Boží oko

Boží oko https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/345588/bmid_bozi-oko-aux-345588.jpg 4 47 6

Theodore Anders, ředitel Národní bezpečnostní agentury (NSA), má jednoduchý cíl: zaznamenat každý telefonní hovor, email a ťuknutí klávesy, které souvisí s činností na internetu. Ví, že bezbřehý dohled je jediný způsob, jak zajistit bezpečnost Spojených států. Evelyn Gallagherovou nic takového příliš nezajímá. Chce se držet v ústraní a jen se v NSA starat o kamerové sítě a program na rozpoznávání tváří, aby zvládla zaplatit soukromou školu pro svého neslyšícího syna Dashe. Když však v rámci NSA odhalí existenci programu s kódovým označením Boží oko a spojí si ho se záhadnými úmrtími celé řady novinářů a whistleblowerů, kvůli svým nenadálým pochybnostem se ocitne v hledáčku dvojice vládních zabijáků: Delgada, sadistického strůjce bomb a hackera; a Manuse, deprivovaného obra, kterému doposud záleželo pouze na tom, jak co nejlépe ochránit ředitele. Na pozadí spletitého politického vydírání, teroristických provokací a intrikaření z útrob Bílého domu zuří globální válka -- válka mezi lidmi, kteří se zoufale snaží tutlat ta nejtemnější státní tajemství, a lidmi, kteří je chtějí vyzradit. Válka, v níž se Evelyn pokusí přežít jen s vynaložením veškerého svého špionážního umu a výcviku. Válka, v níž má ředitel NSA zásadní informační výhodu: možnost pohledu Božím okem.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: , Plus
Originální název:

The God's Eye View , 2016


více info...

Přidat komentář

Flyte
02.07.2018 5 z 5

Docela mě při čtení mrazilo. Velmi oceňuji doprovodný seznam zdrojů, který naleznete na konci knihy. Doporučuji, ovšem pokud ještě nejste paranoidní z dnešní doby, tak po téhle knize možná začnete být.

Jack Bauer
25.02.2018 5 z 5

Boží kniha. Oko hltalo každou stránku. Autor se sice dušuje, že techniky v knize popsané je jen fikce, ale až na Boží oko je vše už několik let pravda. Dalo by se říct, že kniha je z 80% dost realistická. O těchto technikách se psalo už před mnoha lety a doba mezitím značně pokročila.


CharlesWard
25.01.2018 4 z 5

Překvapivě čtivá kniha.

petula22
15.01.2018 4 z 5

Určitě doporučím předem si něco přečíst o aféře Snowden...první cca třetina knihy je trochu "složitější", pak se to rozjede, člověk se zorientuje v ději a je to zajímavé a čtivé. Byť knihy s touto tématikou nevyhledávám, jsem ráda, že jsem ji přečetla!

Arsi007
25.09.2017 4 z 5

Začátek mě vůbec nenadchl. Měla jsem dokonce chuť to nedočíst. Bylo zde spousta jmen, hodně násilí a celkově mi to přišlo trochu zmatené. Četla jsem ale dál a jsem za to ráda. První půlku bych ale rozhodně o pár desítek stránek zkrátila. Druhá půlka už ubíhala svižně a byla napínavá. Rozhodně před přečtením doporučuji zjistit si něco o kauze Snowden, Xkeyscore apod. Já si o tom přečetla až po dočtení, což mě trochu ochudilo o zážitek z četby.

ivousekk
08.08.2017 5 z 5

Skvělý příběh, který se výborně četl. Akční, hodně napínavý, jen málo předvídatelný a zároveň docela děsivý, jestli opravdu systémy jako Boží oko / ucho / mozek existují.
Pokud vás baví špionážní příběhy, vhled do zákulisí tajných či zpravodajských služeb, pak si tohle rozhodně přečtěte. Spousta věcí je inspirována skutečnými lidmi a událostmi. A určitě se po přečtení budete jinak dívat na všechny ty "chytré" věci, které nás denně obklopují.

Štítky knihy

špionáž

Autorovy další knížky

Barry Eisler
americká, 1964
2017  86%Boží oko
2004  74%Král advokátů / Osudová zatáčka / Rainův pád / Jezte dorty

Kniha Boží oko je v

Právě čtených2x
Přečtených69x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených3x
Knihotéce119x
Chystám se číst53x
Chci si koupit6x