Biozahrádka

Biozahrádka https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/190567/biozahradka-190567.jpg 4 10 6

Vynikající příručka pro všechny zájemce o pěstování blízké přírodě, která obsahuje řadu osvědčených rad jak založit užitkovou a okrasnou biozahradu a úspěšně o ni pečovat. Uvádí základní pravidla biozahrady, tipy na přípravu půdy, kompost, zelené hnojení, organická hnojiva, výrobu rostlinných jích, pěstování smíšených kultur, přírodní metody ochrany možnosti předpěstování, výběr vhodného stanoviště, nejlepší dobu sklizně bylinek i jejich uchovávání a mnoho dalšího.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Zahrada , Ekologie, živ. prostředí

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Kleine Biogarten Praxis


více info...

Přidat komentář

jprst
01.04.2022 2 z 5

Jedna z mnoha podobných zahrádkářských příruček tvářících se jedinečné a novátorské, ale ve skutečnosti nových informací přináší jen poskrovnu. Pro začínající zahrádkáře je možná inspirující, pro zkušenější spíše zbytečná.

Guepp
10.03.2022 3 z 5

Příjemná kniha o základech přírodního zahradničení.
Taková klasika o kompostování, mulčování, kombinace rostlin, živočišní pomocníci, přírodní metody ochrany rostlin, způsoby bez rytí a okopávání, bylinková a zeleninová zahrada, výsadby, péče...
Mám hodně načteno, takže jsem si vybrala jenom nějaké zajímavé rady.


Predator3313
02.04.2021 3 z 5

kniha je takový tz. letem světem biozahradou.
Není úplně špatná, nicméně pro někoho, kdo už se tématu trochu věnuje nedá nic nového. Mnoho informací je až moc obecných a mě bohužel drásaly nervy některé informace: Plastový kompostér zabrání potkanům, aby vám lezli do kompostu... :D kdo někdy viděl potkany v akci tak ví, že je nezastaví ani betonová podlaha....
Nebo že ježek si na podzim dá i jablíčko.... ježek je hmyzožravec, ovoce nebo zeleninu konzumuje extremně nerad a že by se zakousnul do jablka je opravdu blbost, jakožto bývalý chovatel ježků o tom něco vím.
No takže kniha není uplný propadák, ale čekal jsem víc. Každopádně ale ocenuji snahu, aby se biozahrada dostala do podvědomí veřejnosti.

knižní_Káťa
12.06.2020 3 z 5

Kniha je útlá, krátká, doplněná fotografiemi, přehledná, s jednoduchými popisy. Ideální pro začínající zahrádkáře. Pro pokročilejší (avšak Nebio zahrádkáře) je zase dobrým motivem k přehodnocení některých zahradnických návyků.

Greenfingers
30.04.2019 5 z 5

Autorka mě svou knihou inspirovala k přechodu od "klasického" zahradničení k "bio". Věnuji se mu již téměř 10 let, stalo se takřka součástí mé životní filozofie a obecně je vyjádřením mého vztahu k přírodě.

zelena_zabicka
03.01.2019 5 z 5

Kniha mě neskutečně příjemně nadchla. Mým zahradním guru je Jaroslav Svoboda, jehož bichle jsou skvělé, avšak pro použití na malé zahrádky si musí člověk informace vyfiltrovat. Tato knížka obsahuje vše, o čem píše i Svoboda, avšak je zaměřena právě na menší a malé zahradní plochy. Jednotlivým tématům se nevěnuje až tak podrobně, ale pro připomenutí, pro vzbuzení zájmu, pro inspiraci, pro "aha" efekt to bohatě stačí. Knížka je k mání v Levných knihách za asi 70,-, doporučuji.