Bledý pohlavár

nehodnoceno
Bledý pohlavár https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/326927/bmid_bledy-pohlavar-cgL-326927.jpg 0 0 1

Píše se rok 1758. Právě probíhá Sedmiletá válka. Autor nás zavede na severoamerické bojiště, kde se střetávají vojska Anglie a Francie s podporou místních indiánů a schyluje se k bitvě u Carillonu. Výprava neteře francouzského Quebeckého guvernéra – Diany de Vaudreuil – je přepadena indiány. Život i skalp jí zachrání major Grenville, ranger ve službách Anglie. Drsné prostředí, drsný život, letité nepřátelství, a přece v tom divokém lese, plném nebezpečí, vzplane mezi Dianou a Johnem pevný cit. Jeho naplnění však nebude vůbec jednoduché. Ocitneme se ve francouzské pevnosti Ticonderoga, kde bude Grenville zajat jako anglický vyzvědač; v Quebeku, kde bude plnit výzkumné úkoly, i jinde a vždy mu půjde o život.... celý text

Přidat komentář

encyklopedie
25.07.2022

(SPOILER) Píše se rok 1758. Právě probíhá Sedmiletá válka. Autor nás zavede na severoamerické bojiště, kde se střetávají vojska Anglie a Francie s podporou místních indiánů a schyluje se k bitvě u Carillonu.
Výprava neteře francouzského Quebeckého guvernéra – Diany de Vaudreuil – je přepadena indiány. Život i skalp jí zachrání major Grenville, ranger ve službách Anglie. Drsné prostředí, drsný život, letité nepřátelství, a přece v tom divokém lese, plném nebezpečí, vzplane mezi Dianou a Johnem pevný cit. Jeho naplnění však nebude vůbec jednoduché. Ocitneme se ve francouzské pevnosti Ticonderoga, kde bude Grenville zajat jako anglický vyzvědač; v Quebeku, kde bude plnit výzkumné úkoly, i jinde; a vždy mu půjde o život.