Božská královna prokletých adamitů

Božská královna prokletých adamitů https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/158281/bmid_bozska-kralovna-prokletych-adamitu-A51-158281.jpg 2 6 6

Román z dob husitských válek vypráví příběh mladičké šlechtičny Marie, jejíž rodinu vyvraždili husité. Marie se rozhodne pomstít, a proto vstoupí do táborské komunity. Než však stačí probodnout hejtmana Žižku, jehož tvář jí utkvěla v paměti, zadrží ji kovář Rohan. Dívka se mu líbí, jeho city jsou opětovány a mladí lidé se do sebe zamilují. Mezitím tu vzniká sekta adamitů, jejímž vůdcem se stává Rohan. Láska těch dvou náhle prochází podivnou katarzí za erotických excesů adamitské volné lásky. Adamité jsou posléze vyhnáni z Tábora a zvolí si Marii za svoji královnu. Jejich ideály jsou však brzy konfrontovány s tvrdou realitou, neboť proti nim vyrazí trestná výprava?... celý text

Přidat komentář

Tesák
29.05.2018 1 z 5

Dočetl jsem se sebezapřením. Ta kniha nemá spád ani děj , nikam člověka neposune, nepobaví. Není každý den posvícení.

minek
07.04.2018 1 z 5

Pohled do života v Táboře za husitského hnutí, zaměřený především na vznik Adamitů. Ovšem autor mocně fabuluje a z kněze Adama Rohana z Belgie (pikharta) udělal kováře. Řekl bych že až moc jsou přehnané obrazy neustále souložících účastníků děje, včetně lesbického vztahu Anny či snaha o zapojení Jana Žižky do adamitských rituálů.
Dost nepravděpodobně vyznívá i zmiňovaná a v ději použitá pravděpodobně Kámasútra v latinském překladu. Nedokáži si představit, že by někdo takovouto knihu přeložil do latiny, když vzdělání příslušelo především kněžím a u těch to nepřicházelo v úvahu, a kdo by ji vytiskl, když i tiskárny byly pod církevní kontrolou.


mot33
20.01.2018 3 z 5

Místy trochu mimo ,ale průměr si to zaslouží.

PAVEL z BRNA
26.08.2017

Dobře napsaný dobrodružný krvák, bez nároků na to držet se řečiště historie, se mi líbil a zvládl jsem ho za jeden den. Upoutal mě samozřejmě kvůli extrémní husitské sektě Adamitů a možnosti prožít si s nimi jejich příběh. Erotické scény se nezvrhávají do nudy porna, takže jsem u nich nespal a jen jednou jsem stránku přeskočil, to když se autor trochu zapomněl.

orinka3
25.05.2016 1 z 5

Nevycházím z úžasu, co všecko je možné. Dokonce i to, že se z historické prózy uplácá jakýsi erotický novotvar, kdy se husitská doba použije jako kulisu. Kdyby šlo o medicínu, pak by to byl jarmareční dryák. Hvězdičku ponechávám za odvahu autora vylézt s tím na světlo:)

čef
05.03.2016 4 z 5

Pro čtenáře knih z doby husitských zmatků pánů Vondrušky a Niedla nebude tento román nijak zvláště přínosným. Snad rozpracování příběhu adamitů a popisy jejich různých erotických kousků dává knize šanci uspět, velká literatura to bohužel není a nějaké zvláštní pornodusno se taky jaksi nekoná. Přesto knihu nezavrhuji, jde o jakýsi alternativní pohled na pekelná léta české historie, autorem dobře nastudované.