Black Metal. II, Předehra ke kultu

Black Metal. II, Předehra ke kultu https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473929/bmid_black-metal-predehra-ke-kultu-jDQ-473929.jpg 4 20 6

Kniha Black Metal: Předehra ke kultu je postavena, jak bylo zmíněno, na rozhovorech. „Předehra ke kultu prohlubuje to, co muselo být v prvním díle mnohdy bráno pouze zkratkovitě. Zároveň evokuje punc undergroundového fanzinu, který zejména k počátkům blackmetalové subkultury neodmyslitelně patří. Je tedy jak samostatným dílem, tak nedílnou součástí svazku předcházejícího,“ popisuje Ondřej Šmejkal z vydavatelství MetalGate.... celý text

Žánr:
Historie , Hudba a zpěv

Vydáno: , Metalgate
Originální název:

Black Metal: Prelude to the Cult , 2013


více info...

Přidat komentář

ber-tram
28.03.2024 odpad!

Slátanina vydržovaná živným kultem. Nesourodé rozhovory, v podstatě rešerše ze šuplíku, omílají tatáž klišé, jde-li o hudbu, a co náhodou zní poutavě, se muziky netýká. Zbytečná brožura - kromě záměru komerčně vydojit, co se dá.

kannibal28
02.03.2023 3 z 5

utla knižočka s malimi pismenkámi musel som čítať z lupu. Já jako metalista majúci rád tvrdšie odnože metalu tak som sa potešil že konečne začali vychádzat aj takéto knihy. Boli to len staré rozhovori black metalových skupin,,,najviac ma zaujal článok zo skupinov Impaled Nazarene.


Arcticus
18.02.2023 4 z 5

Zaujímavý doplnok k prvému dielu, ktorý cez rozhovory odkrýva názory a postoje členov niektorých kapiel. Keďže black metal nie je iba o hudbe, no vo veľkej miere aj o filozofii a životnom štýle je knižka určite hodnotnou súčasťou mozaiky. Škoda len, že je oproti prvému dielu dosť stručná a krátka.

Eicherik
20.11.2022 5 z 5

Spousta zajímavých rozhovorů, osobností, postřehů a zajímavostí z hudebního žánru, kterým je ten náš black metal. Z oblíbenějších kapel bych jmenoval MAYHEM, GORGOROTH, MARDUK, BEHERIT a TAAKE. Obrazová část knihy je dostačující. Dočteno, je čas na další díl s názvem Black Metal - kult nikdy nezemře.
Citace, slova Morgana z kapely MARDUK: "Tohle je ve skutečnosti po dlouhé době první album, na kterém nejsou žádné texty o druhé světové (usmívá se). I tak ale o tom hodně čtu nebo se dívám na dokumenty. Vidět 70 tun oceli, kterak se valí po bitevním poli, je zkrátka skvělá inspirace. Rozhodně lepší než deprese, nebo čučení do jezera, nebo čím vším se tak lidi nechávají inspirovat. U nás tohle prostě nefunguje. Krveprolití je... zajímavější."

heavy66
02.08.2022 5 z 5

Předehra ke kultu je o rozhovorech se známými osobnostmi black metalu!
"Myslíte si, že gesto vztyčeného ukazováčku a malíčku pravé ruky jako „rohů ďáblových“ zavedl v metalové kultuře a poprvé použil Ronnie James Dio?"
"Víte, Ronnie James Dio v 80. letech skutečně zavedl a zpopularizoval mezi metalisty gesto rohů ďáblových. Ovšem poprvé ho použil Otakar Brousek, ďábel v pohádce Dařbuján a Pandrhola, již v roce 1959. V tom jsou tedy Češi první!"

SavageCircus
20.06.2022 4 z 5

Krásně provedený "doplkněků k hlavní knize. Mnohé se tu dovysvětlí a další vyřeší. Rozuhodně je to součástí první knihy.

Štítky knihy

black metal

Autorovy další knížky

2021  95%Black Metal. I, Evoluce kultu
2021  78%Black Metal. II, Předehra ke kultu
2022  94%Black Metal. III, Kult nikdy nezemře
2019  94%Non Serviam: Oficiální historie Rotting Christ
2024  80%Black Metal. IV, Do propasti

Kniha Black Metal. II, Předehra ke kultu je v

Právě čtených1x
Přečtených22x
Doporučených1x
Knihotéce12x
Chystám se číst10x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x