Biggles jde do války

Biggles jde do války https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28638/bmid_biggles-jde-do-valky-b8K-28638.PNG 4 34 7

Biggles série

< 7. díl >

Jeden z prvních příběhů pilota Bigglese, ve kterém se objevuje jeho úhlavní nepřítel – německý důstojník von Stalhein. Příběh se odehrává za 1. světové války.

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Toužimský & Moravec
Originální název:

Biggles Flies East , 1935


více info...

Přidat komentář

Turlogh
23.03.2021 5 z 5

Hodně napínavý a drsný špionážní příběh o kapitánu Bigglesovi a jeho dobrodružstvích za první světové války v Africe. Biggles se zde ukazuje opět nejen jako prvotřídní, elitní pilot, ale i jako výtečný špión. Doporučuji k přečtení. Howgh.

kokrokr
12.07.2020 2 z 5

Trochu naivní a podprůměrný špionský román. Biggles se zde stává špionem a odhaluje hlavu německé výzvědné sítě v anglických řadách. Je to klasické dobrodružství druhé kategorie ve kterém není pro logiku místo. Sám mám staré příběhy z třicátých let rád, jen je třeba při jejich čtení vypnout mozek a pak se můžete bavit.


Formol
13.03.2017 5 z 5

Chtěl jsem dát čtyři hvězdičky, protože si myslím, že ve věku, kdy si čtenář může vychutnat špionážní děj, bude pro něj už příliš přímočarý. Ale další hvězdička za první výskyt mého nejoblíbenějšího literárního padoucha Ericha von Stahlheina.

Sandik
13.02.2017 4 z 5

Způsob, jakým Johns takřka bez mrknutí oka "vsunul" tuto špiónsko-pouštní eskapádu mezi příběhy už popsané v předchozích knihách, je docela obdivuhodný. Můžete jeho psaní vytýkat leccos, je velmi snadné prohlásit jeho knihy za literární brak nebo za něco podobného, ale rozhodně mu nelze upřít duchaplnou pohotovost. Děj je až na pár míst poměrně uvěřitelný, dobře promyšlený a vybudovaný, o nečekané zvraty a napětí, jež by se dalo krájet, v něm rozhodně není nouze. Malou vadou na kráse je to, že čtenář pravděpodobně začne tušit pointu celého příběhu podstatně dříve, než to pravděpodobně autor zamýšlel... Celkový dojem: 75%

SalomeH
11.09.2014 5 z 5

Jedno z nejnapínavějších Bigglesových dobrodružství. Málem jsem okousala okraje knížky, když se Biggles setkával s personálem na své nové základně.

Ladys
31.08.2014 5 z 5

Psané až naivně, ale tak krásně dobrodružné, že nemůžu dát jinak než 5/5. Biggles je nejen odvážný a houževnatý statečný chlapík, ale i velmi čestný. A to vše dohromady z něj dělá hrdinu, kterému člověk fandí s chutí. Četl jsem zatím Biggles od velbloudích stíhaček a tohle mi přišlo ještě lepší. Možná proto, že to nebyly povídky, ale jeden příběh, který nabíral na otáčkách. A být mi tak 12 - 15 let, tak to "žeru" i s "vrtulí"! :-D Parádní dobrodružství.

kalista1
20.01.2013 5 z 5

Opět poutavé dobrodružství Bigglese tentokrát z Palestiny za 1. světové války, kde vystupuje v roli špiona. V knize samozřejmě nechybí vzdušné souboje, ale ani prvky detektivky. Kdo je onen tajemný Arab jménem El-Šerif? Zajímavé rozuzlení, ale pozorný čtenář na to přijde dřív než to odhalí autor.