Hádův chrám

Hádův chrám https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/203769/bmid_bohove-olympu-haduv-chram-203769.jpg 5 841 87

Čas se krátí Bránu Smrti, tajemný průchod mezi světem živých a mrtvých ovládla Gaia se svými pomocníky. Zástupy nestvůr proudí na zem a chystají se převzít vládu nad světem. Přijdou Percy a jeho přátelé na to, jak bránu uzavřít? Dokáží se vrátit z hlubin Tartaru, nejtemnější části podsvětí, kterému vládne bůh mrtvých Hádes? Nebude to jednoduché! Řečtí a římští bohové nedokáží svým dětem pomoci a k Táboru polokrevných se blíží armáda římských polobohů, aby ho zničila. Sedm statečných hrdinů z proroctví musí znovu nasadit své životy za záchranu bohů, lidstva a celé civilizace... celý text

Grohlinka
Grohlinka
09.03.2024 4 z 5

Když on má Riordan tak skvělé a emotivni konce...

Části v Tartaru mě bavily víc. Putování Arga II a jeho pasažerů pro mě trošku trpělo velkým množstvím vypravěčů a vytrhávalo mě z tempa knihy. Ale jinak je to prostě paráda.

Book_lover469
Book_lover469
17.02.2024 5 z 5

Po konci předchozího dílu jsem se opravdu nemohla dočkat jak se příběh vyvine. A rozhodně to stálo za to. Z internetu jsem měla prozrazených už hromadu momentů, přesto jsem se nepřestávala divit a četla dál. Linka s Percym a Annabeth byla úžasná a já si ji neskutečně užívala. I když mi jich bylo samozřejmě líto. Linka s ostatními byla trochu slabší ale pořád to stálo za to. Navíc jsme měli v příběhu zase trochu více Nika a to nemůže uškodit.

Shrnutě bych řekla že jsem si knihu opravdu užívala. Opět jsem si potvrdila proč autora tak miluji a proč vlastně čtu dál. Rozhodně se nemůžu dočkat až si knihu přečtu znovu.


zirafinec
zirafinec
29.10.2023 5 z 5

Tuto knihu jsem přečetla za dva dny a musela jsem si ji dávkovat, aby mi vydržela:)
Moc se mi líbí linka Nica di Angelo, i když už jsem ji znala z minulého čtení. S tím jde ruku v ruce i skvělá práce s emocemi a akcí.
Budu se ráda vracet...

Ronnie68
Ronnie68
13.04.2023 5 z 5

Knihu jsem četla ve slovenštině.... Je pravda, že jsem děj chápala jen v kontextu a taky díky tomu, že jsem knihu četla před cca 10 lety ... Takže děj jsem ještě v hlavě částečně uchovaný měla ... Kniha mě prostě bavila (jako všechny od Ricka) ... A třeba se k ní ještě vrátím....

Caro2002
Caro2002
09.02.2023 5 z 5

(SPOILER) Totální emotivní jízda smrti. Za mě nejlepší díl celé série. Příběh je prošpikovaný akci a emocemi tak moc že jsem se prostě místama neudržela a brečela jsem. Hlavně při bráně Smrti tam sem slzy neudrzela. Putování po Tartaru mě naprosto dostalo a pomalu mě ani nezajímalo se děje tam nahoře.
Putování nahoře jsem si taky užívala a nejvíc, když byly z pohledu Lea, já ho prostě žeru. A přeji mu ten jeho malý leč nedobrovolný výlet, který zamíchal s jeho emocemi. Další moje srdcovka byl Nico, ten kluk prostě nemá chybu. Oblíbila jsem si ho už v původní sérii a vidět ho tady je bomba. A to jak se nám pomalu odkrývá jeho osoba miluju.

Elea
Elea
29.12.2022 4 z 5

Zatím nejlepší díl této série, napínavý, zajímavý, i když si říkám, že jestli těchto sedm postav jsou největšími hrdiny, tak to je dost špatné.

MilanKop
MilanKop
16.12.2022 5 z 5

Parádní díl :) . Parádní popis Tartaru a velice poutavý dej. Ovšem nemůžu si pomoci, ale prostě u mne vede Leo :-D.

andrejci
andrejci
16.10.2022 5 z 5

Já si ten díl moc užívala. Předchozí mě sice bavil troškičku víc, ale asi jen o setinu.
Kde mám začít? Percy a Annabeth tam měli hodně prostor. Na jejich kapitoly jsem se moc tešila. Navíc se to tak prolínalo, že jsem jejich putování Tartarem dostávala v pravidelných dávkách aby mě nekleplo. Knížku jsem díky tomu úplně hltala. Navíc Riordan skvěle vykreslil Tartar. Bylo to super putování. Ale to věnování na začátku knížky od něho nebylo hezké.
Putování ostatních se mi taky moc líbilo. Ze všeho nejvíc mě bavily kapitoly z Leova pohledu. Leo je prostě božan. Když se tam navíc objevila stará posatava ještě z původní série tak to bylo super. Další postava kterou jsem si užívala byl Nico. Ten kluk je prostě super.
Co mě trošku štvě, že si polovina ze 7 vyvolených myslí, že jsou k ničemu, nic neumí a, že tam jsou zbytečně. To mi trošičku vadí.
Tohle je můj druhý nejoblíbenější díl této série. Na nic nečekám a jdu na poslední díl.

kačuleee29
kačuleee29
07.06.2022 5 z 5

Další fajn a super díl, tentokrát ale i dost smutnej. Percy a Annabeth jsou naživu a putují Tartarem. Jejich putování a popis Tartaru jsem si moc užila. To, co mě v tomhle díle také hodně zasáhlo byl Nico. Stal se mou fav postavou (teda, hned za Percym :D), nejradši bych ho objala! Každopádně se mi čím dál víc líbí, jak spolu posádka vychází. Tvoří úžasný tým, plný přátelství, ochoty a důvěry k druhým. A taky jsem byla ráda, že bylo v knize více Franka a Hazel. Na poslední díl se moc těším a doufám, že to nedopadne probuzením té otravné Gaii :Dd.

- Mým úžasným čtenářům: za ten poslední nervák se omlouvám. No, vlastně ani ne. HAHAHA. Ale teď vážně - mám vás rád, lidi. -

lukaskmn1
lukaskmn1
02.02.2022 5 z 5

Naprosto geniální.

zirafinec
zirafinec
29.01.2022 5 z 5

Skvělé pokračování série, akorát by mně zajímalo, jak to, že nikdo nemá jet lag? Jasně, bojují pořád a každá chvilka spánku se počítá, ale...
Taky jako obálky knih by možná zasloužily trochu více pozornosti od jejich tvůrců, no.
MOŽNÁ SPOILER
Také tam mají spoustakrát špatně dny - například řeknou, že je dejme tomu 14.7., a řeknou, že mají už jen 10 dní, což by bylo 24.7. Ovšem Gaia má povstat 1.8.

Feliska764
Feliska764
16.01.2022 3 z 5

(SPOILER) Moje nejoblíbenější z téhle série.
Percy a Annabeth jsou sice v Tartaru, ale jsou spolu a do poslední chvíle jsem prostě odmítala uvěřit tomu, že by tam jeden z nich nebo oba museli zůstat. Takže chudáci Bob a Damasen :-(
Jason je skoro sympatický, Leo mi vadí míň než dřív, ale Piper prostě ráda nemám.
Hazel a Frank nemají takový prostor, i když mají své úkoly, čemu se musi naučit.
A Nico? Jako vážně? Takže tu máme etnickou diverzitu a teď ještě gaye? I když samozřejmě, kdo by se nezamiloval do Percyho Jacksona, to jako zas chápu.

Beltrix
Beltrix
30.11.2021 4 z 5

To, že se autor rozhodl věnovat každé postavě stejný počet kapitol, vedlo k tomu, že jsou kapitoly velmi krátké a nepůsobí jejich dělení přirozeně. Jinak jde stále o fajn příběh, kde polobohové získávají schopnosti naprosto bez tréninku a bez větší námahy.

Tritvaetna
Tritvaetna
27.10.2021 5 z 5

Za mě nejlepší kniha série... i když to má nejspíš co dělat s tím, že jakkoliv se snažím vžít do všech postav, Percy a Annabeth jsou prostě the best... a Nico je hned v závěsu.

voody99
voody99
20.07.2021 5 z 5

Hádův Chrám mám ze série Bohů Olympu velmi ráda... Nejen proto že je hned od začátku nabitý akci a celkově prostě skvělý.
Hlavním důvodem je Nico di Angelo, který konečně zde dostává více prostoru. ♡♡♡♡

Luigi1
Luigi1
30.06.2021 5 z 5

Tak tohle byl fofr moc pěkné čtení.

Lucka20
Lucka20
23.04.2021 5 z 5

Jako vždy nezklamalo. Sice v půlce knihy je to takové táhlejší a žádný extra velký děj, ale ten konec to bohatě vynahradí.
Tato kniha mě nutila přemýšlet více nad Nikem, přece jen je to už od série PJ taková záhadná postava, nikdo neví, co se mu honí hlavou, a tato kniha to ještě podtrhuje. Když jsem Hádův chrám dočetla, nedalo mi to a prolistovala jsem poslední díl a udělalo mi velkou radost, že tam budou kapitoly psané z pohledu právě Nika. Už se nemůžu dočkat.

hana4834
hana4834
21.12.2020 5 z 5

Jak pokračuje série tak se lepší i psaní autora. Je to čím dal lepší .

DK197
DK197
14.12.2020 5 z 5

E-KNIHA: Asi to řeknu jednoduše - nemám být cílová skupina, ale tahle série si mě prostě získala. Já to žeru. Skvělý popis Tartaru. Čeká vás Leovo dobrodružství, Nicovo tajemství... Akce, vtip, romantika. Fakt mě to baví. Druhý nejlepší díl. Oproti minulému mi tu chybí šokující závěr, ale jinak to opravdu stálo za to. Doporučuji.

StarPopcorn
StarPopcorn
10.12.2020 5 z 5

(SPOILER) Zatím asi 2. nejlepší díl Bohů Olympu. Lepší podle mě byla dějová linka v Tartaru. Leo, Percy a Annabeth jsou zase nejlepší postavy
EDIT: Přečteno podruhé, začíná mě trošku štvát boj se super silnými postavy, kde s nima prostě naše sedmička manipuluje.