Bílá zima

Bílá zima https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/147278/bila-zima-147278.jpg 4 22 2

Obrázková kniha se snaží oslovit nejmenší děti ve věku od tří let. Fabuli příběhu, inspirovanou zážitky ze zasněžených zimních dnů a nocí, ukryla spisovatelka do několika motivů ztvárněných lyrizujícími jazykovými prostředky. Tak se autorce podařilo vnést do textu pravou atmosféru příchodu třpytivých vloček, jež vítají děti na prvních stránkách knihy a stávají se tak počátečním impulzem vedoucím ke kontaktu čtenářů s prostředím děje a hlavním hrdinou předškolákem Jakubem. ... celý text

Přidat komentář

muchomurka
09.03.2022 1 z 5

Vím, že knížka má nějakou uměleckou a přidanou hodnotu, ale mně se nelíbila. Nelíbilo se mi zpracování, příběh, ani ilustrace. Bambulku taktéž nezaujala vůbec, nechápala ji a v ilustracích nic neviděla. Vracíme do knihovny a víme, že tohle není knížka pro nás.

zazvorek
17.01.2022 4 z 5

Celá poetická série knih M. Lukešové a J. Kudláčka o ročních obdobích je moc krásná. Nevím, zda malé děti vždy dokáží ocenit lyrické obrazy a minimum děje, ale jsem přesvědčená, že by se s takovými knížkami měly setkávat právě proto, aby se naučily vnímat i nedějové složky příběhu. Díky velkým písmenům a krátkým textům se na nich určitě dá krásně trénovat i čtení.