Semeno zla

Semeno zla https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21996/stopy-hruzy-semeno-z.jpg 3 36 10

Stopy hrůzy 101, ze seriálu Prokletá škola. Nekonečná řada obětí – to je důsledek invaze mimozemských bytostí, které se usadily nedaleko Borgentownu. Inteligentní a kruté rostliny potřebují ke svému dalšímu rozmnožování lidská těla a berou si je bez jakýchkoliv skrupulí. Pamelina sestra, její vysněný idol i další kamarádi se postupně stávají nadlidskými zrůdami, které nemilosrdně zabíjejí ve službách vetřelců z cizí planety. Vypadá to, že Pamela a Viktor, její věčný ctitel, nemají sebemenší šanci. Na každém kroku, v každém dni a v každé noci na ně číhá hrůzyplná smrt…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory

Vydáno: , Signet
Originální název:

The Feed of Evil , 1999


více info...

Přidat komentář

Martin82
23.06.2023 1 z 5

Au,tak tohle zase hodně bolelo - příběh je něco mezi hororem VĚC a komedií Adela ještě nevečeřela, ovšem bez logiky chování hlavních hrdinů, napínavé atmosféry a vtipu. Místo semena zla se vysemenilo 26 nudných až trapných kapitol. Opět tedy to byl horor to vůbec přečíst. 30% za pár světlých míst.

DominaCZ
01.08.2022 5 z 5

Koukám že dost lidí to sice četlo, ale ač se tomu umějí vysmát, neumějí to pochopit.

Nechápou, že děcka jsou už přeměněné rostliny a proto je chování těch druhých nešokuje (tak jako vás - čtenáře).
To, že jsou povýšené je vzhledem k jejich bohatství logické.

Mně se tato kniha a jiné z této série líbí nejen pro tu devade atmo, ale i právě pro tuto přehnanost. Škoda že se tak těžce shání a jsou předražené.
Takže ano, líbilo.


Kontryhelka
02.12.2020 5 z 5

Takhle kniha mně hodně nadchla. Sci-fi. Ale zajímavé. Nikdy jsem nic podobného nečetla a byla příjemně překvapená dějem. Opravdu jsem měla z téhle knihy dobrý pocit.

_Peprmintka_
02.12.2017 2 z 5

Bohužel musím naprosto souhlasit s Nellinkou, neboť ona vystihla snad vše, co je na téhle knize špatně. Irelevantní chování a naprostá absence nějakého zdravého rozumu, logického uvažování postav, či dokonce adekvátní citové odezvy na něčí smrt. Pohrát si autor o krapet víc s návazností, detaily a lidskostí postav, mohlo by se jednat o slušnou béčkovou jízdu, nad jejíž nepropracovaností by tu nemuseli všichni spílat.

Nicméně, Stopy hrůzy vždy byly zábava devadesátkového hororového braku a proto je tak na tyhle v něčem pořád kouzelné knížečky třeba pohlížet. V rámci série je tohle pro mě jeden z těch slabších dílů, na zaplnění večera nějakou jednohubkou, která nenutí ani při nejmenším přemýšlet, však ideální. Dvě hvězdy minimálně za to, že jsem se od toho do tří do rána nemohla odtrhnout, jak hloupé a chytlavé to bylo.

marek6463
02.07.2016 3 z 5

Souhlasím, že to je klasika devadesátých let minulého století, přesto mě to docela bavilo.

Nellinka
14.07.2015 1 z 5

Bohatýrský slepičky balí bohatýrskýho kohoutka.... a nevšimnou si, že on není on.
To, že smrdí, pozná číča až v díře.
To, že právě zabitá kamarádka ožívá a je jiná, nikoho nepohne to řešit.
Na to, že chlastaj jak pominutí a nevidí určitou barvu řeší jen udiveným pohledem.
K tomu, že se jejich matka chová jako povýšená nána, nechávají beze slov a rády se přizpůsobují.
Přiletělo cosi, ale mladí se seberou a typicky americky do toho vlezou ... nikoho nepřekvapí, že někdo ví, co jsou snímače z biomasy apod.
Nikdo neřeší, jak je možné, že ač musí rostliny pro získání gen-infa dlouhe prorůstat do mozků obětí, v případě Salome a symbionta došlo k přeměně a vtělení se ve vteřině.
Jak mohly rostliny navázat v životech svých obětí a jak mohly žít jako mladí lidé a fungovat?
Prostě psaníčko, které nemá jaksi .. návaznost ani smysl.

Magdalen
06.05.2015

Asi ve třetí/čtvrté třídě u nás ve škole byly jednou za čas k prodeji různé knížky, co si pamatuju, spíš na mě působily nezajímavě a nudně, často hodně levné. A tak jsem si jen tak koupila po 10,- korunách pár horůrků z téhle edice-Většinou jsem se spíš smála, je pravda, že to má své kouzlo. :) Béčko to rozhodně je, ale do teď si na tenhle i dalších pár příběhů pamatuji.

Babouš
15.09.2014 3 z 5

Ano, béčko, ale s kouzlem a hezky vykreslenou devadesátkovou atmosférou.

D.-e.-e.-
26.08.2013 1 z 5

Béčkový (ne-li hůř) horor, u kterého se o Vás strach ani neotře, natož aby prostoupil celé Vaše tělo. Knihu vidím spíše jako silně banální oddechovku. Jako nejvíce absurdní a nejméně uvěřitelná mi přišla pasáž, kdy Pamele, obyčejné dívce, která se nikdy nesetkala s ničím nadpřirozeným, před očima kamarádů vyjel z rukou zářící blesk, podťal palmu a veškerá reakce party spočívala v tom, že jeden z přihlížejících kluků utrousí vtípek ve stylu "Jsi horší než Terminátor" a dál všichni včetně Pamely nevzrušeně pokračují v předchozí debatě. Považujete tento přístup za normální nebo lépe řečeno odpovídající dané situaci, kdy se mladí lidé nečekaně stali svědky, popřípadě dokonce účastníky něčeho nadpřirozeného? Já rozhodně ne. Měla jsem sto chutí knížku okamžitě odložit a ztrestat tím spisovatele, který byl zřejmě příliš líný na to, aby se pokusil o uvěřitelné propracování. Neudělala jsem to pouze proto, že knihy zásadně dočítám.

Bytost na cestě
18.01.2012 2 z 5

Klasický horor let devadesátých :-)

Štítky knihy

sci-fi mimozemská invaze

Autorovy další knížky

1999  80%Utopená Sally
2000  66%Mrtvý se nesměje
2000  71%Ďáblice
1999  57%Africký démon
2000  63%Semeno zla

Kniha Semeno zla je v

Přečtených53x
Knihotéce40x
Chystám se číst4x
Chci si koupit8x
dalších seznamech4x