Bobky od Bobka - Ze zápisníku ředitele zoo

Bobky od Bobka - Ze zápisníku ředitele zoo https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/150256/mid_bobky-od-bobka-ze-zapisniku-reditel-554-150256.png 4 52 10

VÝBOR ZE SLOUPKŮ, které každý týden publikuje ředitel Zoo Praha. Ze zápisníku ředitele zoo se dozvíte mnohem víc než jen to, jak se autor vypořádal s žertíky ohledně svého jména. Pozve vás do velice zajímavé restaurace. Společně pak zavzpomínáte na zvířecí hvězdu Moju, naučíte se, jak se správně nanáší make-up podle poslední zoo módy a nahlédnete do sexuálního života kaloňů. Budete v té nejlepší společnosti! Seznámíte se s Eberhardem, Arankou, Bikirou a Kvídou a mnoha dalšími celebritami. A určitě ještě nevíte, kdo je Otorongo... Výběr textů Jana Ptačinská Jirátová.... celý text

Přidat komentář

Sova15
22.12.2021 4 z 5

Příjemné krátké povídky, které odhalí zákulisí pražské ZOO.

mot33
30.01.2021 5 z 5

Krásné kratké povídky z pražské zoo o jejich obyvatelích.Mě se to osobně líbí povídka na dvě tři stránky,ve které j řečeno vše.


Miky88
14.02.2019 5 z 5

Knihu jsem objevila úplně náhodou a jsem za to velmi ráda. Je skvělé, že sloupky byly vydány takto spolu, protože jde o velmi zábavné a oddechové čtení. Jako velký milovník ZOO Praha a zvířat obecně jsem se dozvěděla něco málo z jejich "zákulisního" života. Všem vřele doporučuji.

Opatov
28.11.2018 4 z 5

Kratke pribehy pro milovniky zvirat, pohladi po dusi. Koupila jsem si od autora vice knih a vubec toho nelituji. Z pribehu je znat laska ke zviratum, i kdyz ja osobne jsem zastance zivota zvirat ve volne prirode.

gudaska
25.08.2018 4 z 5

Zajímavé vyprávění o zvířatech, ať už ze samotné ZOO nebo různých cest.

Hoshi
01.12.2017 5 z 5

Po knize jsem pokukovala dlouho, až jsem si ji při letošní návštěvě pražské zoo koupila. Sloupky uvedené v knize jsou oddechové, čtivé a mnohdy vykouzlí úsměv na tváři. Ke knize se budu ráda vracet.

lizavett
16.08.2016 4 z 5

Kniha mě na první pohled zaujala zvláštním názvem. Když jsem se pustila do čtení, zjistila jsem, že jde o milou oddechovou knihu krátkých sloupků ředitele pražské zoo, při kterých se určitě dozvíte něco nového ze světa právě jeho svěřenců či zvířat obecně, určitě vás nebude nudit a navíc se u ní i pobavíte. Čte se jedním dechem. Po přečtení jednoho sloupku máte chuť si přečíst další. Sloupky jsou uzavřené a nanejvýš dvoustránkové, proto se dají číst kdykoli i napřeskáčku. Ale co je nejdůležitější, po přečtení máte chuť se ihned do nějaké zoo vypravit. Tak vzhůru na výlet.:-)

kilometr
25.08.2013 4 z 5

Příjemná oddechovka.A je to i dost slušná reklama na pražské ZOO.
Omluvte mě,hledám nejbližší spojení do Prahy a těším se na zvířátka(nejen v knize uvedená).85%.

kattyV
16.02.2013 4 z 5

Knížka se skládá s krátkých sloupků, které píše ředitel pražské ZOO, Miroslav Bobek. Jsou většinou zábavné nebo zajímavé, určitě bych si občas nějaký ten sloupek ráda přečetla, ale takto dohromady (je jich něco kolem stovky) je toho trochu moc najednou. Na druhou stranu - jinak bych se k nim nedostala, protože dříve jsem na ně nenarazila. Když by si je člověk položil na noční stolek a občas si jich pár přečetl, tak by to bylo určitě fajn. Takže je nejspíše dobře, že se ty sloupky takto společně vydaly i když je to žánr určený spíše do novin než do knihy.
Ale některé jsou skutečně zábavné. Snad prominete, když prozradím pointu jedné z těch, který mne upřímně rozesmál.
Pan ředitel popisuje, jak navštívil v Africe jednu vzdálenou výzkumnou stanici. Cesta z nejbližší vesnice sem byla dlouhá, mnoho hodin džípem, výzkumníci zde trávili dlouhé měsíce odloučeni od civilizace. Ptal se jediné dívky, která tam pobývala, co je pro ni největší problém, se kterým se potýká. Smutně se mu svěřila, že si vzala s sebou na roční pobyt dvanáct kusů kalhotek. A pak jich jednou devět vyprala a pověsila na šňůru. A všech devět jich sežral slon, protože sloni se po mýdle mohou utlouct.... Pak se ale rozzářila. Ale už jsme dvoje našli ve sloním trusu. Tak se mi možná nakonec vrátí všechny. Inu, být výzkumníkem v pralese, na to musí být nátura, podotýká autor. :o)))

noa33
11.02.2013 5 z 5

Velmi čtivá kniha, která se hodí např. do vlaku, do metra.