Bláznivé pokušení

Bláznivé pokušení https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380629/blaznive-pokuseni-bYv-380629.jpg 3 23 9

Simona vede krásný a šťastný život – má vysněnou práci a chystá se na svatbu s milovaným mužem. Když ale začne pátrat po zmizelých modelkách z modelingové agentury, zažije situace doslova jak z filmového thrilleru, navíc ještě unesou jejího budoucího manžela. Proč a kam se ztrácejí modelky? Kdo všechno je do toho zapletený? Poradí si Simona s nebezpečím, které jí hrozí? Zmešká kvůli němu svatbu? A najde vůbec svého Olivera?... celý text

Přidat komentář

mariva
24.01.2021 4 z 5

Možná trochu moc překombinovana kriminální zápletka, ale knížka prostě chytne a musí se číst dál, protože jste zvědaví, jak vše dopadne. Závěrečné vysvětlení bylo opět dost komplikované, ale autorku jsem neznala a pokud se v dalších knihách nepokouší o detektivky, ráda si od ní ještě něco přečtu.

bosorkalesni
24.06.2020 2 z 5

Nedá se říct, že by knížka byla vyloženě špatná.... dokonce jsem byla i napjatá jak dopadne.... Ale je docela sranda, že mi připadá, že popis o čem kniha je na zadní straně obalu, obrázek na obalu, název knihy a obsah knihy spolu tak nějak nekorespondují :-D Ale třeba to byl umělecký záměr :-))


cori
24.07.2019 2 z 5

Pokus o detektivku z prostředí módních časopisů, kdy se hlavní hrdinka touží stát módní redaktorkou a přitom nesnáší nakupování oblečení (sama uvádí, že popadne, co vidí, vyzkouší a za 10 minut má nakoupeno), který řeší zmizelé modelky, sexy hasiče a sektu.
Nechápu, jak hlavní hrdinka mohla přesvědčovat přítele, aby se vydával za elektrikáře a obcházel podezřelé rodiny, které však společně nedávno navštívili. To si myslela, že by si na urostlého sexy chlapa nevzpomněly? Nebo bivakování v cizím domě (vaří si tam, koukají na televizi, chodí na nákup) a sousedé si po dobu několika dní ničeho nevšimnou?
Pohádková červená knihovna.
Pobavila mě i věta, že v koutě místnosti bylo velké vedro. Z textu pak vyplynulo, že sloužilo jako WC. Co udělá chybějící háček na E?

Allla9
27.06.2019 2 z 5

Těžko se mi hodnotí knížka, která mi vůbec nesedla.

josska
17.04.2019 4 z 5

Mě se knížka líbila,pěkně se četla a byla i napínavá,byla jsem zvědavá jak to dopadne...

Knižní střípky
28.12.2018 2 z 5

Mám ráda knihy od paní Benkové, jsou to pro mě takové jednoduché oddechovky. Přiznám se ale, že tato mi až tak úplně nesedla. Rádoby detektivní zápletka mi k této autorce prostě nesedí. Nicméně kniha byla opět psána velmi čtivě a rozhodně byla jiná, než na co jsme u autorky zvyklí.

nick nick 75
20.12.2018

Kniha byla celkem pěkná, taková odpočinková.

LilianaFalcon
10.12.2018 3 z 5

Simona ve své nové práci v redakci časopisu Styl naráží na zajímavý případ. V agentuře SKmodels mizí modelky, ale nikdo se tím nezabývá.
Co se stane, když zkřížíte Pravou blondýnku s Kriminálkou Anděl? Vznikne z toho Bláznivé pokušení od slovenské autorky Jany Benkové.
Nejsilnějším motivem příběhu je detektivní linka, kterou sledujeme ze dvou úhlů pohledu.
První úhel pohledu je "vyšetřovatel". V tomhle případě Simona, ta vede šťastný život, za chvíli se má vdávat a začíná s novou prací v redakci časopisu Styl. Sice by raději psala sloupky o módě, ale ani zpravodajství jí zase až tak nevadí. Navíc narazí na velmi zajímavý případ. Z modelingové agentury mizí modelky a nikdo se tím nezabývá! Pro Simonu se z tohohle případu stává doslova posedlost.
Druhý úhel pohledu je oběť. Kristýna - jedna ze zmizelých modelek. Právě diky ní hned na začátku čtenář zjišťuje, v jakém prostředí se modelky zrovna nachází, ale neví víc, než samotná Kristýna. Tedy prakticky nic.
Kostra příběhu je vážně povedená a dost připomíná některé z televizních kriminálek. Díky úvodnímu pohledu oběti jsem byla vážně zvědavá, co a jak bude Simona postupně rozlouskávat, a co všechno se ze zmizeých modelek vlastně vyklube.
Líbilo se mi, že Simona k případu přišla jak slepý k houslím a kvůli tomu si procházela několika stádii. Od toho, kdy sama zjišťovala jestli se o nějaký případ vůbec jedná přes to, že jí nevěřili přátelé natož pak státní insituce, až po dobu, kdy byl vážně ohrožený její vlastní život.
Podobně to bylo s Kristýnou, která byla vržená do nepředstavitelné situace, prala se s nadějí, pocity marnosti a odevzdanosti. Hlavně bylo povedené, jak modelky samy nevěděly, jestli po nich vůbec někdo pátrá a čtenář mezi tím mohl sledovat Simonin boj o otevření případu.
Bohužel mi knížka nepřišla žánrově dost vyhraněná. Protože romantická linka je tam velmi slabá, spíš bych řekla neexistující, a detektivní zápletka není tak dobrá, aby uspokojila čtenářky třeba takové Julie Garwood.
Navíc autorčin styl je hodně roztěkaný, jak kdyby si sama nebyla jistá, jestli náhodou původně nechtěla psát zamilovaný příběh. Dost nešťastně do děje totiž ještě vměstnala pomyslný milostný trojúhelník a nebo z ničeho nic vložila ještě jeden úhel pohledu. Chápu, že chtěla děj vygradovat, ale mohla zvolit trochu lepší způsob.
Jinak bych knížku ale označila za odpočinkovou četbu pro ženy a věřím, že někomu, kdo si čte rád po večerech, aby prostě vypnul, by Bláznivé pokušení mohlo vyhovovat.

gargamelka
25.11.2018 3 z 5

Trochu detektivní příběh, který je maličko předem jasný... Čte se dobře, fajn oddychovka:)

Kniha Bláznivé pokušení je v

Přečtených46x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce82x
Chystám se číst7x
Chci si koupit1x
dalších seznamech2x