Komentáře knihy Bouře a běs
Emotivni, napinave ,svizne. Srdicko poskocilo . Zapletka dobra a hlavne navazuje na predchozi serii.
Jsem za nej rada a prala jsem mu to
Trilogie Zvěstovatel volně navazuje na předchozí sérii Dark Elements. Nová série se mi líbila víc než ta první – vztah Trinity a Zayna působí zraleji a věrohodněji než naivní reakce Layly v předchozích dílech, obzvlášť když byl Roth jako postava tak skvělý. Navíc byl tento příběh lépe propracovaný a celkově bohatší a poutavější než ten předchozí.
Zajímavým bonusem bylo, že jsme se dozvěděli víc o genetické poruše zraku retinitida pigmentosa, kterou autorka sama trpí. Nemoc, pro kterou zatím neexistuje léčba a která může vést až k oslepnutí.
Vždycky si ráda odpočinu u romanticky laděné knihy, ale považuji za velké plus, když se v ní zároveň věnuje pozornost citlivému tématu.
Mám poměrně ráda tuto autorku...
Nemám ráda Zayna, vadil mi už v sérii Dark Elements, tudíž mám problém, že mám problém s hlavní postavou.. nicméně v dialozích s Trin se má averze dala překonat a dokonce jsem se i pobavila..
Hodnotím slabou čtyřhvězdou a uvidíme, co bude dál..
No takže.
Dark Elements jsem nečetla, tudíž pokud tady budu vyjmenovávat věci co nechápu, a náhodou by byly zmíněné v DE, no hate.
Vlastně nevím co si mám myslet. Jo, bylo to strašně čtivé (vlastně jsem asi přečetla na jeden zátah...), ale zároveň to nemělo takovou tu jiskru. Nebo možná mělo, ale já ji nijak hodně nevnímala.
Ale Trinity byla zajímavá. Narozdíl od Zayna. Toho vyloženě NEMÁM ráda.
Nevim, prostě je mi nesympatický.
Strašně ráda bych psala dál, ale bohužel moje prsty jsou na kost zmrzlé, takže se mi píše dost na nic. Pocitově tak minus sto stupňů tady v parku na lavičce :D
Možná kouknu na Dark Elements, totéž s dvojkou tohohle. Tak možná nekdyyy :P
(SPOILER)
Pokračování "Dark Elements" a první díl "Zvěstovatele". Vracíme se do známého světa, ve kterém žijí Strážci (chrliči) a démoni. Plus další nadpřirozené bytosti. Série je zaměřená na Trinity, která je míšenka (tentokrát člověk x anděl) a starého dobrého Zayna. Toho známe z předchozí série. Trinity chce zachránit svého Ochránce, kterého unesli démoni. Pátrá společně se Zaynem (ten je tu lepší než v předchozích knihách). Výsledek pátrání je více než "překvapující". :)
Tento díl se mi zdál slabší než původní série. Uvidíme, zda se to rozjede. Hrdinka opět trochu hloupější. Na druhou stranu je jí osmnáct. Tak asi těžko můžeme čekat vyzrálý charakter. Záporák tohoto dílu se moc neprojevil. Jsem zvědavá na hlavního záporáka - Zvěstovatele.
Uvítala jsem zapojení Layly a Rotha. A Bambi! (Ta bohužel jen hooodně okrajově.) Líbí se mi duch Bourák.
Cílovka nejsem, ale i tak to bylo příjemné odpočinkové čtení.
Rozvláčná lovestory trilogie s paranormálními prvky navazuje na sérii Dark Elements a bez znalostí předchozí série podle mne nemá smysl ji číst. Já příběh četla jen z jednoho důvodu - jako poctu autorce, která stvořila novou hrdinku ve známém světě, aby mohla napsat o někom, koho trápí stejná nemoc očí jako ji. Chtěla jsem vědět, jak náročné je postupně přicházet o zrak. V první díle se však tématu handikepu dotkla autorka jen vážně zlehka a musím přiznat, že celý děj byl nudný, rozhovory trapné a dynamika v podstatě žádná. Hlavní záporák se vynořil takřka z ničeho a popravdě, byla jsem rozčarovaná a neustále knihu srovnávala s první trilogií, která měla šmrnc, vtip a charismatické postavy. Nevím, jestli mne pouhá úcta k autorce a respekt k jejímu boji s degenerativním onemocněním dokáže namotivovat i ke čtení dalších dílů. Bohužel samotná hlavní hrdinka ani děj knihy mne zatím nijak závratně oslovit nedokázal.
Bylo příjemné se zase vrátit ke starým postavám. Mně se kniha líbila a těším se,kam příběh povede.
Né že bych se vyloženě nudila, ale nadšení také nepřislo. Zayna jsem nemusela už v původní sérii a tady mě také neoslnil. (Roth je prostě nejlepší a Zayne ať se jde vycpat!). Chemie fungovala tak nějak napůl, jelikož jde o YA knihu, erotika tam vpodstatě není .... což mi u původní série nevadilo, protože tam chemie fungovala lépe, tak nebylo třeba ji ještě kořenit :)
Ani nevím, co konkrétně vytknout, nebo co naopak pochválit. Prostě mi to nesedlo, ale zase mě to vyloženě neštvalo. Zkrátit se to rozhodně dalo ;)
Ze začátku to bylo utahané a takové o ničem,pak musím uznat, že to začalo nabírat ten správný směr a příběh me celkem bavil.
Nejlepší postavy jednoznačně Burák a Zayne.
(SPOILER)
To jako vážně? Misha, údajně nejlepší přítel, byl záporák? To jsem vůbec nečekala. Celou dobu působil jako věrný kamarád, takže tahle zrada mě zasáhla úplně stejně jako hlavní hrdinku. Strašně mě to mrzelo – jen kvůli špatnému propojení mezi nimi? To fakt bolelo.
Jinak samotná kniha je nádherná. Trinity a její postupné sbližování se Zeynem bylo krásně napsané a všechno do sebe postupně zapadalo. A Burák? Absolutně ho miluju! Její nejlepší přítel-duch je šíleně ujetý a zároveň vtipný, dodává příběhu lehkost.
Líbí se mi i myšlenka, že vzhled automaticky nevypovídá o tom, jací lidé (nebo bytosti) skutečně jsou.
Příběh je plný nadpřirozených bytostí – démonů, strážců, čarodějnic, andělů i duchů. Nechybí zrada, ztráta, výjimečné schopnosti, boj, přátelství a samozřejmě láska.
Moc se těším na pokračování!
(SPOILER)
Jo musím říct, že mě to dost bavilo :-)
Jsem vděčná a strašně ráda, že se zde objevil Roth protože no prostě je to Roth !
Moc jsem si oblíbila Buráka ten byl skvelej . Zayna jsem dřív tolik nemusela, ale tady jsem si ho záhadně docela zamilovala .
Těším se na další díl .
Do sté stránky jsem si říkala, že to bude dlouhé čtení. Pak se to ovšem rozjelo a já jsem najednou měla více jak polovinu knížky během jednoho dne za sebou.
Dokonce jsem ji ani neměla přečtenou a už jsem si objednala druhý díl :) a to moc často nedělám.
Dávam čtyřku a to částečne za tu první stovku a jsem zvědavá na to "jiskření" v dalším díle :)
Takhle. Kdybych tohle četla před 20 lety, dala bych tomu minimálně 4,5, ne-li 5 hvězd. Dnes jsem již k těm pubertálnějším výjevům z knihy skeptičtější. Ale i tak mě to hodně bavilo. Skoro jen škoda, že tam nebylo víc fantasy (démonů a duchů a přízraků a vůbec) a míň “pubertální” lásky.
Naprostá bomba hned ze začátku jsem se do knihy začetla. Moc se mí líbilo, jak to mezi nimi jiskřilo. Byla jsem moc ráda že se v knize objevily i Layla a Roth. Jestli jste četli sérii Dark Elements tak budete vědět koho myslím.
Bouře a běs je prvým dielom série Zvěstovatel, ktorá voľne nadväzuje na autorkinu sériu Dark Elements. Opäť to bol vydarený začiatok série, ktorého čítanie som si užila, hoci musím povedať, že zatiaľ ma viac zaujal príbeh Layly a Rotha. Rozjazd bol trochu pomalší, takže som zvedavá, čo na nás čaká v ďalších častiach.
V predchádzajúcej sérii som mala svojho obľúbenca a Zayn ním nebol, no som rada, že dostal vlastný príbeh a my sme ho tak mohli ešte lepšie spoznať. Tentokrát mi ako hlavný hrdina prišiel sympatický a získal si ma. Občas mi ho bolo aj celkom ľúto, nešťastná láska vie s nami pekne zamávať. V poslednej dobe sa mu toho v živote pokazilo viac, takže si práve prechádzal náročným obdobím. Škoda, že sme tu nemali aj nejaké kapitoly z jeho pohľadu, určite by som ich privítala.
Trinity nebola obyčajné dievča a svoje pravé ja musela skrývať pred svetom, preto sa občas cítila ako vo väzení. Bola ochranárska, impulzívna a tvrdohlavá a hoci bolo obdivuhodné, že nechcela len sedieť na zadku a sledovať, ako jej blízki bojujú s démonmi a radšej by sa aktívne zapájala do bojov, častokrát skôr konala ako premýšľala, čím ohrozila nielen seba, ale aj ľudí vo svojom okolí. Nemôžem povedať, že by mi nebola sympatická, v podstate som si ju obľúbila, no niekedy ma pekne hnevala.
Romantická linka sa v tejto časti tiež ešte len rozbiehala. Celá situácia bola poriadne komplikovaná, a to hneď z niekoľkých dôvodov. Potenciál (aj vzájomná chémia) tu však je a ja verím, že tá pravá romantika ešte len príde.
Potešilo ma, že sme sa opäť stretli s našimi starými známymi, predovšetkým s Rothom. Pripomenul mi, prečo ho tak zbožňujem a vniesol do príbehu dávku humoru.
Bouře a Běs je první díl ze série Zvěstovatel a spin-off k sérii Dark Elements. Tento příběh se zaměřuje na novou postavu Trinity a Zayna, kterého právě známe už z výše zmiňované série.
První polovina knihy má poměrně pomalý rozjezd, to se však zlepšilo, když na scénu vstoupil Zayn.
Trinity, stejně jako Layla je chráněnka jednoho z klanů strážců, tentokrát jen z jiného důvodu. Má tajné, zvláštní schopnosti a jeden handicap, který ji komplikuje život. Autorka v poděkování zmiňuje, že sama tímto handicapem trpí. Podle mě je skvělé, že nás tímto informuje o všech komplikacích a těžkostech spojené s touto vadou. Přesto je mi velice líto, že tím sama trpí.
Druhá polovina nám nabízí detektivní linku, která vše dělá o dost akčnější a zajímavější. Objevuje se zde Roth s Laylou a Caymanem, kteří jsou skvělým zpestřením. Roth je vtipný a úžasný jako vždy a Layla mi popravdě vůbec nechyběla, ale dodala trochu dramatičnosti do vztahu Trinity a Zayna.
Jejich vztah jsem si užívala. Zayn si zaslouží někoho, kdo bude chtít jen jeho.
Rozuzlení hlavní zápletky jsem sice tušila, ale přesně takhle to bylo skvělé. I tak byl konec dost překvapující a otevírá nové dveře do ještě větších problémů, se kterými se hlavní hrdinové budou muset vypořádat. Na další díl se už těším, jen doufám, že nebude takovým zklamáním jako série Dark Elements.
Knihu jsem dostala v rámci spolupráce s Knihy Dobrovský a Naše Nakladatelství
Nějak mi uteklo, že tohle je spin-off Dark Elements, a jelikož jsem z té série četla jen první díl, na další dva nemusím spěchat, protože vím, jak to dopadne. To je za mě nešvár toho, že se od autorky vydává x sérií, místo aby se dokončila jedna a teprve pak začala vydávat druhá.
No nic. Za mě asi spíš pro new adult čtenáře. Některé rozhovory během bitky atd. byly jak z nějakého akčňáku a působily strašně divně. Celkově je to takový lehký nadprůměr, nápad zajímavý ani ne úplně špatné zpracování, ale zase ani žádná knižní extra liga.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Jennifer L. Armentrout také napsal(a)
| 2021 | Z krve a popela |
| 2014 | Počkám na tebe |
| 2014 | Buď se mnou |
| 2015 | Zůstaň se mnou |
| 2014 | Jako led |

79 %
88 %

Příběh Trinity mi přijde o něco lepší než předcházející série s Laylou. Její začínající vztah se strážcem nabízí slibnou druhou sérii, kde nechybí spousta překážek