Blábol a jiné příběhy

Blábol a jiné příběhy https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/304425/mid_blabol-a-jine-pribehy-xiv-304425.jpg 4 35 5

Od chvíle, kdy mu vyšel v Pan Macmilan první román „V pavučině“, si Neal Asher získal vedoucí postavení mezi britskými spisovateli SF a nyní jsou jeho romány překládány do mnoha jazyků. Většina jeho příběhů je zasazena do galaktického společenství budoucnosti nazývaného Řád a v této sbírce vynalézavých a akcí nabitých povídek nás zavádí ještě hlouběji do rozmanitých končin svého úžasného vesmíru. Nikdo nedokáže vymýšlet lepší obludy než Neal Asher, takže buďte připraveni na další setkání s takovými favority, jako jsou žvatlokač a kapucín, na chuť mimozemských jedů, oživlé mrtvoly, Moře smrti a symbiózu s hnilobníkem. Deset povídek v této knize vyplňuje mezery mezi Asherovými romány a rozvíjí příběhy některých postav, které už znáte.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Povídky , Sci-fi

Vydáno: , Polaris
Originální název:

The Gabble and Other Stories , 2008


více info...

Přidat komentář

B4LU
25.12.2019 4 z 5

Za mě možná lepší než autorova románová tvorba. Tématika většiny povídek je totožná - agresivní fauna, což místy zlehka připomíná Tufova dobrodružství - ale zato člověk díky jejich rozsahu snáze přijme plochost postav. Zvlášť oceňuji povídky, které lehce rozšiřují Řádové univerzum.

Radek72
06.01.2018 5 z 5

Myslím, že povídky dokreslují detaily ze světů, kdy v knize by to bylo bráno jako zabředání do zbytečných detailů..za mě nic převratného, jako vysvětlivky pod čarou.


Finn69
18.11.2017 4 z 5

Asher nikdy nezklame a ani tenhle výběr není výjimka. Jsou to nápadité povídky plné akce a sympatických oblud, přesně jak jsme u něj zvyklí.
Některé z povídek už jsem sice četl jinde, to ale nebylo na závadu, třeba "Sníh na poušti" jsem si rád připomněl.

gonga
22.02.2017 2 z 5

Je mi líto, ale jakožto takřka fanatický Asherův fanoušek musím vyjádřit své zklamání. Povídky v tomto sborníky jsou pouhými krátkými příběhy ze světa řádu, bez zajímavé pointy, jakoby Asher na omezeném prostoru nebyl schopen vystavět silný a strhující příběh. Navíc je mi spousta skutečností z povídek známa z jiných Asherových knih. Jsem zklamán.

QEDS
18.10.2016 4 z 5

Tato kniha je jednou z mála, kterou jsem začal číst jenom díky skvělého názvu na obálce. Řekl jsem si, že blábol prostě přečíst musím. Podle mého názoru autor tuto knihu, potažmo povídky v ní, psal dlouhé léta a samozřejmě na povídkách to zanechalo stopy. Zatímco prví dvě povídky mě moc nebraly, další už jsem hltal. U poslední povídky jsem měl pocit, že autor dospěl a povídka měla úplně jiný rytmus a pointu. Taky je dost dobře možné, že autor se u prvních dvou povídek jen rozehříval a pak už se rozjel naplno. Za mě tedy pokud jste schopni překousnout trochou nudnější první dvě povídky nebo je rovnou přeskočit (ale to by byla určitě chyba), tak se klidně pusťte do čtení.

Část díla

všech 10 částí díla

Autorovy další knížky

Neal Asher
britská, 1961
2004  89%Stahovač
2005  78%V pavučině
2017  83%Temná inteligence
2009  76%Pradorský měsíc
2009  81%Cesta Sabla Keeche

Kniha Blábol a jiné příběhy je v

Právě čtených1x
Přečtených39x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce48x
Chystám se číst15x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x