Black Panther: Pantherův hněv

Black Panther: Pantherův hněv https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/345716/bmid_black-panther-pantheruv-hnev-8OK-345716.jpg 3 19 5

Popis: Black Panther se vrací do Wakandy a shledává, že jeho království čelí útoku pomstychtivého nepřítele! Erik Killmonger se v honbě za svržením krále T'Chally a získáním jeho trůnu nezastaví před ničím. Dokáže však Killmonger se svým vojskem - a to i když má na své straně takové, jako je Venom a Král Cadaver - ustát Pantherův hněv? Poznámky: V české mutaci vyšel tento svazek jako 116. v pořadí. Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní. Obsahuje sešity série Jungle Action #6-18... celý text

Žánr:
Komiksy

Vydáno: , Hachette
více info...

Přidat komentář

ludek.n
19.12.2022 4 z 5

Psal se rok 1973 a král Wakandy T´Challa alias Black Panther získal na stránkách Jungle Action svou vlastní sérii. A byla z toho pecka jako hrom, protože scénárista Don McGregor nepromarnil svou šanci a do třinácti sešitů naládoval jeden z nejdynamičtějších souvislých příběhů, jaké do té doby komiksový svět poznal. Přestože nám v každém díle představí nového záporného hrdinu, nějakou novou bestii, s níž se musí T´Challa vypořádat (ať už je to Venomm, Malice, baron Macabre, král Cadaver, lord Karnaj, Sombre, Salamander K´ruel, madam Slay či samotný Eric Killmonger), dokázal jednotlivé epizody spojit, vdechnout jim kontinuitu a přidat i něco navíc - filozofii muže jdoucího za posláním, ne pro uspokojení vlastních choutek či naplnění svých sobeckých cílů, ale pro udržení integrity země, zachování tradic a naplnění života. Rich Buckler, Gil Kane a Billy Graham se pak postarali, aby McGregorovy nápady dostaly spanilou grafickou podobu. Je tu spousta akce, pohybu, střihů, nejrůznějších postav, ale i úchvatných celostránkových panelů. Nějak takhle si představuji klasiku: mnohovrstevnou, silnou, stále se ženoucí vpřed.

trudoš
28.07.2017 3 z 5

Ano, je to archaické, upovídané a ve své podstatě nudné. Tedy v případě, že od komiksu ze 70. let čekáte žhavou novinku a hlavně zkoušíte-li jej přečíst v jednom kuse. V rámci cílové skupiny totiž až zaskočí, jak vzletným jazykem je Black Panther psán. Skoro jako by si Don McGregor pletl komiksové nerdy s shakespearovskými nadšenci. Pitomé je, že to okouzlí pouze zpočátku, pak už je to jen ubíjející, především proto, že žádná postava nemluví normálně. Jde zvláště o autorovu neschopnost udržet smysl v průběhu jedné věty a nezabředávat přitom do literárního poetismu. Stavba příběhu pak trpí zejména epizodní rozkouskovaností, kdy se hlavní motiv neustále upozaďuje, aby se řešily drobotiny, jež se základní osnovou drží jen silou vůle.
Jenže ta kresba, dámy a pánové, ta kresba. To co předvádějí výtvarníci Rich Buckler, Gil Kane, Klaus Janson a Billy Graham prostě bere dech. Tohle je skutečně mistrovské dílo odvahy a dobrodružství, které je za těch dvě stě padesát korun prakticky zadarmo.


martinstefko
16.06.2017 2 z 5

Vedení děje není přirozené. Skáče se na nová místa, vymýšlejí se nové podivnosti čistě jen proto, aby to nenudilo. Tak polovina stran je čistě na efekt, nic jiného. A to hlavní se v tom pak ztrácí. Příběh, kdy smyslem nejsou postavy a průběh, ale jen to, aby to došlo svého konce, který rozhodně nepřekvapí.

bukiet
07.06.2017 2 z 5

Jsem zvyklý na upovídanost starých komiksů, ale tahle tlachárna byla moc i na mne.

hroubek
05.06.2017 3 z 5

Pantherův hněv je důležitý komiks, a má svůj význam v historii komiksů. Přesto nechápu, jak to mohl někdo před čtyřiceti lety číst v takovéto podobě. Nic proti Donu McGregorovi, ale on musel je na těžkých drogách. Pantherův hněv je ze začátku parádní čtení a fakt mě to bavilo. Jenže, někde v půlce se to začalo dost lámat. Začalo se extrémně filozofovat(ze začátku toho bylo méně, a nebo jsem to ignoroval, jelikož děj měl spád), byly tam tuny dialogů, které nejenže popisovaly co vidíme, ale i to co si postavy neustále myslí. Ty stránky jsou poseté bublinami. A i při akčních scénách se to neuklidní. A s každým dalším sešitem je to horší a horší, protože zápletka začne být čím dál absurdnější(dinosauři, hory kde je -100°C a náš hrdina tam chodí polonahý). Nepopírám, že komiks nemá luxusní práci s postavy, vývoj příběhu a velmi dobrou pointu, a ukázku toho jaký dopad má válka, revoluce atd. A ke všemu má moc nádhernou kresbu, která, si hraje se stíny, s barvy a je rozhodně odvážná a zajímavá, jelikož se neustále mění prostředí. Ale tohle všechno se ztrácí pod nahuštěným dějem a tun dialogů. Škoda.

Štítky knihy

akční superhrdinové

Autorovy další knížky

Don McGregor
americká, 1945
2017  63%Black Panther: Pantherův hněv
1997  80%Ztracený svět 1
1997  87%Ztracený svět 2

Kniha Black Panther: Pantherův hněv je v

Přečtených19x
Doporučených2x
Knihotéce25x
Chystám se číst5x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x