Úkryt

Úkryt https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21835/mid_ukryt-exM-21835.jpg 5 168 53

D. D. Warrenová série

< 2. díl >

Detektivní román v němž seržantka Warrenová odkrývá děsivé tajemství šesti mrtvých děvčátek, která jsou nalezena po pětadvaceti letech v jednom sklepě. Celý případ se však podobá jinému, který byl odhalen zhruba před třiceti lety. Takže když se udála tato hrůzná tragédie, viník předcházejícího zločinu byl zrovna ve vězení. Je třeba brát v úvahu předcházející zločin? je možné, že spolu obě tragédie nějak souvisejí a co znamená, že děvčat bylo šest? Navíc se zjistí falešná identita jednotlivých holčiček, které byly štítky popsány a proto zdánlivě snadno identifikovány. Po televizních zprávách se však přihlásí pravá jmenovkyně a případ se tak dále komplikuje.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Columbus (ČR)
Originální název:

Hide , 2007


více info...

janastok
janastok
13.08.2023 5 z 5

Velmi dobrý thriller s adrenalinovým koncem, o pátrání po vrahovi malých dívek, vyprávěný z pohledu detektivů a jedné sympatické ztracené duše.

monte
monte
19.06.2022 4 z 5

Jednoznačně skvělé, doporučuji


ninano
ninano
06.01.2022 5 z 5

Huuuu, ještě teď mi běhá mráz po zádech. Velmi dobře napsaný thriller, čte se jedním dechem a patří ke knížkám, na které se celý den těšíte.

Pája699
Pája699
28.12.2021 5 z 5

Výborné, tohle čtení jsem si fakt užila. Příběh se do vás zasekne svými drápky a nepustí až do samého konce. Nalezení 6 mrtvých holčiček….a příběh začíná.. Lisa Gardnerová opravdu umí psát! Příběh je od samého začátku velmi promyšlený a napínavý. Gradující rozuzlení. Jednoznačně doporučuji, stojí to za to.

ivoiro
ivoiro
02.10.2021 4 z 5

Celkem příjemná detektivka. Řekl bych, že jde o sraz psychopatů.

jarka2222
jarka2222
03.09.2021 4 z 5

Temný thriller, těžké téma, což je po každé, když jsou oběti bezbranné a nevinné děti. Napínavý příběh, který se dobře čte. Ale přeci jen, vzhledem k vysokému hodnocení čtenářů, musím říci, že už jsem četla lepší.

konicekbily
konicekbily
01.08.2021 4 z 5

Zdá se, že podivné časté stěhování rodiny nebude nikdy objasněno. Ale po dlouhé době je nalezeno šest mrtvých tělíček. Má to nějakou spojitost? A autorka vláčí čtenáře variantami vyšetřování - vždy ho zavede do slepé uličky. A potom urychlený, přehnaně dramatický závěr. Dobrá detektivka!

TaLu
TaLu
22.06.2021 4 z 5

Příběh byl poutavější než první díl. Setkání se známými postavami protknuté temným nálezem šesti těl na pozemku staré psychiatrické kliniky. Linka rodiny, která z neznámých důvodů, jež se postupně odhalují, stále mění bydliště. Příjemná klasická detektivka. Pouze dramatický konec mi přišel překombinovaný a méně uvěřitelný.
Spoiler: Bylo mi celkem jasné, že pachatel musí mít rád psy. A podezření se potvrdila, i když autorka nachystala i několik překvapivých zvratů.

baji42
baji42
30.04.2021 4 z 5

Hodně strašidelné čtení. Velmi chmurná atmosféra a staré tajemství. Kniha se čte jedním dechem, napínavé od začátku do překvapivého konce. Doporučuji!

Didi15
Didi15
09.03.2021 5 z 5

A tohle by šlo, perfektní detektivka a ja se tesim na další knihu, i když uz bych uvítala, aby hlavní,, obětí,, byl chlap :-D

laura
laura
27.02.2021 5 z 5

Mrazivá atmosféra, krutost, bezmocnost. Někdy před vlastním osudem neutečete. Ale můžete se o to pokusit.

A tak Annabelle utíká. Z místa na místo, schovává se ve stínech, snaží se přežít. Co se stalo před pětadvaceti lety? Proč se nikdy nemohla ohlédnout zpátky, zastavit, zůstat?

Příběh, který do vás zatne drápky a už vás nepustí. Který vám bude dýchat za krk a vy se budete ohlížet po stínech, které vám běží v patách. Syrová, obnažená hrůza. Bolestivé ztráty. Ale také nezdolné odhodlání, odvaha a vytrvalost. Jen ten, kdo se nevzdá, může nakonec vyhrát.

Čtivé, napínavé, dějově zajímavé a hlavně nepředvídatelné. Ačkoli... Kdo ví ;)

mcabr
mcabr
08.02.2021 5 z 5

Napětí až do konce.

Pavlina50
Pavlina50
22.01.2021 5 z 5

„Základem bezpečnosti je být o krok napřed.“

Uf...tak to byla slušná jízda s nádechem na začátku knihy a s výdechem teprve až po otočení poslední stránky. Perfektně promyšlený thriller, kde téměř každá z postav má nějakou tajemnou a nevyjasněnou minulost, takže nemůžete vyloučit ani jednoho jako podezřelého. V průběhu děje se neustále objevují nové překvapivé informace a zvraty a naštěstí ani závěrečné rozuzlení nepostrádá logiku a souvislosti do sebe perfektně zapadnou.
Trochu nezvyklé pro mě bylo, že hlavní hrdinka Annabelle někdy v knize mluví v první osobě, tzn. sama za sebe, a z toho následně je pak její příběh vyprávěn v osobě třetí.
Ale celkově...kdo má rád thrillery napínavé od začátku až do konce, vřele doporučuji.

„Problém tkví v tom, že skutečný život nemá žádný hudební doprovod. Ve filmech poznáte, že se co nevidět stane něco zlého, protože vám to prozradí naléhavé basové linka. Na světě nenajdete člověka, kterému se nerozbuší srdce, když zaslechne ústřední motiv z filmu Čelisti, a to je, upřímně řečeno, uklidňujíci pomyšlení. Takové předzvěsti máme rádi. Díky nim svět vyvolavá dojem pořádku. Sice se mohou stávat špatné věci, ale jenom poté, co se v pozadí ozve dramatické da-da, da-da, da-da-da-da-da-da. Skutečný život tak ovšem nefunguje...“

mataj
mataj
02.01.2021 5 z 5

Velmi dobře napsaná detektivka, čtivá a napínavá. Navazuje na první díl Smrtící samota a částečně s ní má propletený děj. V tomto druhém díle dostává D.D. již více prostoru, i když pořád je v popředí Bobby a (tentokrát) Annabelle a sledujeme jejich problémy a myšlenky. Sympatické postavy, zajímavé rozuzlení a napětí až do konce.

jihej
jihej
15.12.2020 3 z 5

Zajímavé, napínavé čtení. Určitě se k této knize ještě po čase vrátím.

Jiho226
Jiho226
15.12.2020 4 z 5

Velmi napínavé čtení...reálně těžko uvěřitelné,ale velmi dobře napsáno

Marley_Kid
Marley_Kid
17.07.2020 4 z 5

Potvrdzuje sa mi môj predpoklad, že Lisa Gardner sa zlepšuje každou ďalšou knihou (a preto ma táto, jedna z jej starších, nadchla o niečo menej, ako tie najnovšie.) Chvíľu mi trvalo začítať sa a nejaké to napätie som cítil až na posledných pár stranách, ale na druhej strane nemôžem povedať, že by to bola nejaká katastrofa.

Kniha mala zaujímavý námet (ako je u autorky zvykom), logicky bola prepracovaná (i keď vcelku predvídateľná - //SPOILER// to, že niektoré postavy v knihe sú niekým iným, mi bolo jasné takpovediac od začiatku, akurát som nevedel, kto je kto, ale premýšľal som nad tým celú knihu) //KONIEC SPOILERU//

Alone som ešte nečítal, takže toto bola moja prvá kniha, kde bol Bobby ústredným vyšetrovateľom a D.D. bola "vedľajšia" postava a osobne mi to takto vyhovuje omnoho viac, Bobbyho mám rád a D.D. mi často lezie na nervy. Tu mi dokonca bola sympatická aj chémia medzi Bobbym a Annabelle, vôbec mi tam nevadila. No a Bella, tú by som si bral domov. Mám slabosť pre psie postavy v detektívkach.

PeM
PeM
12.07.2020 5 z 5

Zkrátka - byla jsem napnutá jak kšandy! Jdu do dalších knih!

Bee240
Bee240
06.03.2020 4 z 5

Tuto knihu už mám doma dlouhá léta a i když jsem ji měla rozečtenou opravdu dlouho byla to skvělá detektivka, která rozhodně stojí za přečtení. Začala jsem jí číst 16.února ale nečetla jsem každý den proto mi to trvalo tak dlouho. Co se týče knihy samotné tak se jedná o napínavý detektivní příběh. Příběh o šesti mrtvých mumifikovaných holčičkách byl opravdu silný a zajímavý. Chvílemi jsem měla svého vraha, ale opět to bylo celé jinak. Hlavní postava Annabelle mi byla celkem sympatická a v příběhu má velmi důležitou roly. To jak je součástí vyšetřování bylo velmi dobře vymyšlené. Moje oblíbenou postavou byl detektiv Bobby Dodge, který má roly toho fešného super detektiva. Za to jeho kolegyně/nadřízená D.D. mi nebyla sympatická ani trochu. Příběh mě chytil pořádně až v polovině, ale nebylo to knihou ta byla dobrá od začátku do konce. Byla to prostě práva solidní detektivka, kde o akci a napětí není nouze.

hlenicka
hlenicka
08.02.2020 5 z 5

Za mě napínavá až do konce!!