Biomenu

nehodnoceno
Biomenu https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/274188/mid_biomenu-9Zn-274188.png 0 0 0

Kniha Biomenu autorů Barbary Myšičkové a Aleše Pavlíčka je nejen kuchařkou, ale i miniprůvodcem po čtyřech špičkových pražských restauracích a stejném počtu českých biofarem.Jinak řečeno, kromě svého kuchařského umění zde čtveřice vynikajících šéfkuchařů představí své vybrané dodavatele, biofarmáře.Kniha navíc nabízí čtyři vouchery na dezert či menu zdarma. Protagonisté knihy: Oldřich Sahajdák, La Degustation Boheme Bourgeoise Ambiente, Jiří Štift – restaurace Essensia, Mandarín Oriental Hotel, David Šašek –restaurace Coda, hotel Aria, Radek David – La Veranda Knihu tvoří čtyři části (čtyři šéfkuchaři), pokaždé dělené dle stejného schématu: Úvodní dvě barevné dvoustrany představí restauraci, další čtyři dvoustrany obsahují rozhovor se šéfkuchařem doplněný černobílým portrétem a dvoustranou čb fotek – momentek z kuchyně při práci, následuje praktická část, v níž je patnáct receptů doplněno celostránkovým barevným fotem jídla, případně postupu, poté je představena farma (panoramatickou barevnou fotografií místní přírodní scenérie) a následuje rozhovor s farmářem, opět doplněný barevnými záběry z farmy a nakonec receptem na jídlo, které dotyčný kuchař vytvoří přímo na farmě. V závěru knihy je po stručném životopise hlavních protagonistů krátká kapitola Pohled zvenku, aneb Jak u nás chutná těm, kteří se v Česku usadili, žijí tady se svými rodinami, ale narodili se a vyrůstali v Argentině, Anglii, Dánsku a Itálii. Zde ve čtyřech krátkých rozhovorech nabízíme pohled zajímavých cizinců na českou kuchyni, její přednosti a problémy.... celý text

Literatura naučná
Vydáno: , Studio Monte
Originální název:

Biomenu (Top šéfkuchaři vaří z produktů českých biofarem)


více info...
Přidat komentář

Autorovy další knížky

2015  0%Božská réva
2013  0%Fishmenu - umění vařit z vody
2010  0%Biomenu

Kniha Biomenu je v

Přečtených1x