Blízko a přece tak daleko

Blízko a přece tak daleko https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/250758/bmid_blizko-a-prece-tak-daleko-250758.jpg 5 2 1

Fobie ze vztahů: to je nejvíce diskutovaná romantická problematika devadesátých let. Jaký má smysl, že vztahy končí, když to nejlepší právě začalo. Jak se chováte k partnerovi, který se vás jeden den nemůže nabažit, přičemž další den je pro něho každá vzdálenost nedostatečná. Můžete říci, že hledáte lásku - nebo únik z blízkosti? Autoři Steven Carter a Julia Sokolová vám připravili strategie, které potřebujete, abyste prošli vztahovou fobií a vyrovnali rovnováhu mezi potřebou intimity a přáním prostoru. Použili k tomu spousty překvapivých upřímných rozhovorů a hlubokých dotazníků.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Rodina

Vydáno: , Maitrea
Originální název:

Getting to Commitment: Overcoming the 8 Greatest Obstacles to Lasting Connection , 2000


více info...

Přidat komentář

bagger95
17.09.2017 5 z 5

Tohle cteni, ja vubec nevim, co na to vlastne rict. Na zacatku si rikate, ze to bude jen hromada "rad za vsechny prachy" , jak se ale procitate dal, je to stale silnejsi a silnejsi. Vetsinou jsem se ztotoznoval s popisem cloveka s aktivnimi vztahovymi problemy. Sedel jsem v knihovne a brecel jsem, jak jsem z toho byl zdrceny. Autori tam popisou doslova vase chovani, vase pocity, to, co se vam honi v hlave. Je to neskutecne osvobozujici, protoze az do precteni knihy jste si mysleli, ze jste jediny clovek na svete, co to tak ma, zaroven je to ale jednim slovem hrozne. Samozrejme predpokladam, ze ctenari budou tuhle knizku cist po rozchodu, kdy bude bolest ze ztraty partnera porad hodne velka.

Kniha je dobre clenena. Zhruba prvni polovina je venovana vypraveni klientu o jejich problemech ve vztazich. Autori na tom a demonstruji, jak co je a neni v poradku. Druha cast knizky je o hlubsim popisu jednotlivych roli (aktivni a pasivni problemy ve vztazich). Funguje to nasledovne: napred vsechno poradne popsat (casto bez hodnoceni), a spis az zaverem knihy prijdou nejaka doporuceni. Knizka obsahuje i nekolik "dotazniku", na nez mate sami sobe odpovedet, a ktere vam umozni najit v nekterych vecech souvislosti.

Dorazila me vsak posledni cast, nazvana proste "dodatek". Po precteni teto casti jsem jako "aktivni problemovec" nejak ztratil veskere nadeje, ze se z toho nekdy dostanu (jak ze stesku, tak z opakovani mych chyb). Pripada mi, ze autori daleko vic "radi" tem pasivnim, coz nemyslim nijak zavistive, spis me to uplne polozilo, protoze sam nevidim zadne rozumne vychodisko ci vysledek, co vlastne dal. To ale po jednom ci dvou dnech odezni, a pak ziskate schopnost si dane pasaze projit znovu a s nadhledem.

Co jsem chtel timhle romanem rict? Je to neskutecne cteni. Ale pripravte se na to, ze to je darda. Polozi vas to, rozebere do posledni maticky. A bude to sakra moc bolet. Take si uvedomite, ze tady neni zadna cesta zpatky. Pokud si uvedomujete, ze mate /nejake/ problemy se vztahy, jakmile se rozhodnete precist tuhle knizku, vydavate se na cestu, ze ktere neni cesty zpet, maximalne to muzete vsechno poprit. A jedna vec je jasna: pochopite, o co jde, a muzete hledat adekvatni pomoc!!!

Autoři knihy

Juliana Sokolová
slovenská, 1981
Steven Carter
americká, 1959

Kniha Blízko a přece tak daleko je v

Přečtených3x
Doporučených1x
Knihotéce2x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x