Božská komédia: Očistec

Božská komédia: Očistec https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/137669/bmid_ocistec-xYj-137669.jpg 3 13 2

Kniha je druhou časťou slávnej a legendárnej La Divina Comedia. Dante a jeho sprievodca Vergílius pokračujú vo svojom putovaní za stratenou láskou Beatrice. Ich cesty vedú z pekla, po prelezení skrze diabla, ktorý naveky požiera dušu Judášovu, na protipól sveta mystického do očistca. Tu stretávajú duše tých, ktorí neboli na veky zatratení, ale ich duša nebola v stave blaženosti, v čase smrti ich telesnej schránky, ktorá je nutná k priamemu prechodu do bázne nebeskej a blízkosti Boha trojjedinného. Prvé vydanie. Komentár podľa poznámok J. Felixa napísal Viliam Turčány.... celý text

Přidat komentář

MiJant
26.03.2023 2 z 5

Na čítanie takejto literatúry musí mať človek asi "vlohy". Určite zaujímavý obsah, mne sa nepodarilo ešte dočítať , hlavne kvôli pomalému chápaniu textu. i ked všeobecne najznámejšie dielo Danteho, ktorého neochvejne vedie Vergílius až k jeho vysnívanej láske Beatrice.

SofieAuská
29.01.2021 3 z 5

Danteho pokračování cesty z pekla do nebe v Božské komedii s Virgilem jako průvodcem. Hora očistce, která byla vytvořena, když Lucifer zasáhl Zemi, a má strukturu 7 teras podobných 7 smrtelným hříchům. NENÍ TO ZÁBAVA JAKO INFERNO, ale příjemné.


Kniha Božská komédia: Očistec je v

Přečtených25x
Doporučených1x
Knihotéce15x
Chystám se číst6x
Chci si koupit5x