Bílá těla

Bílá těla https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358190/bmid_bila-tela-MDB-358190.jpg 4 110 38

Od narození jsou dvě – sice dvojčata, ale každá jiná. Tilda je citlivá a labilní, přesto se jí podaří prosadit ve světě filmu jako herečka. Callie je nenápadná a nejistá a cítí potřebu dávat na sestru pozor. Callie zaskočí, když začne Tilda chodit s bohatým Američanem. Nejdřív je nadšená, ale postupně v ní narůstá podezření, že by Felix mohl být pro sestru nebezpečný. Se svými obavami se svěří na internetovém fóru zaměřeném na problematické vztahy s muži se sklony s násilí. Tilda se za Felixe vdá, ale podezření Callie stále narůstá. Potom je však Felix nalezen v hotelovém pokoji mrtvý. Policie vylučuje cizí zavinění, ale Callie, která celý život pozoruje okolí, je jiného názoru…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Thrillery

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

White Bodies , 2017


více info...

Přidat komentář

Zlatinka.Emilly
11.11.2023 2 z 5

Ze začátku se mi kniha líbila, později už takové neslané nemastné a ten konec, ten tedy dal korunu celému příběhu. Sestry byly šáhnuté, každá trochu jiným způsobem, policie laxní, Lucas mrtvej živej, prostě příběh bez ladu a skladu.

Tess.96
01.11.2023 4 z 5

Upřímně musím říct, že se mi do knihy Bílá těla vůbec nechtělo. Ani nevím z jakého důvodu, možná mě tolik nelákala obálka, protože anotaci jsem neznala (ráda se nechám překvapit). Nakonec jsem ale ráda, že jsem se ke knize dokopala a přečetla ji.

Kniha vypráví příběh o dvou sestrách, dvojčatech z pohledu jedné sestry, která je svým způsobem posedlá svým dvojčetem. Její sestra se dostane do toxického vztahu a ona se z toho může zbláznit a začíná naprosté psycho, ale jakože doslova. V polovině knihy jsem byla přesvědčená, že vím, jak to dopadne, ale kniha je napsaná tak čtivě, že mě to pořád bavilo. A světě div se, nakonec to stejně dopadlo úplně jinak.

Autorka skvěle popisovala atmosféru a krásně si hrála s napětím, takže příběh jen gradoval. Možná si mohla odpustit nějaké nechutnosti a úchylnosti (fakt psycho!), naštěstí tam toho bylo minimum, ale musím říct, že jsem s knihou opravdu spokojená a překvapená, jak se mi líbila a jak mě bavila.


Veronika33
11.04.2023 2 z 5

Tak táto kniha bola fakt čudná, zo začiatku celkom pútavá, no približne v polke začala strácať švih. Dosť ma prekvapilo ako sa to napokon vyvinulo, nebola úplne zlá, ale nesadla mi, postavy mi boli buď nesympatické alebo sa dosť zvláštne správali. Slabší priemer a pravdepodobne viac autorku nevyhľadám.

Julinka679
28.09.2022 1 z 5

Anotace skvělá, začátek dobrý... ale pak se to začne všechno sypat a konec je za mě absolutní zklamání, přitom se ten námět dal tak krásně využít... achjo!
Obě sestry jsou labilní, jedna šílenější než druhá a já jsem si k nim prostě nedokázala utvořit jakýkoliv vztah.
Je to škoda, kniha začala zajímavě ale bohužel měla sestupnou tendenci a ke konci to už nic nevylepšilo.
Za mě bohužel 1*.

Janča089
23.03.2022 3 z 5

Mně se kniha četla dobře, i když byla opravdu trošku jiná, než všechny současné bestsellery. Postav tam podle mého názoru nebylo nějak mnoho, ale souhlasím s tím, že obě sestry byly zvláštní a že to bylo už trochu překombinované. Závěr se mi moc nelíbil, i když jsem tušila, že to tak nějak bude.

Nymfadora.T.
02.01.2022 2 z 5

Nemohu říci, že by se mi to líbilo, ale zároveň jsem knihu nemohla odložit, byla jsem zvědavá, jak to vlastně dopadne. Obě sestry byly vyšinuté, každá jinak, ani jedna mi nebyla sympatická a trochu jsem se ztrácela i v postavách, celkově to bylo divně ujeté.

radka2412
11.11.2021 3 z 5

Jednoduše wow. Tuto knihu je těžké popsat. Ale účel dle mého splnila. Vyvolala ve mě mnoho emocí. Nechuť nenávist, radost ale i závist...

ivana1975
05.05.2021 2 z 5

No ja neviem... Zo začiatku to bolo Dosť zvláštne a dlhšie som sa nevedela začítať, ale postupom sa to trochu rozbiehalo. Kniha je zvláštne napísaná ale čo mňa dosť vytáčalo boli tie divné slová čo prekladateľ hľadal v slovníku. Suma sumárum kniha nič moc ale ako odpocinkove čítanie fajn.

jasmína
20.02.2021 4 z 5

Děj byl na mě hodně překombinovaný, a navíc teda slušně řečeno obě sestry byly hodně psychicky narušené.

Ale jsem ráda, že mám v této době zásobu detektivek.....

A tato, ač byla hodně zvláštní, tak se nedalo odejít.....

THERISA
07.01.2021 1 z 5

Co to proboha bylo? Nedočteno, odloženo a to ještě s poměrně velkým rozhořčením. Kde tahle kniha přišla ke zdejšímu poměrně dobrému hodnocení, je mi záhadou. Není to ani čtivé, ani zajímavé, ani nijak jinak objevné. Číst o tom, jak jedna sestra pojídá vlasy jiné sestry, aby se jí cítila blíž (mimo jiné), no, to je asi pro jinou čtenářskou kategorii. Za mě pass..

_kadla_
14.04.2020 5 z 5

Za mě dobrý! Děj byl svižný, čtivý, v postavách jsem se orientovala dobře i když jich tam bylo fakt hodně.. Bylo to ujetý a překvapující a prostě jiný. Je to prostě hodně rozporuplná kniha.

Leona333
09.04.2020 4 z 5

Kniha by se mohla bez problému jmenovat i Bílá těla - ,, černé duše". To díky těm barvitě popsaným úchylkám, kterých je v knize spousty. Nicméně téma o dvojčatech, mám v knihách ráda. Nikdy totiž nevíte na co, koho se to vlastně ,,díváte" - o kom ve skutečnosti čtete...
Kniha si označení psychothriller rozhodně zaslouží.

michaela.22
07.04.2020 4 z 5

Kniha se mi moc líbila, i přes to, že děj byl poněkud zmatený. Čtenář se trochu hůře orientuje v povahách hlavních hrdinů a občas neví co si má o nich myslet. Přesto kniha poskytuje fascinující pohled do mysli a určitě si najde své čtenáře. Rozhodně se k této knize hodlám v budoucnu vrátit.

hanka6036
23.01.2020 3 z 5

Knížku s podobným námětem jsem asi ještě nečetla. Nebyla nejhorší, ale ani taková, že bych si ji přečetla znovu. Docela mě překvapilo rozuzlení celého případu, protože takový konec jsem opravdu nečekala.

Leena
06.01.2020 3 z 5

Ani mě to nešokovalo, ani neznechutilo, dojem nijaký..
Ale jo, dobře se to četlo, chvílemi i napínavé.
Kniha, která mi ale v paměti nezůstane.

LenkaGonn
29.07.2019 3 z 5

No….. těžké se k tomu vyjádřit. Jako fakt nechutný :-D … pak jsem nevěděla kdo je větší magor:-D … ALE.. bylo to zajímavé téma, napínavé, nečekané události. Kniha se četla rychle. Prostě průměr. Znovu číst nebudu, ale nelituji, že jsem tuto autorku zkusila.

DominaCZ
04.07.2019 1 z 5

Jak již bylo psáno: lidé se slabým žaludkem, nečtěte to. Dočtete se totiž, jak sežrat zuby svoje i svýho dvojčete, jak se pije jeho moč a dozvíte se radu: vlasy polknout ani rozkousat nejdou, takže je nastříhejte na malé kousíčky a ty vypijte v mléce.

Jo, o tomto je ta kniha. Asi měla být šoková nebo já nevím, asi takový to " to tu ještě nebylo".
Je to přitom škoda, slibovalo to fajn věci, který se nakonec neudály.

SilvieSisinka
01.07.2019 3 z 5

Přečíst se to dalo, to zas ano. Průměr. Zápletka dobrá, jen občas se to táhlo. Nechutné chování sester. Každá měla své zlozvyky.

jindra3953
01.06.2019 4 z 5

Nebylo to špatné. Lidé jsou různí, jak knižní hrdinové, tak čtenáři, a je to dobře. :)

intelektuálka
08.03.2019 4 z 5

Otázka provázanosti dvojčat - jejich pouta jsou hlubší - od okamžiku nitroděložního života jsou spolu ...

Vypadá, že jejich založení je rozdílné - ale tady se dočkáme překvapení...

A znovu je zde problematika zneužití informačních sítí...a manipulace...

300 stran zbytečně rozepsaných, ale své čtenáře si kniha najde.

Štítky knihy

dvojčata

Autorovy knížky

Jane Robins
britská
2018  70%Bílá těla

Kniha Bílá těla je v

Přečtených148x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených2x
Knihotéce115x
Chystám se číst139x
Chci si koupit35x
dalších seznamech1x