Bodyguardka

Bodyguardka https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/201873/bodyguardka-201873.jpg 3 33 9

Bodyguardka série

1. díl >

Bodyguardka Hilja Ilveskerová se svému řemeslu naučila v New Yorku a pracuje pro finskou podnikatelku, která podniká v ruských realitách. Ženy se ale těžko snášejí, Hilja po jedné hádce odmítne pro podnikatelku dál pracovat. Poté ji někdo omámí drogami, a když se Hilja probudí, zjistí, že její bývalá klientka je po smrti. Vina padá na její hlavu a jí nezbývá, než dokázat svou nevinu. A tak pátrá po vrahovi na vlastní pěst, zatímco ji pronásleduje policie a evidentně i někdo, kdo od policie není. Thriller finské autorky se dočkal mezinárodního úspěchu a má dvě pokračování.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Argo
Originální název:

Henkivartija , 2009


více info...

TeaPeter
TeaPeter
30.01.2022 2 z 5

Do této knihy jsem se nedokázal začíst a nakonec ji ani dočíst. Jen jsem zabrousil na samotný konec a musím přiznat, že takový úplný konec jsem opravdu nečekal - a to to nebyl román pro dámy... Ufff!

kopeceli
kopeceli
07.03.2021 5 z 5

Mě se kniha líbila. S dvěma malými dětmi se četla dobře, na chvíli jsem přišla na jiné myšlenky. Potřebovala jsem odpočinek a ten jsem dostala.


Leona333
Leona333
29.04.2020 2 z 5

Popravdě?! ,,Když dva dělají totéž..., nemusí to být vždy totéž..." Možná by Hilje sekla víc jiná profese, než právě bodyguardka. Dějově taky nic moc. Asi mi v některých povoláních - knihách více sedí, vyhovují muži, než ženy...
Za sebe vím, že se ke knize už znovu nevrátím.

ZetHolda
ZetHolda
26.08.2019 odpad!

Nesympatická hlavní hrdinka, příliš mnoho jmen - osob i míst, vztahy mezi Finskem a Ruskem ... nedočetla jsem, skončila jsem na prvních stránkách.

zapálenýčtenář
zapálenýčtenář
09.08.2019 1 z 5

Knihu jsem četla na základě avizované podobnosti s Lovkyní informaci.
Podobnost neexistuje.
Bodyguardka je červená knihovna. Špatná červená knihovna.
Autorka si k profesi osobního strážce nenamáhala vyhledat relevantní informace.
A bohužel ani nic neokoukala z filmů.
Pokud s nějakým strážcem mluvila asi už je po smrti a jeho klientela taky..:o)))
Námět - který je lákavý byl promrhán.
Hrdinka má problém s nejistotou, špatnými geny, traumaty z dětství i chlapy.
Má problémy se přizpůsobovat, má problémy přijímat klientky takové jaké jsou a dokonce si snaží vytvářet kamarádské vazby
To vážně?
Takového ochránce bych opravdu nechtěla. Nikdy bych takového nikomu nedoporučila.
Na místo peskování a napomínání co mám dělat a kam nechodit by snad měl osobní strážce hledat řešení jak jít kam potřebuji a být u toho v bezpečí.
Obsese s rysy byla fakt děsivá..
Rodím rysa, souložím s rysem, matka je rys...
Kniha by se měla jmenovat : Jsem nejistá nebo - Žena která trpí bludy.

Katrinity_97
Katrinity_97
08.03.2017 3 z 5

Tuto knihu jsem si koupila už před dvěma roky, ale nedostala jsem se k ní. Až nyní. A musím říct, že mě hned na začátku pohltila. Hilja je hrdinka, která je spíše mužem, než ženou, ale přesto má své kouzlo. Ostatně posuďte sami. Její životní příběh mě zaujal a ona sama je zajímavou a doopravdy neobyčejnou ženou, která by se ve světě rozhodně neztratila. Něčím mi připomínala Lisbeth Salanderovou, asi proto se mi její postava tak zalíbila. Navíc je i pokračování. A knihu rozhodně všem doporučuji.

zazvorka
zazvorka
05.03.2017 3 z 5

Půjčila jsem si, protože se mi líbila Zasněžená žena a taky Krev v jezeře. Bodyguardka se mi líbila méně, ale číst se dala.
Přečetla jsem si i druhý díl. Spád to mělo, ale - celkově se mi zápletka jevila dost málo uvěřitelná, např. občasná transformace hlavní hrdinky do chlapa Reisky - no, nevím... (ale nevyučila jsem se v Novém Yorku, to je toho asi příčinou, že nechápu :-)

Hella
Hella
14.09.2014 2 z 5

No, po pravdě - čekala jsem víc. Sice rozjezd byl neotřelý a čtivý, ale od momentu hrdinčina výslechu na policii se (zřejmě mně :-) ) něco stalo a už mě celý příběh přestal zajímat a dočíst knihu mi skoro přišlo nemožné (skoro: dočetla jsem). A pak taky "postava" Reiska.... prokristapána, co to jako mělo být? Takže za mě další chystaná pokračování ... neee!

aktak1203
aktak1203
19.05.2014 4 z 5

Knihu jsem si pořídila, na základě doporučení, že hodně připomíná Lovkyni informací, ale zdaleka nebyla tak napínavá a dobře napsaná. Popsala bych ji jako "holčičarnu" s detektivní zápletkou. Nicméně úplně špatné čtení to není, určitě mě bavila.

Štítky knihy

finská literatura

Autorovy další knížky

Leena Lehtolainen
finská, 1964
2007  73%Zasněžená žena
2003  79%Krev v jezeře
2014  62%Bodyguardka
2009  73%Spirála smrti
2009  64%Ostrov s majákem

Kniha Bodyguardka je v

Přečtených49x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce30x
Chystám se číst14x