Blázzznivé námluvy

Blázzznivé námluvy https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483624/bmid_blazzznive-namluvy-QZA-483624.jpg 4 55 17

Honey Springs série

1. díl

Cassie se právě o krok přiblížila vytouženému povýšení v prestižní reklamní agentuře. Nečekaně však musí odjet do městečka Honey Springs, kde jí teta odkázala včelí farmu a až nemile přítulnou kočku – fuj, bílé chlupy na černém značkovém kostýmku. Navíc farmu nevede nikdo jiný než Nick. Když ho znovu uvidí, je to, jako kdyby zabouchala na včelí úl.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Sweet Like You , 2020


více info...

Přidat komentář

Kaja1
17.03.2024 2 z 5

Chtěla jsem něco na odlehčení, ale tohle bylo na mě moc, nevím, sladké, nereálné....

Annkag
11.01.2024 3 z 5

Milé čtení pro pilné včeličky které se rádi zamilují a věří že první láska je někdy tá pravá.


SBH
09.04.2023 odpad!

Hezký název, lákavá anotace (dějová schémata mi nevadí). Fotografie na obálce mě měla varovat, nestalo se.
Uvnitř děs a hrůza. Opakuji, schémata mi nevadí, i když trochu originality u zpracování bych ocenila. Co však nemůžu vydýchat, jsou otřepaná klišé, obzvlášť když jsou ještě ke všemu nebezpečná až smrtící.
Hrdinka je v jedenatřiceti letech ředitelkou a osm let na to tvrdě dřela. Hm. Neznám ředitele pod pětačtyřicet a není výjimečné, když se na pozici náměstka dře let třicet. Nevím, jak v v Americe, ale zde podobná představa vyvolává naprosto nereálná očekávání.
Pak pominu totální kraviny z hrdinčina profesního života, stejného ražení jako výše uvedená hloupost a přeukrutného množství. Dostávám se k další zásadní nesrovnalosti. V Americe, v té kolébce demokracie je pozice starosty DĚDIČNÁ funkce? No páni. A já myslela, že starostu si občané zvolí.
Do třetice všeho zlého na dívčinu v zapadlém městečku čeká s otevřenou náručí šarmantní a přitažlivý mládenec, s nímž měla před milionem let techtle mechtle, nic nenasvědčovalo tomu, že by se kdy vrátila, přes to všechno je borec nezadaný a připravený na to znovu s neztenčeným elánem hupnout. Při vší úctě, v realitě bych od někoho takového s křikem utekla, protože mu tutově pod podlahou ve sklepě hnijí mrtvoly bývalek.
Kniha na třicáté páté straně letěla v dál. A takové perly překladové literatury jsou vydávány na zahlcený literární trh. O erudici a dobrém vkusu redaktorů nemám nejmenších iluzí.

Annyshga
17.09.2022 4 z 5

(SPOILER) Milý příběh o jedné velké životní změně a návratu ke staré nehynoucí lásce. Kniha je psaná s takovou lehkostí, že mě téměř okamžitě vtáhla do děje. Cassie má skvěle našlápnutou kariéru, kterou by ji záviděl ne jeden z nás. Plány jí však překáží závěť její tety a musí na nějaký čas pryč z města. Přestože maloměstečko Honey Springs působilo neskutečně malebně nesetkala se Cassie s moc vřelým přijetím. Obyvatelé jí dávali celkem sežrat, že se jako malá odstěhovala a nevrátila, ani teď tu neplánuje zůstat. Upřímně bylo vážně smutné, že si Cassie nedokázala udělat čas na pohřeb ale kvůli závěti dojela. Kartami však zamíchal včelař Nick a už bylo jasné, jak se celý děj bude nejspíš ubírat. Ničemu to ale nevadilo. Moc se mi líbilo oživení příběhu o fakta ze života a chovu včel. Skvělá byla taky dohazovací kočka Belle. Jediné co mi vadilo byla sobeckost maloměstských lidí. To jak odsuzovali někoho, kdo neměl v názvu podniku nebo neprodával něco s medem mi přišlo směšné. Celkově i chování ke Cassie, kdy předpokládali, že se vzdá celého svého života jen kvůli jejich rozmarům. Nakonec vše ale dopadlo tak jak mělo a kočka Belle mohla zahájit další dohazovací námluvy.
Kniha mě příjemně překvapila .

Knihomolka97
29.08.2022 4 z 5

Velmi příjemné překvapení, nečekala jsem, že příběh bude tak dobrý!
Jednohubka na odpoledne se sympatickým hrdiny, krásnou romantickou linkou odehrávající se v úžasném prostředí. Sice nechybí klasické klišé nedorozumění, ale zkrátka to funguje. A dohazovačka Belle? Taky bych takovou potřebovala... :D
Opravu moc milý, velmi vtipný, odpočinkový příběh, který mi přesně padl do nálady propršeného víkendu.

Kkaterininka
26.07.2022 3 z 5

Když jsem po přečtení Šikmého kostela 2, Bile vody a Životic prosila naší knihovníci o doporučení něčeho opravdu oddechového, musím říct, že vybrala skvěle. Ač bych po tomto žánru sama nikdy nesáhla, u knihy jsem se místy musela upřímně usmat a napjate čekala, jak že to s osudem Cassie bude dál. Ač by se k závěru mohlo zdát, že kniha je lehce předvídatelná, před čtenářem se otevírají dva možné závěry a s nedočkavostí se pročítá ke svému konci.

Pokud hledáte hezky psanou oddechovou knihu, i teď v létě například ideálně k vodě či na dovolenou, mohu ji určitě doporučit :)

VasnivaCtenarka
23.06.2022 4 z 5

Co na knize velmi oceňuji je její lehkost, laskavost a příjemnost. A odpočinkovost. Odpočinkovost však pro mne neznamená nudnost, spíše je to taková skvělá knížka na léto k vodě, k bazénu či k moři. Je to prostě takové milé čtení, snadné, předvídatelné a nenáročné.

Je to psáno moc hezky, takže ať chcete nebo ne, autorka vás vtáhne do děje hned po několika málo odstavcích.

Co se promyšlenosti děje týče – ano, není to žádné terno, ze kterého by člověku spadla brada, ale i přesto je to promyšleno tak nějak… hezky. Předvídatelně, ale hezky a ani trošku vám nebude vadit, že vlastně od samotného začátku víte, jak to všechno skončí. Je to taková medová jednohubka na jeden den, řekla bych.

Autorka svým stylem umožní čtenářům navázat blízký vztah k hlavním hrdinům. Budete s nimi prožívat jejich starosti i radosti a budete se spolu s nimi smát některým komickým situacím, do kterých se Cassie, ne vždy svou vinou, dostane.

Nebudu se v této recenzi příliš rozepisovat a rovnou vám knihu doporučím. Je to opravdu moc milé počtení. Je to taková oddechovka, kterou oceníte v době, kdy zkrátka nechcete řešit žádné náročné příběhy.

Knihu mohu opravdu doporučit.

Gabusza
16.05.2022 3 z 5

Milý, příjemný, jednoduchý a obyčejný příběh o včelách a medu. Dva lidé, romantika a malé městečko. Docela mě to ze začátku nudilo, autorka nás seznamovala s lidmi z městečka a jejich tradicemi. Nakonec to dopadlo, tak jak se očekávalo :) Na oddech a uvolnění je to ale příjemné počtení, po druhé už bych se do knihy nepustila.
Obálka je krásná.

Kudík
01.05.2022 4 z 5

Kratší, ale přesto jednoduše příjemný až pohádkový příběh z Honey Springs, místa, kde žije 5000 obyvatel, z toho 4000 z nich má žihadlo. Ze začátku to vypadalo, že žihadlo má vícero jedinců, hlavně co se počátečního chování ke Cassii týkalo. V rámci děje vypluje, že +/- nějaký ten tisíc, je na farmě okolo 300K ks. Tým okolo dočasné starostky byl celkem zábavný. Skvělá byla dohazovačská kočka Belle a její následující a naprosto nepřekvapující objekt, s tím, že doufám v překlad i dalšího dílu. Jako naprostá oddechovka s krásnou obálkou je kniha ideální.

alnahu
25.04.2022 4 z 5

Příjemná oddechová kniha s pěknou obálkou.Romantický příběh z včelí farmy,který hlavní hrdinka zdědí po své tetě.Milé počteníčko.

alzbeta4340
24.04.2022 4 z 5

Hodně, hodně jednoduché romantické oddechové čtení. Někdy je taková kniha potřeba, i když děj určitě brzy zapomenu. A za pěknou obálku dávám hvězdičku navíc.

pip11
13.04.2022 4 z 5

Jednoduchý, ale zábavný příběh o tom, jak zdědit včelí farmu a stát se dočasně starostkou v městečku plném praštěných lidí. Trochu bláznivé, číča ovšem neměla chybu. Závěr byl roztomilý a vtipný.

Medvědářka
05.04.2022 5 z 5

Knížka, která mě vytáhle z dlouhodobé čtecí krize.
Bylo úsměvné sledovat celý příběh. Kočka Bell mi připomínala tu naši kočičí čůzu svým chováním a já se tak bavila ještě víc. Cassie to neměla lehké, ale vše obstála s humorem a vervou.
Nikoho nepřekvapí, jak to dopadne, ale i tak je to hebké jako kočičí kožíšek a sladké jak ten nejlepší luční med, který jste kdy jedli.

LaBobule
05.03.2022 5 z 5

Knizka se mi moc libila, cetlo se to uplne samo. Pohlazeni po dusi. Proste oddychova romanticka knizka.

nina3905
30.01.2022 3 z 5

Klasická romantikuš oddychovka.

Michalka24
25.01.2022 4 z 5

Romanticka oddychovka sladka ako med. Tesila som sa na nu a nesklamala.

lusitta05
23.01.2022 4 z 5

Také príjemné čítanie s predvídateľným koncom. Krásna obálka knihy.

Štítky knihy

včelařství, včelaření americké romány romány pro ženy

Autorovy knížky

2022  73%Blázzznivé námluvy

Kniha Blázzznivé námluvy je v

Přečtených64x
Čtenářské výzvě9x
Knihotéce118x
Chystám se číst34x
Chci si koupit3x