Znamení Blíženců

Znamení Blíženců https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59928/znameni-blizencu-59928.jpg 4 665 64

Blíženci (L. Lanczová) série

1. díl >

Dospívající Eva nemá valné mínění ani o svém zevnějšku, ani o svých vlastnostech. Během jednoho léta se ale vše změní. V prostředí prázdninového tábora a zejména pak pod vlivem první lásky, jíž je obdivovaný 18letý gymnazista přezdívaný Dick, se ze zamindrákované, rozpačité a nevyzrálé Evy stává sebevědomá dívka. Veselá knížka o citových zmatcích, jimiž musí dívčí hrdinka projít, je prvním dílem trilogie Blíženci.... celý text

Přidat komentář

Nermal
10.01.2024 5 z 5

Čím to je, že i po těch letech mi připadají knížky autorky tak čtivé? Dřív jsem si sem tam nějakou její knížku přečetl, postupně se snažím přečíst zbytek (a že jich je!), jsou sice hodně podobné, ale působí na mě takovým uklidňujícím dojmem. To ty vzpomínky na mládí.

čtenářka76
23.10.2023 5 z 5

Knihy od LL jsem četla v pubertě a přímo jsem je hltala. Mám všechny knihy od této spisovatelky. Ale chápu dnešní náctileté čtenáře, že ta doba bez sociálních sítí, mobilních telefonu a chatu jim nic neříká.


kate9326
28.05.2023 4 z 5

Z pohledu dnešních lidí je poněkud zarážející, jak někoho mohly bavit psané dopisy, nebo možnost volat jen na pevnou linku :-)))
Podobně jako vojna, také minulost. Přes tuhle neaktuálnost se kniha číst dá,
Je i vtipná a nenudí.

Vendula39
16.08.2022 4 z 5

Skvělé letní poctěni, s autorkou jsem se vrátila o pár let zpět v čase. Úžasné poctěni, které uklidní nejen mysl, ale i tělo.

kanitsuj
21.07.2022 5 z 5

Na prahu čtyřicítky návrat do mých mladých let - po kolikáté už?:-) V textu jsem objevila několik chyb a také jsem si uvědomila, jaké asociace vzbuzuje přezdívka hlavního hrdiny přeložená do angličtiny..., nicméně jdu na druhý díl! I přes obrovskou míru naivity a dobové zakotvení v devadesátkách je Lanczovka stále dobrým nostalgickým počtením, což je pro mne docela milým překvapením.

Alisa1980
09.06.2022 5 z 5

Naprosto se ztotožňuji se všemi komentáři. V pubertě jsem na LL naprosto ujížděla, přečetla naprosto všechny její knihy. Trilogie Blíženců byla naprosto perfektní. Četla jsem jí snad stokrát. V dospělosti jsem si začala knihy i kupovat, shánět po bazarech, takže mám část knihovny, kde mám pouze "srdcovky" od LL. Měla jsem velikou radost, když začala psát i knížky o dospělých "holkách". S touhle spisovatelkou prostě nemůžete šlápnout vedle.

Kskaja
08.02.2022 5 z 5

Tohle je srdcovka prostě :) ...

Kacatko86
07.02.2022 4 z 5

S touhle knížkou jsem se vrátila do svých -náctin. Trochu jsem se bála, že už jsem mimo mísu, ale já tý Evě prostě fandím! Příběh samozřejmě znám, i jeho pokračování. Pro dospívajících slečny, které jsou zmatené samy sebou, mají komplexy, vedou dívčí války, zažívají první lásky... je to fakt super příběh. A David - kdo by nechtěl takového fajn kluka, který ale zároveň není úplný slušňák...
LL má v každé knížce stejný scénář, krásná a chytrá hrdinka, která si ale vůbec nevěří, pálí za ní půl města a téměř všechny holky ji nesnáší, zažívá romantiku, lásku, ale také trapasy. I když je to na jedno brdo, prostě to funguje!

LenkaMaresova
11.10.2021 5 z 5

Je tady někdo, kdo si nepřál být Evou a nepotkat svého Dicka? Knížky mého dětství.

Eliza562
09.09.2021 5 z 5

(SPOILER) Tak tohle bude na delší povídání. Jako mladší tak nějak od nějakých 10 jsem hodně četla. Pamatuji si ty dny, kdy jsem denně zvládla po škole jednu knihu. Měla jsem dysgrafii a dyslexii nicméně díky čtení se to o hodně zlepšilo (ačkoliv vím, že čárky a nějaké pravopisné jevy mi dělají problémy do dnes :D). Vždycky jsem ale preferovala... no ani ne tak detektivky jako spíš sci-fi, takové ty rádoby "detektivky" ale ne na způsob sherlocka holmese a horory. S. King je můj oblíbenec ač ne veškeré jeho knihy mě oslovily. Romány? Já? Ne. Ale existuje jedna vyjímka a tou je Lenka Lanczová. Já jí jeden čas hltala jako divá. A tady trilogie znamení blíženců je pro mě top stejně jako trilogie s Radkou a pak ještě vím, že jsem měla hodně ráda Srdcového kluka ten příběh byl super. Ale Dick? Ježiš jak já ho jako mladá milovala, jak já chtěla být Evou. To byly časy. Její příběhy si podle mě budu pamatovat téměř všechny. Za mě je tohle prostě správný román. Dick je přesně ten super kluk, kterého chce každá puberťačka potkat. Ano je fakt, že s odstupem jeho činy nebyly vždy super ale nakonec a to se mi na něm líbilo od počátku se k věcem uměl postavit jako chlap... i když občas mu to chvíli trvalo. Pokud prostě chcete utéct od reality a chcete skutečně prožít love story tak LL je ta pravá. Četla jsem od té doby i nějaké ty romány pro dospělé ale nepamatuji si, že by mě někdo uměl tak rozesmát a tak vtáhnout do děje a toho kolotoče emocí jako LL.

andrea7191
09.09.2021 3 z 5

Vyšla nová Lanczová? Musím jí mít. V pubertě mě v knihovně nezajímalo nic jiného, než King a Lanczová. Dnes se tomu směju. .-D Ale tehdy, to mělo jiné grády. Cílová skupina autorky je naprosto jasná a svému účelu poslouží perfektně.

petulik330
12.05.2021

Když se ohlédnu za touto knihou musím se usmívat.
Nesebevedoma Eva se potká s klukem, po kterém touží asi polovina holek a neví si rady s jeho chováním.
Když si vzpomenu na ty roky kolik bylo v knize Evě zda se mi to hodně povědomé.
Možná proto se mi tato kniha tolik líbila. Vlastně jsou všechny knihy od této autorky.

Pejuška
19.09.2020 5 z 5

Po dlouhé době jsem se vrátila ke své oblíbené spisovatelce a oddechovému čtení. Někdy člověk, a obzvlášť v dnešní době, potřebuje trochu úniku do jinačího světa, kde nemusí řešit žádné problémy, ale jen prožívat první lásky, kopance a jiné osudy. A myslím si, že právě knihy Leničky Lanczové todle dokonale splňují.
Kniha se mi moc líbila, ta dívčí naivita a rivalita...Už se těším na další pokračování.

tittanie
04.09.2020

Je to jedna z prvních knížek od Lanczové a ta doba na ději jde hodně vidět. Ale zase je zajímavé vidět dobu 90. Někdy jsem nestačila zírat, obzvlášť rodiče od Evy mi přišli šíleně zkostnatělí a některé názory i od Eviných spolužaček. Ale kniha se mi líbila, takže jsem se pustila i do pokračování.

verunka93
04.08.2020 5 z 5

Lenka Lanczová je moje oblíbená spisovatelka. Po delší době jsem se k jejím knihám vrátila. Tato kniha odpočinkové čtení. Evu jako hlavní hrdinku jsem si oblíbila a těším se na pokračování příběhu.

Amneris
01.06.2020 5 z 5

Je to pohodové čtení na jarní podvečery. Příběh je o dívce Evě, která se přestěhuje z malého městečka do velkoměsta a snaží se najít sama sebe...

Lucissia
21.03.2020 4 z 5

I když knížka není špatná, je poznat, že je jedna z autorčiných prvních. Kdysi bych ji hodnotila pěti hvězdami, teď čtyřmi a daleko víc se mi líbilo její pokračování. :-)

Aknel26
21.08.2019 3 z 5

Knížka pro holky školou povinné. Evě je třináct čtrnáct let a jediné, co si čtenářky z knížky odnesou, je, že i krásné holky můžou být zamindrákované a nejisté. Dick je chytrý a krásný jako Brandon Walsh a úplně chápu, proč se stal pro tábornice idolem. Eva díky němu zjišťuje, jak je důležité nestát v ničím stínu, ale být osobnost. Zajímavé je líčení dění a aktivit na táboře prakticky den po dni.

Nuttelka
16.07.2019 5 z 5

Návrat do mých školních let :-) Blíženci jsou moje srdcovka a nejen proto, že i já sama jsem Blíženec, ale díky "Lanczovkách" jsem začala číst...

Anim1984
16.07.2019 4 z 5

Cas od casu se k tehle knizce vracim. Kdyz potrebuju oddechovku, zavzpominat na mlada leta... Tahle serie se Lanczove opravdu povedla. Je to takove ciste, nevinne cteni :) dnes to uz asi 14 lete holky neoceni a nepochopi. Ale kazdopadne bych dospivajivim slecnam knizku doporucila.

Štítky knihy

první láska Tábor

Autorovy další knížky

Lenka Lanczová
česká, 1964
2019  81%Těžká noc
2014  80%Život na ostro
2013  81%Dvakrát dospělá
1997  84%Znamení Blíženců
2009  84%Pošeptej po větru

Kniha Znamení Blíženců je v

Právě čtených3x
Přečtených1 445x
Čtenářské výzvě44x
Doporučených35x
Knihotéce187x
Chystám se číst46x
Chci si koupit16x
dalších seznamech4x