Biologická ochrana rostlin

Biologická ochrana rostlin https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155328/biologicka-ochrana-rostlin-155328.jpg 4 3 3

Tipy pro udržení biologické rovnováhy v zahradě, cílená prevence proti škůdcům a chorobám, recepty na přípravu rostlinných jích, speciální informace o ochraně vybraných rostlin.

Žánr:
Literatura naučná , Zahrada

Vydáno: , Rebo
Originální název:

Biologischer Pflazenschutz , 2000


více info...

sporran
sporran
17.07.2022 4 z 5

Dobrá návodná knížka o tom, co člověku ničí zahrádku a jak na to. Mohla by být obsáhlejší.

Greenfingers
Greenfingers
08.02.2021 5 z 5

Věřím tomu, že přemnožení různých druhů hmyzu a jiné havěti, která škodí na mé zahrádce je způsobeno jednak přírodními faktory( přílišné sucho nebo vlhko, teplo nebo zima, apod.), ale také faktory, které mohu ovlivnit. Zcela zásadní je dodržování správných agrotechnických termínů, t.j. doby výsevu a výsadby, volba vhodného materiálu ( zdravá sadba), péče o stromy a rostliny bez použití průmyslově vyráběných chemikálií, které pouze zatěžují a devastují půdu aniž by přinášely dlouhodobější efekt. Právě používání umělých hnojiv, chemických insekticidů, pesticidů a jiných -idů způsobuje onu nerovnováhu v zahradě a v konečném důsledku vyúsťuje v nekonečný "boj se škůdci". S mnoha z nich by se příroda vypořádala i sama (viz příkladně slunéčko sedmitečné a jeho úžasný apetit, pokud se týká požírání mšic na ovocných stromech). Když mšice stříkáme jedy, zabíjíme tím i ty užitečné tvorečky. A zmiňovaná rovnováha je ta tam.
Autorka píše přesvědčivě. Vychází totiž z vlastních letitých zkušeností. Má můj plný respekt a uznání.


kattyV
kattyV
23.03.2013 4 z 5

Pokud chcete na své zahradě omezit používání chemických prostředků, určitě zde najdete spoustu zajímavých rad. Mnohé jsem vyzkoušela a fungují.
Na druhou stranu, málokdy mne naučná kniha tak pobaví. Posuďte sami. O boji se slimáky (jak častý zahradnický problém) uvádí kniha řadu nejrůznějších metod. Dostal mne popis, jak se slimáky zachází biologicky-dynamičtí zahradníci. Prostě slimáky posbírají, přelijí vařicí vodou a nechají 3-4 dny odstát. Vzniklou polévkou polévají okolí záhonů. Přiznávám, že tak dynamická zase nejsem.

Štítky knihy

ochrana rostlin

Autorovy další knížky

Marie - Luise Kreuter
německá, 1937 - 2009
2002  100%Zahrada v souladu s přírodou
2014  74%Biozahrádka
2003  80%Bylinky - Nejlepší druhy a odrůdy
2002  87%Biologická ochrana rostlin
2015  80%Bylinky - Zahrada plus

Kniha Biologická ochrana rostlin je v

Přečtených3x
Knihotéce3x
Chystám se číst2x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x