Boj o svobodu

Boj o svobodu https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87778/boj-o-svobodu-87778.jpg 4 7 4

Když byl chlapec, prodal ho otec za čtyři guineje jako otroka řezníkovi. Později, jako námořní zajatec, se stal znovu otrokem - sluhou kapitána Coxona. Patrick Devlin dobře věděl, jak malou cenu má lidský život a jak velkou cenu má lidská svoboda. Jeho touha po přežití je silná, a když loď jeho pána potopí piráti, Devlin se rozhodne vyměnit potupnou existenci otroka za nebezpečnou svobodu. Zatímco se učí, jak se přizpůsobit novému krutému světu, ti, kdo mu poroučeli, postupně padají mrtví. Nakonec se stane kapitánem téže lodi, která zničila plavidlo muže, jemuž sloužil. Kapitán John Coxon, nespokojený a zbavený cti, touží po jediném - vrátit se na moře a pomstít se.... celý text

Žánr:
Literatura světová

Vydáno: , Talpress
Originální název:

Fight for Freedom , 2010


více info...

Přidat komentář

Arev122
07.05.2021 4 z 5

Dobrodružný román,který vtáhne hned od začátku do děje, který má spád i napětí.

lampernaqui
19.11.2018 4 z 5

Tohle je knížka u které zamrzí, že další díl u nás už bohužel nevyjde. Přesně takhle si představuji parádní pirátské dobrodružství. Klady? Ani hlavní postava ani její přátelé rozhodně nejsou klaďasové. Jejich boj o poklad je toho důkazem. A druhý klad - pan Jan Kantůrek. Pro oči je jeho překlad pastvou, zvlášť když vidím, jaké překlady se vyskytují v jiných knihách.


trudoš
02.07.2018 4 z 5

Příjemná námořní dobrodružka, která šlape od prvních stránek. Předvídatelný děj možná otráví žánrové fajnšmekry, ovšem motiv sebevědomého chlapce, co se vypracuje na ostříleného piráta, zas podle mě tolik inovací nepotřebuje, aby si jej člověk užil. Minimálně je-li stejným fanouškem seriálu Jack Holborn jako já.
Předností Marka Keatinga jsou nejednoznačné postavy. Jeho banda hrdlořezů není žádná veselá cháska kapitána Jacka Sparrowa, ale drsná a často nelítostná parta, která si moc dobře uvědomuje, že padne-li do zajetí, čeká je expres šalupa na onen svět. Svižnou osnovu zpomaluje pouze množství „barokních kudrlinek“ v popisech, kdy autor není schopen kulisy pojmenovat jednoduše, ale často se až zbytečně rozepisuje na několik odstavců. Na druhou stanu, tohle je maličkost na jinak parádně hořkoslaném vyprávění.
Co bych ještě na závěr rád vypíchl, je skvělý překlad Jana Kantůrka s nenásilnými vysvětlivkami pod čarou, které často pomůžou dát si střípky informací do dějinných souvislostí.

Francois17
06.08.2017 5 z 5

Skvělé. První díl čtyřdílné série. Další díly u nás bohužel
nevyšly. Kdo má rád Sharpa, Hornblowera a podobná
dobrodružství, tomu se kniha bude líbit.

Štítky knihy

piráti plachetnice

Autorovy knížky

2011  86%Boj o svobodu

Kniha Boj o svobodu je v

Přečtených8x
Doporučených1x
Knihotéce24x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x