Bob Marley na cestě

Bob Marley na cestě https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249333/bmid_bob-marley-na-ceste-aLP-249333.jpg 4 6 1

Mark Miller byl na cestě s Bobem Marleym & The Wailers od turné Kaya v roce 1978 až do posledního koncertu v roce 1980. Během skoro tří let s nimi absolvoval přesně 124 koncertů, kde měl na starosti nástroje kapely a vše ostatní, co bylo na pódiu zrovna potřeba. Společně s The Wailers tehdy obletěl svět včetně USA, Japonska či Austrálie. Projel s nimi také celou Evropu a byl Marleyho hostem i doma na Jamajce. Jedná se tak o hodně osobní vyprávění z nejvypjatějšího období této legendární skupiny. Marku Millerovi ta zkušenost doslova změnila život (později dělal pro Dona Carlose, Lucky Dubeho, zorganizoval projekt Tosh meets Marley a až dodnes pořádá turné nejrůznějších reggae interpretů), a tak se po letech rozhodl oprášit archívy a sepsat své vzpomínky.... celý text

Literatura světová Umění
Vydáno: , DharmaGaia
Originální název:

A White Knight in Babylon: On the Road with Bob Marley , 2013


více info...

Přidat komentář

JointlieKat94
07.01.2024 5 z 5

Výjimečná kniha o výjimečném zpěvákovi, který ovlivnil snad celý svět.

Kniha je napsána z pohledu člověka, který s ním trávil čas (staral se o pódium) skoro tři roky a tak má spoustu vzpomínek (které si ale občas ani nepamatoval).. :)
Bob byl opravdu skvělý člověk, dozvěděla jsem se spoustu pro mě nových informací, a to jsem ho jeden čas opravdu "žrala". Věděli jste například o jeho třinácti dětech? O atentátu na něj? Jestli ne, tuhle knihu Vám doporučuji. A taky samozřejmě všem, kdo od Boba Marleyho někdy něco slyšel, protože jeho texty mají vážně hloubku.

Kniha je rozdělena do několika kapitol- popisy turné, popisy členů kapely, ganja, jídlo a fanoušci, časová osa života Boba..

Štítky knihy

reggae Bob Marley, 1945–1981

Autorovy knížky

Mark Miller
americká, 1952
2015  73%Bob Marley na cestě

Kniha Bob Marley na cestě je v

Přečtených9x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce4x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x