Ďáblova maska
kniha od: Tom Egeland
KoupitKoupit eknihu
Bjorn Belto je zpět – tentokrát v norské vesnici Juvdal. Roku 1708 je poblíž juvdalského sloupového kostela nalezena mrtvola okultisty Conrada Krämera. Roku 1963 je z věže místního nového kostela svržen kaplan Pontius Fjeldberg. ¬ A v roce 2015 je během práce na knize o obou vraždách zabit novinář Daniel Lyche. Bjorn Belto je do Juvdalu povolán jako expert na historické otázky, protože v jádru záhady se vynořuje tři tisíce let stará babylonská maska a magický středověký obrazec Boží pečeť....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394492/dablova-maska-30q-394492.jpg 3.632Série | Bjørn Beltø 6. |
Žánr | Literatura světová, Dobrodružné, Thrillery |
Vydáno | 2018, Kalibr |
Orig. název | Djevelmasken, 2016 |
více informací... |
Komentáře (14)
Kniha Ďáblova maska

Tento příběh mi přišel zbytečně natahovaný a zdlouhavý.Tajemná maska, vraždy a démoni.Beltø se s tím vším nakonec nějak popral, konečné rozuzlení bylo překvapivé, když dílky příběhu zapadly na svá místa.

Autorův způsob psaní se mi líbí, líbila se mi i tato kniha. Zajímavý děj, roztomile nemožný hlavní hrdina, trochu nečekaný závěr, prostě fajn.

Moje první kniha od tohoto autora a možná i proto mi chvíli trvalo, zvyknout si na jeho styl psaní - ale od půlky už to šlo samo a celkově se mi kniha líbila, určitě si přečtu i další, hrdina BB je mi krajně sympatický :-)

tentokrát velké zklamání, oproti předchozím jsem se musila vyloženě nutit dočíst - hodně jsem přeskakovala (což normálně nedělám) a doufala, že se to zlepší; nezlepšilo ;-)
tak doufám, že další dvě ze série snad budou lepší - pokud je tedy někdo u nás v dohledné době přeloží a vydá;

Moje již pátá kniha s hlavním hrdinou Bjornem Belto. Opět splnila vše co jsem čekala. Záhady a napětí spolu s nemotorným archeologem, který nemá příliš vysoké sebevědomí. Ale přesto se v závěru ukáže jako hvězda celého příběhu. Mám tyto romány ráda a všem je doporučuji.
Autor a jeho další knihy
- Ďáblova maska 2018
- Konec kruhu 2007