Billy Silver

Billy Silver https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502607/bmid_billy-silver-wtz-502607.png 4 45 17

Billy Silver je grázl a feťák, který zrovna potřebuje prachy, aby si koupil další dávku. Za zadkem je mu i jeho přítelkyně – ta si potřebuje šlehnout ještě víc. Jenže dluhy udělají svoje a všechno se sype na hromadu. Billy přijde o holku, dealer mu jde po krku a ještě ke všemu ho vyhodí z kapely, což byla jediná radost, kterou ve svém mizerném životě měl. Naštěstí narazí na zajímavou nabídku – nechá se potetovat za peníze. Jenže tenhle tetovací salón není obyčejný. A Talia není obyčejná tatérka. Billy dostane kérku, kterou musí vykoupit krev.... celý text

Přidat komentář

ka.dudk
20.12.2023 4 z 5

Další nechutná jednohubka od Golden dog.
Tohle čtení,se nedá odložit. Jak jednou začnete, nejde přestat

eraserhead
09.09.2023 4 z 5

Nemíním to nijak negativně a průřez celou dosavadní edicí Zrnek to některými pozicemi popírá, ale v rámci žánru nabízí tato edice nejednou ryze oddechové čtení. V tom nejpozitivnějším smyslu slova. A Billy Silver je čisté oddychové extrémně horrorové čtení. Zápletka je v podstatě banální, ale o ni vůbec nejde a tohle je zrovna případ, kdy to nijak nevadí a není na škodu. Bude to znít jako brutální klišé, ale extrémní/hardcore horror není pro každého, ne každý ho zvládne a dokáže si ho užít, ne každému sedne. Billy Silver by mohl být jakýmsi lakmusovým papírkem tohoto vztahu. Abych to tedy shrnul svižná žánrová jednohubka, která se neohlíží na nic a nikoho, včetně čtenáře. Potěší toho, komu tyhle ingredience chutnají, odpudí toho, komu ne. Chápete? Když vám nechutná kafe, můžou ho udělat sebelepší jak chtějí, ale neoceníte to. Mě kafe nechutná, extrémní hardcore horror si dávám s nášupem. Četl jsem lepší extrémní horrory, ale i spousty horších. 3,5*


Ronnie68
07.09.2023 3 z 5

Přečetla jsem vcelku rychle, ale ke knize, kde je zobrazován svět drog a prostituce, se asi určitě nebudu vracet ... Byla to síla...

kramlinka88
29.08.2023 4 z 5

Tyhle jednohubky od @goldendogbooks mě vždycky dostanou na kolena. Vždy dostanu nějaký brutální, syrový příběh a vždy si říkám, že horší už to být nemůže...

Inu....Billy je všechno jen ne hodný kluk. Upsal by se ďáblu, jen aby měl na další dávku.
Tak tedy sledujeme jeho nechutný každodenní boj o přežití.

Čteme nechutnosti, o krvi, a dalších tělních tekutinách, o násilí, prostituci, je to bizarní, hnusné a zvrácené a stejně vás to nutí přečíst až do konce :-P

Knížka je opravdu jen pro silné povahy a žaludky, ale kdo zná knihy od Golden dog, tomu musí být jasné co očekávat :-)

Morbidus
29.08.2023 3 z 5

Pěkně hořká chuťovka. Máme tady ukázkového feťáckého šmejda Billyho Silvera; vlastně i spoustu dalších eklhaft postav, všechny v náznacích tak skvěle popsané, že na tom malém prostoru i chápeme, jak se do těch sraček propadli a jak je to semlelo napadrť. V tomhle padlém světě lidé prostě nekončí dobře a jeho realističnost je silným aspektem celého příběhu. Vlastně dost musím pochválit i snové vize, které k horroru jednoznačně patří. Jako celek se to četlo na výbornou a ačkoli zde postavy nejsou zrovna sympaťáci, mnohdy je vám z jejich osudů do hořkého smíchu nebo pěkně úzko.
Problém vidím v zápletce. Jsou příběhy, kde se vyplatí neprozrazovat příliš mnoho (či vůbec nic), ale tohle není ten případ. O tetovacím studiu a účelu samotného tetování (byť pár náznaků se nabízí) se dozvíme jen nezbytné minimum. A ano, příběh šlape v horrorovém duchu - jenže bez příslovečného Proč? je to jen kvalitně napsaná hnusárna v paletě barev tekutin lidského těla. O což možná šlo, byť bych namísto rychlého zakončení příběhu ocenil naopak jeho prodloužení s více detaily. Z tak perfektního námětu šlo vytřískat mnohem víc. Nezachránil to ani fajnový epilog ani zajímavá obálka (za mě palec hore), kde však dle popisu z knihy Billy Silver zachycen není.
Přesto jde o dobrou knihu a čtenáři tvrdšího horroru by ji neměli minout!

PosPol
10.03.2023 4 z 5

Krev, hovna a fet.
Tři slova, jenž odkrývají svět.
Svět, co pln je hnusu a zloby.
Kde nechceš být za žádné doby....

Billy není jen feťák. Billy je totální sráč, kterého budete nenávidět od prvních stránek. Pro trochu fetu udělá cokoliv. Jeho chování je otřesné, avšak zcela odpovídající individuu s usmaženými mozkovými závity... A tak když jde s absťákem po ulici chvíli poté, co zmlátil svoji holku do bezvědomí a všimne si cedule Platíme za tetování! netuší, že už jistě udělal lepší rozhodnutí v životě...

Že nakladatelství Golden Dog nevydává knížky pro dámičky, to už jsme pochopili. Knihu s jejich nálepkou si rozhodně nevezmete na nedělní počtení s bábrlinkama v důchoďáku. Takže pokud jste outlocitné duše, sáhněte radši po něčem sladším, než je kniha plná krve, hoven, hnisu, kusů masa, blitek a dalších. Nemáte zač :D .

Martin Štefko, který překládá některé knihy z edice Zrnka temnoty je Pan Překladatel, protože překlad je zcela bravurní a dílo vystřeluje do výšin.

Kniha má 105 stran a je fantastické, že autor na tak málo stránek narval tak moc emocí, zvrácenosti a zvratů. Nenudila jsem se ani jednu malou chvíli, spíše jsem kočírovala svůj žaludek a přemýšlela, co za hnus ještě přijde. Jako taková dietní příručka je kniha vskutku skvělá :D .

Co oceňuji, je vykreslení postav na okraji společnosti, nehygienické podmínky, v nichž spíše přežívají než žijí a dotknutí se tématu jako je kuplířství, prodej a užívání drog, týrání druhých a další. "Vstaň, padej ven, šukej, hul a vše opakuj!"

Zkrátka další z odporností z edice jménem Zrnka temnoty, co si vaše temná, zvrácená duše musí přečíst.

"Každé křupnutí přineslo chuť krve a hoven. Michelinské menu..."

karel bradac
05.03.2023 5 z 5

To byla pecka, přečteno jedním dechem! 100% splatter punk! Škoda, že od autora, který je jinak docela plodný, u nás zatím nic jiného nevyšlo.

ctenar2846
05.02.2023 3 z 5

Jako malý jsem se těšil do nákupního centra abych tam na těch úžasných jezdících schodech strávil dopoledne cestami nahoru a dolů, nahoru a dolů, nahoru a dolů... tak nějak musí při čtení tohohle braku jezdit slabší žaludky :D
Těžká, drsná, surová a brutální exkurze do světa drog a prostituce.

Malarkey
10.01.2023 3 z 5

Není to tak nechutné, jako když jsem tenkrát četl Utrpení těla od stejného nakladatelství. Pořád je to ale dostatečně nechutné, aby se Vám při čtení ježily chlupy na těle.

Billy Silver je totiž solidní psycho. Jeho postava je ale napsaná tak, že to vypadá tak realisticky, až to čtenáře při čtení děsí. To se totiž autorovy musí uznat – realističnost mu jde na první dobrou.

Celý ten děj v první polovině knihy působí jako ze špatnýho snu. Billy Silver feťák, pár feťáckých scén, trošku toho nechutenství (pravda, tady je těch sraček spíš kotel) no a pak druhá polovina knihy, která jde víc do hororu, do nadpřirozena…a ještě do větší brutality.

Za mě zajímavý kousek, čte se fakt dobře, ale víc jak tři hvězdičky mu nejsem schopnej dát. Je to až moc strašidelně reálný, než abych to četl s chutí. Zde spíš s nechutí – což je pro knihu vlastně plus.

jiri5027
21.12.2022 4 z 5

Tohle bylo silný kafíčko :-D

monika_v_trapu
05.12.2022 4 z 5

Byla to jízda! Feťáci, špína, brutalita, krev, bolest, zoufalství... a jedno zdánlivě nevinné tetování.

Skvěle a reálně popsaný "život" - nebo spíš přežívání - lidí na okraji společnosti. Absťáky a ta krutost. Je to tak brutální, surové a nechutné a stejně jsem se těžko odtrhovala od čtení. Zatraceně dobře napsané! Rozhodně ne pro slabší povahy, tohle chce hodně silný žaludek. Námět je ale bravurní!

Jako vždy málo stránek, ale obrovský promyšlený příběh s koncem, který za tím vším udělal takovou hezkou tečku... Nenacházím moc slov, protože nechci nic víc vyzrazovat. Extrém tu střídá extrém, ale jsou tu i části, kdy je vám hrdinů líto. Brutální, čtivé, skvěle vymyšlené i zakončené. Doporučuju - ale jen okrajovým čtenářům se silným žaludkem!

666Jitka
25.11.2022 4 z 5

Tak toto bylo fakt hustý zrnko temnoty, do kterého se člověk rychle začte a nestačí se divit, co všechno se dá v tak krátkém časovém horizontu stihnout. Při čtení je člověku chvíli zle, až na zvracení, chvíli smutno, chvíli má vztek, jindy se i pousměje a pak by zase nejraději hlavního "hrdinu" kopnul přímo do ksichtu. Každopádně má kniha pekelný drive a nezadržitelně se skrz veškerý puch exkrementů, spermatu, moči a jiných sraček řítí k finálnímu destruktivnímu ohnivému konci. Zkrátka splatterpunk par excellence !!! Už teď se těším na další kousek z této rozmanité edice.

KadetJaina
20.11.2022 3 z 5

Tahle kniha je tu od toho, aby vás znechutila, nic víc, nic míň. Děj v ní téměř neexistuje, pokud nepočítáte linku: Billy je debil, Billy dělá hnusný věci, Billy stupňuje dělání hnusných věcí protože magické tetování. Je to splatter, je tu od toho, aby vám bylo zle a říkali jste si, co za nechutňárnu autor ještě napíše. Takže žánrově splňuje požadavky, příběh taky frčí a nemá hluchá místa, ale klenot to není.
Mě málokdy něco rozhodí, místy jsem se ušklíbala, ale na odložení knihy to nebylo. Slabší povahy ať jdou radši o knihu dál, hnus, sperma a výkaly jsou tady na každostránkovém pořádku.
Bavila mě víc než Utrpení těla.

Ivan Kučera
14.11.2022 3 z 5

Golden Dog prichádza po Utrpení těla s ďalším extrémnym hororom, aj keď u Billyho Silvera je otázne, či je to horor. Podľa mňa nie. Ale o to nejde. Ide o to, či je to dobrý príbeh. Vtedy je jedno, aký žáner to je. No a tu narážame na problém. Billy Silver je skôr výsek zo života chcípaka, než plnohodnotný príbeh. Zápletka prítomná skôr nie je, než je. Dlho som sa pýtal: o čom to vlastne má byť? Po návšteve tetovacieho štúdia mi odľahlo. Zdalo sa mi, že kniha konečne dostala zápletku. Nakoniec sa ale ukázalo, že som sa tešil predčasne. Ústredný hrdina (antagonista) je odpudivý a rovnako tak jeho svet, v ktorom ide len o to, kto mal aký nechutný sex, kto si šľahol akú drogu a kto komu akým drastickým spôsobom ublížil. Toto nie je mínus, pretože taký svet existuje a Daniel J. Volpe ho opisuje realisticky a bez príkras. Len mňa taký svet proste obchádza, som za to vďačný a nemôžem povedať, že by ma obohatilo čítať o ňom. Musím ale uznať, že autor ide za hranice bežnej akceptácie, nedáva si servítku pred ústa a ukazuje Billyho svet taký, aký je: hnusný, špinavý, nebezpečný a zbavený akýchkoľvek ilúzií, optimistických pocitov, šťastia. V zobrazovaní sexu a násilia Volpe nechodí okolo horúcej kaše a minimálne raz ma naplo na vracanie, čo je v prípade týchto textov vždy pochvala. Príjemný pocit som mal z toho, že ma útla, skvelou obálkou vybavená kniha na chvíľu vrátila do bezstarostnej puberty, keď som okrem iných čítal Bukowského; ak by žil, písal by asi takéto veci. Oceňujem bezútešnú, temnú atmosféru a tiež to, že sa konečne (prepáč, Stephen) končí Kingov monopol i vďaka ľuďom ako Martin Štefko, ktorý znova raz priviedol nový, svieži vietor do žánrovej literatúry a rozmanitosť, čo je super. Nech si každý sám vyberie, čo mu vyhovuje najviac.

Shaxx
28.10.2022 4 z 5

Jsem ráda, že papír nedokáže přenášet vůně a pachy. Teda zejména ty pachy, protože v téhle knize teče krev, moč, exkrementy (ty až znepokojivě často) a sperma proudem :D. Splatterpunk jak vyšitej. Billy je skvělej antihrdina, násilnickej feťák, který nemá kousek cti v těle. Jednoho dne narazí na tetovací salón, který má neuvěřitelnou nabídku - vyplatí zájemce 100 dolarů, když se nechá od nich potetovat. To se zdá jako dobrý deal, ne? Minimálně do té doby, než Billy pochopí, že ačkoli nezaplatil za tetování ani cent, bude muset zaplatit cenu, která je za pár kapek inkoustu až příliš vysoká...
Líbí se mi, jak jsou Zrnka temnoty rozmanitá a každá útlá knížečka přinese něco nového a dalšího zajímavého autora.

slasherko
14.10.2022 3 z 5

Hmmmm.... Zvláštne. Po dočítaní mi to príde skôr horší ako lepší priemer. Billy mi nie je nijak sympatický. Zo začiatku som z jeho života pociťoval miernu depresiu, ale to rýchlo vyprchalo. Stránky tejto krátkej knížočky sa naozaj otáčajú samé, no hororová je naozaj minimálne. Úprimne sa teším, že Goldendog ponúkol opäť nového autora. 50%

adevr
10.10.2022 5 z 5

Docela jízda. A docela si to dokážu představit, kdyby se tohle dílko objevilo přeložené a přepsané na psacím stroji, někdy před plyšovou revolucí, jak by se mezi lidmi šířilo a předávalo s šokujícím nadšením. Doba ale už je jiná, a i takové knihy plné až zvráceného násilí a feťáků, mohou v pohodě vycházet, a i proto není jednoduché lidi už tolik šokovat. Zda je to dobře nebo ne, nevím, ale tuhle jednohubku mohu, každopádně, pro milovníky hororu a krvavých příběhů, doporučit... Je, v tomto směru, úžasná.