Bouře mečů 1

Bouře mečů 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165005/boure-mecu-1-165005.jpg 5 884 54

Z pěti uchazečů o trůn je jeden mrtvý, další upadli v nemilost, a boj, v němž jsou bez skrupulí uzavírána nová spojenectví a rušena stará, zuří nemilosrdně dál. Moc rodu Lannisterů hrozivě sílí, avšak Tyrion trpí stále většími ústrky od své intrikánské sestry, krutého otce i zkaženého sadistického synovce. Robb Stark je nucen bránit mladé království proti zuřivosti Greyjoyů, kteří si chtějí Sever zabrat pro sebe. Divocí vytáhli zpoza Zdi a spolu s nimi nabývají na síle Jiní. O celý kontinent dál se vydává na válečné tažení Daenerys a její draci nebezpečně rostou. Každý podniká odhodlanou výpravu za své vítězství, a všichni dohromady halí svět do temné bouře mečů, která je však pouhou dětskou šarvátkou ve srovnání s válkou mezi silami dobra a zla, jejíž hrozba se blíží… Druhé vydání. -- zdroj: www.legie.info -- ... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Talpress
Originální název:

A Storm of Swords , 2000


více info...

Přidat komentář

Luigi1
14.02.2024 5 z 5

Opět jsem si pěkně počet

n.ezn.amy
12.02.2024 5 z 5

Válka je v plném proudu a již nejde zastavit. Lannisterové sílí a podmaňují si okolní země. Jon Sníh připravuje na Zdi obranu před Zdivočelými a ve vzdálené zemi Daenerys sbírá armádu, aby si vzala zpět co jí patří. Její hlavní síla jsou její milovaní draci. Fantastická epická sága, kterou čtete jedním dechem, ve které se snoubí intriky, přátelství, hrdinství, ale hlavně nikdo si z hrdinů nemůže být ničím jistý.


m2056
14.09.2023 3 z 5

První díl třetí knihy má pomalý rozjezd dlouhé pasáže o místech kde se kniha odehrává dialog moc natažen.

JohnMiller
18.05.2023 5 z 5

Vidím aj tuto v komentároch, že nie som jediný, ktorý považuje práve Búrku mečov za najlepšiu časť Piesne ľadu a ohňa. Je to také to vyvrcholenie frakcií kedy stanovené pravidlá, dané strany s ľuďmi nie sú nemenné a z postáv ktoré sa na prvý pohľad mohli zdať kruté a zlé sa ukazujú v rôznych situáciách v úplne inom svetle. Čo je super, lebo práve týmto je tento obrovský príbeh tak silný a uveriteľný. Nemáme tu vyslovene čierno biele charaktery (ty si dobrý_____ ty si zlý______ a ty si v strede) ale poukazuje sa na to, že ide o individuálne bytosti ktoré sa zo svojej situácie snažia vyťažiť.

rick6410
10.03.2023 5 z 5

Búrka mečov (myslené ako celok) je moja najobľúbenejšia kniha série, človek žasne nad tým koľko sa tam toho stane (keď si vezmeme napríklad príbehovú linku Jona). Toľko šokujúcich zvratov pokope som dávno nevidel. Kladne hodnotím aj novú príbehovú linku Jaimeho, ktorá ma veľmi bavila. Jediným mínusom je pre mňa rozdelenie knihy na dve časti v slovenčine, preferujem českú verziu kde je to jedna veľká kniha tak ako v origináli.

Kami33
10.01.2023 5 z 5

Příběh pokračuje a já se ani minutu nenudím. Jedeme dál...

Cojekomupotom
25.10.2022

(SPOILER) Tenhle díl je super, protože v něm konečně zemře Catelyn Stark, spolu se svou starší dcerou nejotravnější postava série!

Rony70
28.09.2022 4 z 5

Tenhle díl není tak super jako ten předchozí, nicméně jsem se u něj nenudil a musím uznat, že Píseň ledu a ohně je jedna z nejzajímavějších knižních ság, které jsem četl. Nepamatuju se, že bych někdy přečetl pět zhruba pětisetstránkových knih z jedné série po sobě :-) Ale rozhodl jsem se, že do dalších dílů se pouštět nebudu. Musel bych totiž přelouskat zhruba 3000 dalších stran a jak jsem ke svému zklamání zjistil, nedozvěděl bych se, jak to všechno dopadlo, protože Martin to zatím nějak celé nedotáhl do konce...

Briv
20.03.2021 5 z 5

Už jsem celé téhle sérii prostě propadla. Bitvy, králové draci, intriky a hodně tlusté knihy - to je Hra o trůny. Nikdy mi spousta stran nevadila, je to výzva.
Obdivuji autora, jak drží nit, jemně čtenáři připomíná, co už se odehrálo, navrací jej do děje a seznamuje s novými lidmi. A že postav není málo. Pro mě věta: "Ty nevíš nic, Jone Sněhu." - se stala symbolem tohoto dílu:)

Gracian1964
21.12.2020 5 z 5

Po krátkej pauze prišla z knižnice aj tretia časť. Prečítal som ju rýchlo, dej zaujímavý, ale s tým som počítal. Obdivujem autora, ako to dokázal celé vymyslieť, všetky tie mená, rody, vzťahy, prepojenia, spojenectvá, manželstvá a tak ďalej. Už sa to ani nesnažím sledovať a rozpletať, len čítam.... Dúfam, že k štvrtej časti sa dostanem skôr, než zabudnem, čo bolo v tretej.

Jeronym
08.12.2020 5 z 5

5 hvězd, jak jinak.
Bohužel jsem si dal při čtení asi roční pauzu. To zrovna u Hry o trůny není dobrý nápad, vzhledem k množství postav a členitému ději.
Ale dostal jsem se do příběhu velice rychle. A na případné otázky vždy v okolí najdete nějakého fanouška...
Došlo mi, jak mám tuhle sérii rád a jak skvěle se čte. Napínavý děj, osobité postavy, atmosféra, moudrost.
Jde se dál. Ideální čtení na pozdní podzim. Winter Is Coming.

yvett239
16.09.2020 5 z 5

Až teď, když už čtu Hostinu pro vrány, jsem si všimla, že mi tu chybí hodnocení. Napravuji.

Jako pro milovníka historie a fanouška fantasy se pro mě celá série stala takřka povinnou četbou. Nejprve jsem viděla seriál, teď to doháním knižně. A miluju to.
Martinův styl mi neskutečně sedí, jsem nadšená z množství postav a z proměnlivosti jejich osudů. Jednou jsi dole, jednou nahoře, tohle přísloví tady sedí "jak prdel na hrnec".
Abych to zkrátila, protože jsem víceméně celkové hodnocení už psala u prvního dílu...

V tomto díle se staly snad ty nejhorší tragédie mých oblíbených postav (když nepočítám Neda Starka, ten už to má dávno za sebou, chudák). Obrečeno.
V tomto díle jsem se velmi radovala nad utrpením některých postav, které naopak nesnáším. Moje škodolibost měla pre.
V tomto díle začínají být linky některých postav naprosto odlišné od seriálu (Catelyn by mě bývala v knize hodně překvapila, ale bohužel jsem tento rozdíl měla předem vyspoilerovaný).
V tomto díle vám možná dojde, že i když se někdo choval jako s prominutím hajzl, začnete k němu pociťovat jisté sympatie a možná se stane vaší oblíbenou postavou. Vyzkoušeno za vás.

Už bych dodala jen to, že fanoušek Tolkiena si podle mě musí zamilovat i Martina.
Doporučuji.

GeRaltzRiVie01
18.01.2020 4 z 5

Přiznám se, že mě vůbec nebaví sekvence Brana, ale to bude možná kvůli zakončení seriálu :) Naopak nejvíce mě baví skřet, jon a Jaime. Zbytek průměr

Yorika
10.09.2019 4 z 5

Dojem z knihy kazí příliš popisný a roztáhlý rozjezd.Některé postavy baví více, jiné už bohužel méně.
Přeskakování od jedné dějové linky k druhé mi občas přinášelo infarktové stavy ale takto je pojata celá série a pokud chci číst dál, musím si zvyknout.
Knize chybí výraznější finále což je pochopitelné, pokud se jedná jen o její první část.

HalleyM
06.05.2019 5 z 5

Konečně jsem se dostala do bodu, kdy skoro celou knihu jsem nechtěla vůbec odložit a těšila se, až se budu moct opět začíst. Čím více se příběh rozvíjí, tím více je poutavější. Jsem zvědavá, co se stane dál..

A235711
07.03.2019 5 z 5

Čím dál se do Hry o trůny dostávám tím se mi to líbí víc. Děj je pro mě naprosto nepředvídatelný, postavy naopak čím dál bližší a pochopitelnější.

Pořád je tu na mě těch postav poměrně dost a u některých mám stále problém vybavit si kdo to vlastně je :D

Bála jsem se, že se tady bude jen bojovat, ale celé je to spíš o politických intrikách, vraždách a špatných rozhodnutí.

Vzhledem k počtu stran jsem se rozhodla číst jen půldíl a rozhodně nelituji. I tak mi Bouře mečů zabírala půlku aktovky.

špulo
02.08.2018 5 z 5

Séria, ktorá nestráca dych...

CharlesWard
10.06.2018 4 z 5

Prvních 8 dílů třetí série GoT. A začíná to být knihu od knihy lepší a lepší.

achilles
23.11.2017 5 z 5

Nádhera. Co si víc přát. Ve 3.knize je vše, co čtenář může chtít. Tywin nekorunovaný král, vynikající řečník a nebál bych se říct státník. Tyrion opět dokonalý. Tito dva, když se sejdou a začnou se přít, nepřeji si konec. Nepřeji si ani konec žádné postavy, ale bohužel Martin je proti...

Miro.slav
19.10.2017 5 z 5

Tretia kniha sa už rozrastá do väčších rozmerov. Čakajte ešte viac nezrovnalostí so seriálom, než doteraz. To však nie je na škodu. Odporúčam.