Temná vášeň

Temná vášeň https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28413/bmid_temna-vasen-OVc-28413.png 4 73 13

Border série

< 3. díl >

Po smrti Edwarda I., známého pod přezdívkou Kladivo na Skoty, se po sedmi letech strávených v londýnském Toweru před Drummondem MacQueenem, náčelníkem z Vysočiny, konečně otevřely dveře na svobodu. Jeho první kroky směřují na panství Fairhope, kde žije jeho nevěrná žena spolu s Drummondovým synem. Hned při prvním setkání je však překvapen. Clara ho nepoznává. Drummond se usadí na Fairhope, kde zaujme právoplatné místo pána tvrze. Něco zde však není v pořádku. Co skrývají kamenné zdi hradu? Co se před ním snaží Clara utajit? Odhalí Drummond tajemství své ženy a tvrze Fairhope? To se dozvíte na stránkách tohoto romantického příběhu, který autorka líčí s bravurní dovedností zkušené a oblíbené spisovatelky historických románů.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Levné knihy
Originální název:

Chieftain , 2003


více info...

Přidat komentář

AniDi
14.08.2020

Musím poděkovat paní Ivusak7 a ariel platto za vyzradění zápletky bez jakéhokoliv upozornění na spoiler. Díky vám, že jste mě a určitě i jiné připravili o zážitek při čtení této knihy.

Luigi1
12.05.2020 5 z 5

Velmi dobře napsané a já zjistil,že to má víc dílů,tak žačal shon.


sulinajindra
31.08.2019 5 z 5

Velmi pěkná a zajímavá kniha ........

petraj30
08.08.2019 5 z 5

Velmi pěkný a romantický příběh, určitě si ji v budoucnu ještě přečtu

Ivusak7
03.03.2018 5 z 5

Úžasný příběh, zajímavý nápad s dvojčaty, knížku jsem si užila, jistě se ke knize vrátím.

Lembac
01.03.2018 4 z 5

Možná SPOILER
Tajemství Clařiny totožnosti vyjeví autorka čtenářům už v první kapitole knihy, takže jediný, kdo tápe v temnotách nejistoty, je jen a pouze Drummond. Ženinu prvotní odtažitost si odůvodňuje dlouhým odloučením (bodejť, neviděli se sedm let). A taky dozráním a zmoudřením mladé manželky. Brali se totiž v Clařiných třinácti letech a v patnácti mu už porodila syna Alaisdaira! Jenže červíček nedůvěry v Drummondovi i tak stále hlodá...
Líbí se mi, jak se Drummond snaží znovu začlenit do rodiny - na skotského horala ze 14. století to dělá docela jemně. Třeba sexuální osvěta jeho syna Alaisdaira byla vůbec nejvtipnější částí knihy. K rozuzlení všech tajemství dojde až na samotném konci příběhu, možná až zbytečně natahovaném. Hodnotím čtyřmi hvězdami.

Květinka008
01.01.2018 4 z 5

Harlequinka ze středověkého Skotska/Anglie, baví mě, moc příjemná oddechovka na dva dny čtení :-)

ariel platto
29.12.2017 3 z 5

Kniha nebyla špatná, ale vadilo mi to věčné natahování, kdy už konečně odhalí pravdu a prozře, že to není jeho žena. A to se stalo až na konci knihy a bylo to pěkné, ale krátké.

kackajh
13.08.2017 5 z 5

Krásný příběh.

havrmoni
17.10.2016 5 z 5

Povídku jsem četla už před nějakým časem,ale ke knize o bratru hrdiny z této povídky jsem se dostala až teď. A docela si ji pamatuju,je taky hezky napsaná. Tohle bylo daleko příjemnější čtení než předchozí dva díly,které nemaji s tímto žádnou souvislost.

PomněnkaPrvní
24.08.2014

Drummond je propuštěn z vězení a je mu zakázán návrat na milovanou Vysočinu. Přichází tedy ke své manželce Claře a jejímu levobočkovi Alasdairovi. Jaké je jeho překvapení, když zjišťuje, že chlapec je skutečně jeho, vždyť je jako by mu z oka vypadl. A jak moc ho udivuje, že ho jeho žena nepoznává a jak moc se změnila. Netuší totiž, že jeho žena Clara je mrtvá a její místo po 7 let zastupovala její sestra, dvojče Johana. Ale postupně začíná tušit, protože Clara s Johanou byly tak moc odlišné. Drummond nemá ani ponětí, že jeho žena i její sestra jsou (byly) dobře ukryté dcery posledního skotského krále Alexandra III. A že mají obě znamení, meč vypálený do kůže, o což se postaral anglický král. Je zábavné sledovat, jak se oba snaží držet si toho druhého od těla. Johana proto, aby Drummond nepoznal, že není Clara (její značka je totiž vypálena obráceně) a aby jí nesebral Alasdaira. Drummond proto, že ji má za nevěrnici, vždyť před lety ležela se synem anglického krále (současného krále Anglie)! A Johana se nemíní za čin, který spáchala Clara, omluvit. Vždyť to Clara udělala jen proto, aby se marně pokusila dostat Drummonda z vězení. Knížka se mi líbila, děj zpestřovala postava tvrdohlavého a zvídavého Alasdaira. Jedná se o třetí díl série Border, ale s prvními dvěma díly nemá společného nic než Skotsko. Odehrává se o mnoho set let dříve. Poslední díl série (Nevěsta z Inverness) však na tuto knihu letmo navazuje, je o Johaniné přítelkyni Meriden, se kterou vyrůstaly v klášteře. Paní Lamb napsala také povídku Slyš, toť herold, která pojednává o vztahu Elisabeth a Drummondova bratra Randolpha Mcqueena.

miruska1
10.06.2014 5 z 5

Veľmi pekny pribeh. Čtivy a zaujimavy od začiatku až do konca. I keď som očakavala uspokojivejši zaver.

Nuttelka
01.09.2013 5 z 5

další pohodové čtení :-)