Komentáře knihy Bitva u Filipp 42 př. n. l. – Konec římské republiky
Na rozdíl od "Bitvy u Cann" ze stejné série velmi poutavě a zajímavě popsáno.
Už v sérii o Římě od Colleen McCulloughové mě zaujala událost kdy Cassius spáchal sebevraždu, protože si myslel, že zajali po prohrané bitvě jeho přítele Titinia. Nakonec jeho spojenci v další bitvě zvítězili a Titinius slavil, když se pak vrátil a uviděl mrtvého Cassia spáchal pak také sebevraždu (zdržel se a vyčítal si to). Prostě ty Římané měli čest na prvním místě (alespoň někteří).
Vysoká úroveň textu, fotek, ilustrací i map je u nakladatelství Osprey standardem. Vůbec poprvé jsem se setkal s psychologickým rozborem chování římské legie v bitvě. A jako třešnička na dortu kniha končí fotkou Denzela Washingtona ze hry Julius Caesar uvedené na Broadwayi, kde hraje Marca Bruta. Holt když jde o rasovou diskriminaci musí jít historie stranou.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Si Sheppard také napsal(a)
| 2009 | Bitva u Filipp 42 př. n. l. – Konec římské republiky |
| 2020 | We Killed Yamamoto |
| 2013 | The Jewish Revolt AD 66–74 |
| 2022 | The Viking Siege of Paris: Longships raid the Seine, AD 885–86 |
Externí recenze
U této knihy zatím nejsou externí recenze.
Přidejte recenzi

52 %
93 %
76 %
Bitva u Filipp 42 př. n. l. – Konec římské republiky
Jak bývá v této edici zvykem, zahrnuje knížka (možná je však vhodnější použit slovo sešit) obrovskou spousta ilustrací, obrázků, mapek a nákresů - v tomto případě z velké části mincí, které vydávaly všechny bojující strany (nějak přece museli zaplatit své legionáře) a knížka je tak zajímavá nejen jako podrobný popis bitvy včetně jejích kořenů, popisů použitých zbraní, zbroje, techniky a taktiky, představení vojevůdců, ale je cenná i z hlediska numismatického. Vyprávění je poutavé, není problém zorientovat se v dění na bojišti (i díky nákresům situace). Nesmírně oceňuji, že je věnovat prostor i souvisejícím střetům na moři, kde situace triumvirů nebyla zdaleka tak příznivá jako na bojišti u Filipp.