Boží zpráva pro tebe

Boží zpráva pro tebe https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/429537/bmid_bozi-zprava-pro-tebe-OT8-429537.jpg 5 3 1

Ilustrované biblické příběhy pro mládež. Tato kniha je dárek od Eastern European Mission, který Vám můžeme věnovat zdarma díky finančním příspěvkům věřících z celého světa. NENÍ URČENA K PRODEJI.

Přidat komentář

Marekh
24.02.2022 4 z 5

V minulosti jsem přečetl knihu DĚTSKÁ BIBLE – STARÝ A NOVÝ ZÁKON. Knihu jsem přečetl dvakrát. Jednou, když mi bylo kolem 10 let a podruhé, když jsem byl mnohem starší.

Po dlouhé době jsem se pustil do dalšího biblického čtení, tentokrát do knihy BOŽÍ ZPRÁVA PRO TEBE – Ilustrované biblické příběhy pro mládež. Kniha se skládá ze Starého a Nového zákona. Kniha je psána formou poznámek, ve kterém přesně víme, z jaké knihy citovaný text pochází, z jaké kapitoly a z jakého verše. V úvodu každé kapitoly je stručně napsán obsah příběhu a někdy také dodatky v průběhu dané kapitoly. V závěru každé kapitoly se nachází kontrolní otázky, nad kterými se můžou čtenáři zamyslet. Kniha je určena pro mládež, ale knihu si může přečíst naprosto kdokoliv v kterémkoliv věku.

Knihu jsem četl dlouho. Je lépe si knihu rozdělit do většího časového úseku, protože biblických příběhů je hodně včetně různých postav. O Bibli jsme si také řekli několik slov na střední škole, ale jen okrajově. Známé jsou příběhy Adama a Evy, Příběh Kaina a Abela, Potopa světa a Noe, Stavba babylónské věže, Příběh Abrahama a Izáka, Příběh Jákoba, Příběh Josefa, Osudy Mojžíše, Sodoma a Gomora, Příběh Ježíše aj.

Pro mě čtení Bible, byť v tomto zpracování, vždy představuje zamyšlení se nad vznikem života, nad samotným životem, jednáním a chováním lidí vůči sobě. O některých příbězích jsem slyšel úplně poprvé, jiné jsem znal z minulosti, jiné jsem zapomněl, takže jsem si je připomněl. Klasickou Bibli jsem nikdy nečetl, pouze dětskou, anebo pro mládež.

Kniha má velký formát, kvalitní křídový papír a najdeme v ní barevné ilustrace. V knize se nachází PŘEDMLUVA, ÚVOD a v závěru také REJSTŘÍK BIBLICKÝCH CITÁTŮ.

Pokud mohu porovnat knihu DĚTSKÁ BIBLE – STARÝ A NOVÝ ZÁKON s touto knihou, více se mi líbila kniha DĚTSKÁ BIBLE svým zpracováním, více jsem se ponořil do četby. Na závěr bych podotknul, že tato kniha je věnována lidem zdarma díky finančním příspěvkům z celého světa, což je fajn.

Čtenáři, kteří by si chtěli přečíst Bibli a nemají chuť se pouštět do klasické Bible, mohou využít toto zpracování. Je to ideální forma, jak se seznámit s biblickými příběhy v zhuštěné podobě.