Bojové rozkazy

Bojové rozkazy https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506723/bmid_bojove-rozkazy-7U5-506723.jpg 4 24 4

První linie série

< 7. díl

Už jsou to čtyři roky, co se Země s nasazením všech svých sil postavila Dlouhánům a lidstvo zabránilo svému vyhlazení. Ve Sluneční soustavě konečně zavládl mír. Prozatím. Dlouháni se sice stáhli, ale jejich hrozba trvá dál. Musí být zastaveni dřív, než znovu zaútočí. Andrew a jeho speciální taktický tým se na palubě válečně lodě Washington vydávají na průzkumnou misi, která je zavede hluboko do dlouhánského teritoria. Žádné hrdinství. Žádné zbytečné riskování. Jen rychlá návštěva Willoughby – první pozemské kolonie, kterou Dlouháni obsadili – zničení pár semenných lodí a pak bleskový návrat na Zemi. Takový je plán. Jenže kdy naposledy šlo ve válce něco podle plánu?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Orders of Battle , 2020


více info...

Přidat komentář

Franc
23.09.2023 3 z 5

Úplně nezáživnou tato kniha není, ale ruku na srdce, žádný zázrak take ne.

Autor krapet pozměnil scénář a prim již nehraje okamžitá a bezpodmínečná likvidace vesmírných žížal. Rozhodl se přidat trochu nového a tajemného prostředí. Zatím okrajově, takže se lze pouze domýšlet, jaké má s příběhem další plány.

Jinak se drží zajetých kolejí. Ústřední postavy řeší své bolístky, dilemata, výhry i prohry. Jsou stále stejní, nepřicházejí s ničím novým. Začátek opět pomalý, klidný, pak se hladina děje zčeří, a hurá do akce.

Nechci tvrdit, že každý další díl čtu jenom že setrvačnosti. Každá Kniha má určitý potenciál zaujmout, ale jako při předchozím díle se ptám, jestli už není na čase to celé ukončit.

Tazz1
17.09.2023 5 z 5

Autor začal psát trochu jinak. Neříkám, že špatně, ale jinak. Možná to je i vývojem děje, kdy je naprosto jiná situace jak byla třeba tři knihy nazpět. Spíše jak s akcí, pracuje s napětím. Kniha končí v pro čtenáře nejhorší chvíli . Snad bude další díl brzy


biki
17.01.2023 5 z 5

Tak tohle jsem si opravdu užila. Vedle Ohnivých polí považuji tento díl za zatím nejlepší. Stejně jako v předchozích dílech je zde několik opravdu velmi povedených bojových akcí. Avšak i úvodní část a klidnější mezihry jsou zde o hodně lépe propracované, emocionálnější, vystihující vývoj hlavních hrdinů ale i celkové situace lidstva ve vztahu k hrozbě z vesmíru. Ovšem závěrečná část je skutečně strhující a podle mého názoru i originální, a tak slibuje neméně strhující pokračování.
Osobní poznámka - vůbec nechápu tak špatné hodnocení.

kokrokr
30.11.2022 4 z 5

(SPOILER) Docela povedený příběh s pěknou atmosférou. Řekl bych, že i zábavnější než pátý a šestý díl, ale to je jen můj názor. Tak teď zase čekat na další pokračování, abych zjistil jak se dostali domů.

Autorovy další knížky

Marko Kloos
německá, 1971
2017  83%Smlouva na život
2017  82%Evakuace
2018  82%Blokáda
2020  84%Dezerce
2021  75%Protiúder

Kniha Bojové rozkazy je v

Právě čtených1x
Přečtených34x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce43x
Chystám se číst10x
Chci si koupit8x