Bílá pyramida - tajemné stopy v podzemí tibetských klášterů

Bílá pyramida - tajemné stopy v podzemí tibetských klášterů https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206679/bila-pyramida-tajemne-stopy-v-podze-cOE-206679.jpg 4 15 2

Kniha o záhadných mysteriích tibetského buddhismu s předmluvou Ericha von Dänikena.

Přidat komentář

Terva
22.04.2023 4 z 5

Asijský kontinent
byl v minulosti
a je i v současnosti
protkán odkazy na přítomnost
bohů cestujících vesmírem.

Poslední dvě knihy, které jsem od Hartwiga Hausdorfa četl, se ve velké míře věnují Asii, respektive nejvíc Číně a okolí. Není moc spisovatelů nebo, chcete-li astroarcheologů, kteří měli možnost v této zemi bádat a fotit. Tak že spousta informací v této knize je úplně nových nebo málo publikovaných. Proto jsem s nadšením tuto informační knihu přijal a těšil se na obsah a nové poznatky. A opravdu jsem nebyl zklamán, naopak jsem byl velmi nadšen. Informace zde uložené nejsou sice moc podpořené důkazy, ale spekulace i pojem výkladů jsou přijatelné a uvěřitelné. Tak že až na nějaké aspekty ke konci knihy jsem byl celkem spokojenř.

Citát: Člověk raději zapomene na to, co si nelze vysvětlit, aby si nemusel příliš namáhat obrazotvornost.

Jedna věc mi tu moc neseděla. Jedná se o stará Čínská léčitelství a praktiky, jako třeba akupunktura a podobné léčitelství. Pan spisovatel tyto dovednosti připisuje mimozemšťanům, kteří jej starým mudrcům v Číně předali. No, já bych to zas tak nehrotil. Podle mého na to prostě přišli časem oni sami. Vždyť přece žili s přírodou v souladu, znali své tělo, jeho možnosti a uměli ho i léčit. K tomu přeci nepotřebují mimozemšťany. A dalším takovým záporem je fakt, že poslední část knihy se opět zaobírá únosy UFO a výpovědí, tak zvaných svědků. Tohle už je ohraná písnička. Já na únosy mimozemšťany věřím, ale nemusím o tom číst v každé publikaci. Únosy jsou po celém světě stejné. Jen se mění jména účastníků.

Malá ochutnávka:
Byla to jediná střela, nabitá veškerou silou univerza. Bíle žhnoucí sloup kouře a plamenů, tak jasný jako deset tisíc sluncí stoupal v celém svém lesku. Byla to neznámá zbraň, železný hromový kyj, obrovský posel smrti, jenž v popel proměnil celý rod Vrišnů a Anhakraslů. Mrtvoly byly spálené tak, že nebyly k poznání, vlasy a nehty jim slezly a ptáci se zbarvili doběla.
(Toto není popis situace v Hirošimě ve dnech po šestém srpnu 1945, to je tisíce let stará zpráva o ničivé zbrani jménem Agneya ve staroindickém národním eposu Mahábhárata.)

Ovšem, co jsem přivítal je skutečnost, že se tu pan spisovatel zmínil o dvou Indických knihách Mahábhárata a Rámajána. Mám doma obě, sice už v modernějším hávu, ale i tak jsem u čtení doslova slintal. To, co se v těchto velmi starých knihám odehrává, to je prostě bomba. A někdy doslova. Lidé starověku tam lítají ve strojích, navštěvují vesmírná města na našem orbitě a používají smrtící zbraně na atomové bázi. Jo, tenkrát se to všechno mlátilo mezi sebou. Naše civilizace už se k tomu také pomalu blíží. Jak se tak říká: historie se neustále opakuje.
Pro milovníky záhad vřele doporučuji.

Citát: Vše povstalo z draka.

kannibal28
30.08.2017 3 z 5

kniha začala skvele ale časom začala trošku strácať na zaujimavosti. Unosy mimozemšťanov až tak nežeriem lebo tomu moc neverím načo by leteli takú dialku aby sa ani raz neukázali celemu svetu. Moc sa mi to nezda logické.