Božský tanec

Božský tanec https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385469/mid_bozsky-tanec-gw8-385469.jpg 4 14 5

Změnili jsme víru na právo na jistotu, když nám ve skutečnosti trojiční tajemství našeptává pravý opak: Máme žít v nádherné, hrozné pokoře před realitou. V tomto prostoru nám Bůh dává pátravého ducha, touhu po porozumění; zdá se mi, že je to pouze toto neustálé úsilí o porozumění, co formuje milosrdné lidi - a moudré lidi. Jestli si myslíte, že máte právo na jistotu, tak mi ukažte, kde vám evangelium něco takového slibuje nebo nabízí. Sám Nový zákon je napsán řečí, kterou Ježíš nikdy nemluvil. Kdyby Bůh chtěl, abychom měli důkazy, racionální zdůvodnění a dokonale jasno, tak by Ježíšovo vtělení pozdržel do vynálezu magnetofonů a videokamer. Racionální jistota je přesně to, co nám Písmo nenabízí. Nabízí nám něco mnohem lepšího a úplně odlišný způsob poznání: intimní vztah, cestu tmou, stezku, na které si sami pro sebe musíme objevit, že milost, láska, milosrdenství a odpuštění jsou absolutně nezbytné pro přežití - ve světě vždy a navždy nejistém. Potřebujete jenom dostatek moudrosti a zakotvení, abyste věděli, jak žít bez jistoty! Ano, my skutečně jsme spaseni vírou. Lidé žijící tímto způsobem nikdy nepřestanou růst, jen tak snadno se nezlomí a je opravdu radost s nimi žít. Richard Rohr je celosvětově uznávaný ekumenický učitel, františkánský kněz z Nového Mexika a autor mnoha knih.... celý text

Duchovní literatura Literatura naučná
Vydáno: , Lukáš a syn (Barrister & Principal)
Originální název:

Divine dance , 2016


více info...

Přidat komentář

jasminecka
30.01.2023 5 z 5

Knihu jsem cetla snad rok. Casto jsem narazila na vetu, odstavec, myslenku, ... ktere mi stacily k premysleni opravdu na dlouho. Ceka me mnoho vypisku a urcite si poznamenam i zaverecna prakticka cviceni, jak zazivat Trojici v kazdodennim zivote.

Dragan
04.12.2021 1 z 5

Filosoficko-poetický slepenec přioděný ve vetchém kabátě křesťanské mystiky v mnohém připomínající knihy New Age. Jen jediná věta v celé knize se dotýká prostého života člověka - str. 179 „Můžete být nevzdělaná žena, uklízet hotelové pokoje a …“ a ani tuto větu nejsou autoři schopni dopovědět tak, aby člověk nemusel půl života trávit v kontemplativním klášteře. Čtenář nikde v knize nedostává rady, jak prakticky žít, ale je pěchován pocitem, že takto mysticky nikdy nedokáže žít.
„Ora et labora“


Lilda
23.04.2020 5 z 5

Velmi dynamická kniha naplněna osobním svědectvím o Boží lásce ve všech směrech.

sika444
09.01.2020 3 z 5

Stále nejsem schopen přijmout úplnou eliminaci božího hněvu. Čtu Písmo a tam je hněv nedílnou součástí božího bytí. Proto mi připadalo, že v některých místech je tato jinak inspirativní kniha demagogická.

marierachel
11.04.2019 4 z 5

Autora už nějaký čas sleduju a nezklamal mě. Vím, že se ke knize budu vracet, je velmi inspirativní a myslím, že by mě příště oslovily myšlenky, které mi při prvním čtení unikly. V některých chvílích jsem se trošku ztrácela, inu, nejsem ještě takový mystik jako Richard Rohr. :) Doporučuji všem, kteří se zabývají otázkou, jak lze zakoušet Boha ve svém životě.