Bonsaj

Bonsaj https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/65228/bonsaj-65228.jpg 4 6 2

Stručná historie miniaturizace; Japonská typologie bonsají; Pěstování; Tvarování; Ochrana proti chorobám a škůdcům; Rejstřík latinsko-českých názvů.

asakz
asakz
24.04.2022 4 z 5

Bonsaje, to je jedno z témat, která mne fascinují a opakovaně se k nim vracím, aniž bych však hlouběji zakotvil, jelikož nemám dost trpělivosti a času věnovat se praktickému pěstování. Kniha jako taková přehledně a na pouhých 160ti stranách shrnuje vše, co by začínajícího pěstitele či příležitostného zvědavce mohlo zajímat - typologii bonsají, techniky pěstování a tvarování, seznam vhodných rostlinných druhů a další související témata. Vše je proloženo ilustračními obrázky a černobílými fotografiemi, které bohužel nejsou příliš kvalitní. Kniha též obsahuje několik barevných fotografií, jejichž kvalita je lepší. Celkově se domnívám, že pokud s bonsajemi začínáte, kniha vám dodá základní informace, které potřebujete.

vodovodnice
vodovodnice
07.09.2018

Knížka obsahuje spoustu fotografií, postupů jak se starat o bonsaje, přesazování, jaké druhy rostlin vybrat, jak se tvarují, typy tvarů bonsají...