Bod

Bod https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492388/bmid_bod-h7P-492388.jpg 2 11 4

Úzkost, chmury a špatná nálada přepadají někdy každého z nás. Někdy ale stačí velmi málo – zastavit se, zhluboka se nadechnout a najít klid a útěchu v něčem jednoduchém, v něčem naprosto běžném, v něčem, co je tak prosté jako BOD. Kieran Scott pro nás připravil jednoduchý návod, jak zklidnit svou mysl. Prolistujte se knížkou, rozpohybujte malou tečku a najděte vnitřní klid v něčem tak jednoduchém a milém, jako je obyčejný černý BOD.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Esence
Originální název:

Dot


více info...

Michal2222
Michal2222
26.10.2022

Čtenáři v předešlích recenzích pravděpodobně neznají přínos zklidnění setrváním v přítomném okamžiku neboli mindfulness. O tomto druhu meditace byly napsány stovky knih, na což pravděpodobně spoléhal sám autor knihy Bod, a neobtěžoval se tedy umístit do své knihy alespoň krátký návod užívání knihy ani výčet přínosů. Možná je to škoda, možná by kniha ztratila své kouzlo.
Z mého pohledu je čtenáři doporučeno přečíst si POZORNĚ celou knihu v době mentálního "rozrušení", což mu téměř jistě přinese zklidnění a možnost zlepšit svoji náladu.
Dále se kniha může používat jako nástroj pro každodenní meditaci - mindfulness. Tento druh meditace či zklidnění má pro člověka mnoho zdravotních i duševních přínosů. Tyto přínosy jsou dnes vědou a výzkumy potvrzeny a praktikování meditace je odborníky a lékaři doporučováno.
Kniha Bod napomáhá setrvat v přítomnosti, a to, z mého pohledu, jednoduchou a poměrně zábavnou formou. Člověk při čtení této knihy dojde ke zpřítomnění a setrvání u toho nejdůležitějšího, což je dech a tlukot srdce.
Jsem přesvědčen, že je v knize současně ukryta myšlenka přijetí sebe sama - sebelásky. To však může v očích jiných čtenářů vyznívat jinak či nijak.
Knihu považuji za skvělou, pokud čtenář ví, proč je kniha právě taková, jaká je.
Čtěte ji pravidelně a pozorujte přínosy.

AndyYoggy
AndyYoggy
12.09.2022 1 z 5

Zbytečně vydána kniha. Ztráta času (3 minut.)


Domi11
Domi11
15.06.2022 1 z 5

Zbytečně vydaná knížka. Nemám k tomu asi co víc říct. První komentář to celkem vystihl.

Baru16
Baru16
27.03.2022 1 z 5

Celou dobu čtení (spíš listování) knížkou jsem nemohla přestat myslet na nedostatek papíru. Nerozumím tomu, že to někdo napsal (reálně si nemyslím, že by to někomu pomohlo, nemá to uměleckou hodnotu, nemá to prostě podle mě nic) a už vůbec nerozumím tomu, že to někdo vydal.
Ale tak jeden nikdy neví, třeba taková pomoc někomu za 300,- stojí:)
tečka.
puntík.
bod.

Autorovy knížky

Kieran E. Scott
novozélandská
2022  45%Bod

Kniha Bod je v

Přečtených18x
Čtenářské výzvě3x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x