Bouře nad savanou

Bouře nad savanou https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465748/bmid_boure-nad-savanou-RLZ-465748.jpg 4 29 11

Novinářka Nora se při záchraně keňského chlapce dostane na stopu vraždící sekty Mungiki. Její činnost nezůstane bez povšimnutí a Nora brzy nachází výhružné vzkazy. Spolu s kolegou Paolem se přesto vydává neohroženě po stopách keňských zločinců a riskuje vše pro ty, o nichž netuší, jestli jsou ještě naživu.

Přidat komentář

Rosse
02.01.2024 4 z 5

Prvně bych ráda podotkla, že kniha Bouře nad savanou navazuje na předchozí knihu Svítání nad savanou. Je tedy dost možné, že byste si mohli omylem vyspoilerovat předchozí knihu. V případě, že by vás recenze zaujala, doporučuji tedy začít první knihou. :-)

Kdybych měla vypíchnout, co mám na jejích knihách nejraději, tak je to ten fakt, že nám čtenářům předává nejen skvělý příběh, ale i kousek Afriky. Díky jejím knihám jsem se dozvěděla, co je pro Afriku specifické, jak se lidé chovají, jakým místům se vyhnout a mnoho dalšího.

Hana píše opravdu čtivým stylem. Stránky doslova mizí pod prsty i když je kniha rozdělena pouze na 6 kapitol - ty jsou ještě rozděleny na tzv. "pasáže" nebo-li prostřihy na jednotlivé pasáže. To znamená, že každou chvíli se přeskakuje z jednoho místa na druhé. Příběh tedy nesledujeme pouze z pohledu Nory, ale také ostatních postav (i samotných obětí sekty Mungiki).

Knihu hodnotím víc než pozitivně. Hlavní hrdinku jsem si oblíbila už v první knize a bylo milé se s ní znovu setkat. Doufám, že autorka se příběhu s Norou nevzdá a dočkáme se minimálně ještě jedné knihy s ní. :-)

jarkaska
29.09.2023 5 z 5

Pěkné volné pokračování knihy Svítání nad Savanou, kterou jsem četla. Příběh novinářky Nory. Knihu jsem nedokázala odložit, byla zde romantika, napětí, a zvědavost jak to vše dopadne.


Ivanule
26.01.2023 4 z 5

Tato spisovatelka nikdy nezklame:) V jejích knihách můžeme jako vždy najít krásy Afriky, ale i její stinné stránky, kde se hlavní hrdinové musí vypořádávat s nástrahy africké kultury.

Hanjimka
24.08.2022 5 z 5

Dobrodružství, napětí i romantika v jednom. Trochu jsem se bála že toho zlého bude víc, ale výsledek potěšil.

čef
06.06.2022 4 z 5

Romantiky a dobrodružství není nikdy dost a toho všeho se nám v této knize dostává v míře více než dostatečné. Spletitý příběh novinářky ve sporu s krutými domorodci, podbarvený láskou k dávnému partnerovi v tanci a nenávistí dalšího rádoby milence, je vcelku exoticky zajímavý. Charaktery postav nejsou nějak zvlášť komplikované a nedoznají ani žádného překvapivého vývoje. Doufám ale, že autorka se dalšího vývoje dočká a dostane se tak jistě až do první ligy.

takana
31.10.2021 5 z 5

Je to první kniha od této autorky a moc se mi líbila.

KatyM.
30.08.2021 4 z 5

Kniha se mi líbila, ale trochu jsem měla pocit, že čtu mix z předešlých knih.

dlabikk
26.08.2021 4 z 5

Kniha se mi líbila, děj byl napínavý a opět přečteno za dva dny :o) Díky krátkým kapitolám, které mne nenechají zapomenout po desítkách minut čtení na děj, či osoby v kapitolách předchozích, musím číst dál a dál. Nesmrtelná Nora se mi líbí čím dál víc. Romatickou linku nehodnotím, ale nevadila :o)

putpuda
10.07.2021 4 z 5

Trochu jsem se lekla, když mi došlo, že je to volné pokračování Svítání nad savanou, což nebyl zrovna můj šálek kávy. Ale bylo dobré. Kapitoly jsou krátké, tak se kniha rychle čte. Jen by mi asi nevadilo i víc stran a příběh rozvinout víc do hloubky. Ale jinak opět zajímavé čtení, chvílemi mi běhal mráz po zádech....
Koukám, že brzy vyjde nová kniha autorky, což bude určitě také zajímavé počteníčko ;)
Za mě pořád vede Nezlomný a Děti nikoho.

L.Helena
27.06.2021 4 z 5

Od autorky jsem už pár příběhů četla, takže trochu znám její styl a věděla jsem, co mám čekat. Stejně jako ty předešlé, i tato kniha je poměrně útlá na to, kolik děje obsahuje. Mám pocit, že by se příběh dal rozvinout alespoň na dvojnásobný počet stran, jenže takto se zase pořád něco děje, napětí nekolísá a střídající se krátké pasáže vícerých dějových linek prostě nedovolí čtenáři knihu odložit. Poměrně rychle se tudíž dostanete na konec a je vám docela líto, že už máte knížku tak rychle přečtenou.

Samotný příběh je opět hodně zajímavý, o to víc, že volně navazuje na jednu z předchozích knih. Moc mě bavilo přečíst si další vyprávění z nevšedního a pro nás exotického prostředí. Ale žít bych tam teda nechtěla…

TerezaJágrová
17.05.2021 5 z 5

Ke knihám od Hany Hindrákové prostě není co dodat.. Opět další úžasná kniha s krásným příběhem, ve kterém nechybí napětí, strach ani láska. Mohu jen doporučit.