Bitevník

Bitevník https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/217531/mid_za-hranici-1-bitevnik-ztracena-flot-8OE-217531.jpg 4 38 4

Formálně válka se Syndiky sice skončila, ale to neznamená, že Alianci čeká mír, což je stav, jaký nikdo živý kromě Gearyho nepamatuje. Centrální syndická vláda sice podepsala mír, nicméně její moc je natolik oslabena, že se od Syndikovaných světů odtrhávají jednotlivé sluneční soustavy s vlastními plány pro budoucnost a je jen otázkou času, kdy anarchie vyvolá další válečné konflikty… A navíc někde za syndickými hranicemi číhá cizí inteligentní rasa, která pravděpodobně válku mezi lidmi rozpoutala. Koho jiného než hrdinu Gearyho může alianční vláda vyslat s nově vytvořenou první alianční flotilou na průzkum území cizí rasy? Na první pohled dávají Gearyho rozkazy smysl, ale pokud se vezme v úvahu stav lodí flotily, sabotáže prováděné na flotile politiky i vojenským velením a obrovské nebezpečí, jaké může na neznámém území čekat… začíná to zavánět sebevražednou misí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Válečné , Sci-fi

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Dreadnaught , 2011


více info...

Přidat komentář

Alixon
30.01.2021 2 z 5

Po dlouhé době kniha, kterou je utrpení číst. Prvních 115 stran se neděje absolutně nic. Borec přejde z jedné místnosti do druhé a celou dobu si povídá se svojí ženou, které vyká a seznámíte se ze všemi veliteli 89 lodi a jejich problémy. Dalších 100 stran je skoro naprosto stejných. Dal jsem neměl sílu to číst.. Politika, politika, keci keci. Kdo hledá nějakou space operu, ať raději sáhne po skvělém českém počinu Mráz a hry. Nebude litovat. Tohle je prostě zoufalá nuda psaná zeleným mozkem, který ví, jak to v armádě funguje a přesně to i píše. Což je alespoň pro mě neskutečně nudné.. Ještě že jsem nekoupil ty zbylé díly..

Sakulnikov
28.03.2017 4 z 5

Začátek série opět dobrý, je zde více politiky a více dynamiky, než v předchozí sérii.


pejty
21.02.2017 2 z 5

No, tak touto knihou jsem poněkud zklamán. Autor vytvořil v podstatě stejnou situaci, jakou jsme mohli vidět v prvním díle Ztracené flotily. Jediný rozdíl je v tom, že tentokrát válčí Black Jack proti neznámé rase. Óóó jaký to pokrok!! Popravdě řečeno jsem díky tomu trochu ztratil chuť číst další díly a začínám pochybovat o literárních schopnost autora, neboť se pořád točí v kruhu, ve kterém není schopen vymyslet a předat čtenářům něco nového.

Franc
10.01.2016 3 z 5

Typický představil prvního dílu několikadílné série. Autor nás uvádí pozvolna do děje, naznačuje, ale neprozrazuje.

První polovinu knihy jsem pociťoval lehké zklamání. Knihy ze série Ztracená flotila byly poměrně akční, a tuto vlastnost jsem zde ze začátku postrádal. Místo vesmírné řeže se Vám spíše dostává politického dramatu na téma "Kdo je tady šéf." Ale druhá polovina naštěstí předčila tu první. "Black Jack" vyrazil plnit svěřené úkoly, díky čemuž nabrala kniha spád vlastní knihám ze Ztracené flotily.

Jedinou výtku bych měl vůči až přehnané kladnosti hlavního hrdiny. Autor nám tu překládá takového Mirka Dušína vesmíru. Díky čemuž ztrácí v mým očích krapet na důvěryhodnosti. Možná by nebylo naškodu, naočkovat mu něco málo i z Dlouhého Bidla.

Ale jinak proč ne? Kniha má potenciál Vás pobavit, neodradit od dalších dílů. Kdo četl Ztracenou flotilu a byl spokojen, bude i nadále. Koho neoslovila, tomu nic nového nenabídne. Ale kdo ví? Přeci je to pořád jenom první díl po kterém těžko vyslovovat nějaké konkrétnější závěry.

Štítky knihy

válečné sci-fi

Autorovy další knížky

Jack Campbell (p)
americká, 1956
2009  77%Neochvějný
2014  79%Bitevník
2016  83%Leviatan
2015  82%Tanečník
2012  81%Neúprosný

Kniha Bitevník je v

Přečtených88x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených5x
Knihotéce61x
Chystám se číst17x
Chci si koupit14x
dalších seznamech1x