Nevěsta z Inverness

Nevěsta z Inverness https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/133252/bmid_border-nevesta-z-inverness-rGj-133252.jpg 4 60 11

Border série

< 4. díl

Skotská Vysočina, 1309. V dobách války za skotskou nezávislost byla Meriden ještě malé dítě, přesto byla vybrána, aby do rukou svého chotě jednou vložila obřadní meč vůdce skotského lidu. Lstivý anglický král Edward I. však rozhodl, že si vezme neurozeného a nevzdělaného muže z lidu… syna místního řezníka. Mladý Revas MacDuff, i když není urozené krve, ale v srdci je neohroženým bojovníkem za nezávislé Skotsko, s takovým údělem souhlasí. Zcela odlišný názor má však jeho budoucí tchán, který by raději viděl svou dceru mrtvou, než aby musel požehnat takovému sňatku. Meriden se proto rozhodne, že se uchýlí do kláštera a svůj život vloží do rukou božích.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Levné knihy
Originální název:

Maiden of Inverness , 1995


více info...

Přidat komentář

niki-chan
21.07.2021 2 z 5

Relativně ucházející velmi odpočinková četba. Tři * by šly, kdyby se Meridene pořád nechovala každých 20 stránek naprosto jinak.

Luigi1
12.05.2020 5 z 5

Velicee pěkná oddychová četba.


sulinajindra
26.08.2019 5 z 5

Opět kniha nezklamala, ....

Lembac
06.05.2018 1 z 5

Tato knížka mě bohužel vůbec nebavila. Dostala jsem se do poloviny tohoto díla, ale dál už jsem neměla chuť ji číst.

Květinka008
18.01.2018 3 z 5

Na knížce mě nebavilo obsáhlé "politikaření" - kdo s kým proč ano/ne... Ani se mi nad takovými vztahy a pletichami nechce u žánru historických romancí přemýšlet - o hvězdu méně. A děj určitě slabší než v předchozím díle (Johana/Clara - Drummond), už mě nebavilo její věčné odmítání a omílání dokola toho samého, nebyl patrný plynulý myšlenkový posun, a potom najednou otočila - druhá hvězda méně. Ale přečíst se dalo.

ariel platto
01.01.2018 3 z 5

Kniha pěkně začínala. Jenomže když potom čtu téměř celou knihu o tom, jak je manžel čestný, krásný, po všech stránkách úžasný a chce jen po manželce, aby si po otci vyžádala meč a tím nastolila mír, tak ona ne ne ne, chci se vrátit do kláštera... Pouze pár spisovatelek umí psát tak, že vám neleze na nervy jak tvrdohlavé nanynky odmítají úžasné muže. Kleypas to umí vždy, Drake to někdy dře, ale šlo ji to velmi dobře např. Princezna ohně, Princezna pomsty, Vítězný rytíř no a krásná Dáma v nesnázích...

havrmoni
18.10.2016 4 z 5

Nebyla pro mě tak pěknà jako předchozí,ale libila se mi.

PomněnkaPrvní
25.08.2014

Revasovi bylo deset a tři, když byl donucen anglickým králem oženit se s osmiletou dívkou, která byla na pokraji smrti. Tito manželé se setkávají po mnoha letech, kdy Revas Meriden unáší z anglického kláštera, aby ji vrátil na skotskou Vysočinu, kde musí dostát tradici Nevěsty z Inverness. Meriden nenávidí Skotsko, Skoty a také Revase. A pohrdá celou legendou o Nevěstě. Samozřejmě jsme na poli červené knihovny, takže sledujeme, jak se jejich vztah pomalu mění a jak si Revas získává Meridenino srdce. V knize jsou velmi letmo zmíněni také Drummond a Johana (Clara) z předchozí knihy této série. Dále se zde okrajově vyskytují postavy Elisabeth Gordonové a Randolpha Mcqueena (Drummondův bratr), o kterých je povídka Slyš, toť herold. Až do konce jsem doufala, když se jedná o sérii, že se nějak uzavřou otázky o otci a matce Johanny Benisonové (z minulé knihy této série), ale bohužel jsem se nedočkala. Celkově se mi knížka moc líbila. Pravděpodobně díky neotřelému námětu a místu zasazení děje řadím knížku k nezapomenutelným.

miruska1
10.06.2014 3 z 5

Pribeh bol pekny a aj dosť zaujimavy ale radim ho k najslabšim v tejto serii.

ronu15
16.03.2013 5 z 5

Kniha se mi moc líbila.Je v ní romantika,napětí,erotika .....prostě po dlouhém a náročném dni v práci je to ta správná oddychová četba.

Skawin
30.08.2012 2 z 5

Nejsem fanouškem romantických knih, ale musím vyzdvihnout jazyk a stylizaci tohoto románu. Co se týče děje, tak to už je trochu horší, ale nějak příliš mě nezklamal, počítala jsem s tím, když jsem ji začala číst. Kdo má romance a love story rád, mohu knihu doporučit.