jiskrná. Čekal jsem hodně něco "velký špatný", ale poměrně brzy jsem byl přesvědčen, že dostanu mnohem více, než jsem čekal. Poměrně milé překvapení. Světlou skvrnou na jinak temném nebi románu je odfláknutá korektura, ale to asi u knih z Baronetu není nic překvapujícího. Dá se s tím, u tak zajímavých knih, ale žít. prožitku to moc neubírá. 3.5*

RomanDušek
18.05.2020 1 z 5

Kniha má své fanoušky, ale já se mezi ně neřadím. Měl jsem co dělat, abych to dočetl. Nebyl to úplně můj oblíbený žánr.


DominaCZ
19.11.2019 5 z 5

Tohle spadá do sekce těch knížeček jako jsou Stopy hrůzy apod., prodávali to u nás v devadesátkách za 15 .- a já jen lituji, že jsem nestihla si toho nakoupit víc.
Tahle knížka je tlustá, plná děje a hnusu a téměř se o ní neví, což je škoda, protože je kvalitní.
Dala by se i zfilmovat, byť jasněže, nikdo by z toho nebyl až tak zděšenej, ale jako s dnešníma efektama by to mohla být kvalitní podívaná, takže proč ne? Za mě dobrý.

tisha8409
06.07.2015 5 z 5

Líbilo. Napínavé, úchylná dvojčata jsou dokonalý stresor jinak poklidného života, druhá část v Egyptě a začleňování se do sekty je taky zajímavá. vysvětlení, že jde vlastně jen o mentální pokusy a úchylky mne sice trochu zklamaly, ale konec je zajímavý.
Měla by se té knize věnovat víc pozornosti, protože blbých hororů typu Stmívání je všude dost.... tohle je ale neobyčejné.

Autorovy knížky

Margaret Bingley
britská, 1947
1993  76%Brána do pekel

Kniha Brána do pekel je v

Právě čtených1x
Přečtených46x
Doporučených5x
Knihotéce27x
Chystám se číst8x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x