Biggles mezi bojovými starty

Biggles mezi bojovými starty https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28761/biggles-mezi-bojovymi-starty-28761.jpg 4 12 3

Biggles série

< 27. díl >

Dobrodružné příběhy, které vypráví Ginger člen 666. eskadry v čele s velícím důstojníkem Bigglesworthem. Šestnáct krátkých příběhů, ve kterých Ginger vzpomíná na prožitá dobrodružství. Většina z nich se odehrává v exotickém prostředí a jejich děj je plný nástrah, překvapení a fantazie.

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Riopress
Originální název:

Biggles – Charter Pilot , 1943


více info...

Přidat komentář

Sandik
23.01.2019 3 z 5

Upřímně řečeno, tohle je vážně kniha pouze pro chlapce mezi 10-15 lety nebo pro skalní fandy (případně samozřejmě obojí). Pracuje se v ní s motivy, které známe například už z knihy "Biggles letí kolem světa", ale podobné situace lze ve formě vedlejších zápletek najít i v mnoha jiných Bigglesovkách. Relativně originální nápad je zde pouze to, že všechny příběhy vypráví Gigner v pauzách mezi bojovými starty. Společné tyhle příběhy mají to, že v nich vždy, nebo téměř vždy, hrají roli nějaké přírodní procesy. Zpočátku tajuplné či přímo děsivé, na konci vždy s racionálním vysvětlením. Nutno je ovšem podotknout, že tato "racionální vysvětlení" jsou, tak jako u Bigglese i mnohde jinde, prakticky vždy dokonale fantastická a nemají s realitou nic společného... Celkový dojem: 65%

JAnD
19.05.2017 3 z 5

Možná by se kniha mohla jmenovat Biggles a Kačer Donald (dr. Donald Duck).
16 povídek o dobrodružstvích s bláznivým přírodozpytcem, o neobvyklých rostlinách i živočiších. Autor zde opět koketuje se sci-fi, nutno dodat, že o poznání lépe, než v Himaláje. Některé příběhy znějí i uvěřitelně.
Kniha je trochu neobvykle vyprávěna Gingerem po večerech v letecké kantýně.


yank3e
13.01.2013 2 z 5

Jeden díl z nekonečné série o Bigglesovi. Četl jsem ji jako kluk a celkem mě bavila, ale z dnešního pohledu je to spíš podprůměr.

Kniha Biggles mezi bojovými starty je v

Přečtených17x
Knihotéce19x
Chystám se číst1x
Chci si koupit4x