Bohuslav Reynek - Český moderní samotář

Bohuslav Reynek - Český moderní samotář https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174400/bohuslav-reynek-cesky-moderni-samotar-174400.peg 5 7 2

První výstava Bohuslava Reynka v Číně zaznamenala fenomenální úspěch. Během čtrnácti dnů ji v Národní galerii v Pekingu zhlédlo více než 58 000 návštěvníků. K této výstavě byla vydána kniha představující průřez autorovým dílem. Po vydání v čínštině byla okamžitě rozebrána. Nyní je tato kniha představena českým čtenářům. Obsahuje bezmála 140 děl Bohuslava Reynka, je doplněna fotografiemi Dagmar Hochové, Jaroslava Krejčí, Daniela Reynka a dalších. Vynikající kvalita tisku, grafická úprava v duchu tradičních čínských vazeb se zasvěcenými texty Oldřicha Krále, Aleše Rolečka a předního čínského historika umění Lang Šao-t´üna přináší neopakovatelný literární i výtvarný zážitek. Knihu graficky vypravilo pražské Studio Najbrt, vazba je provedena v originálním čínském hedvábí.... celý text

Přidat komentář

1alena1
26.05.2021 5 z 5

Nádherná kniha pro oko, osobní návštěvu výstavy díla Bohuslava Reynka to věru nenahradí, ale i toto zpracování je moc příjemné.

Edera
01.02.2020 4 z 5

V roce 2014 měl Bohuslav Reynek výstavu ve Valdštejnské jízdárně v Praze. Knihu jsem si tam po prohlídce obrazů zakoupila a nyní jí po úklidu domácí knihovny znovuobjevila. :)
Obsahuje úvodní slovo k zahájení výstavy v Pekingu, která je proložena fotografiemi umělce v jeho domově. Následuje ukázka jeho díla, především výtvarné umění (linoryt, suchá jehla), místy prokládané jeho verši nebo básněmi v próze. Kniha je pěkná, s hedvábnou vazbou, navíc ještě ukrytá v tuhém, vkusném pouzdře, ale to víte, vidět umění na vlastní oči je nenahraditelné a hlavně vytváří jiný, podstatně silnější dojem. Kniha má menší formát, některé obrazy v ní jsou příliš tmavé a detaily v nich schází.


Kniha Bohuslav Reynek - Český moderní samotář je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chystám se číst7x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x