Bezchybná

Bezchybná https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84851/mid_bezchybna-84851.jpg 4 75 13

Sarah má před sebou poslední ročník střední školy. A i když je trochu knihomol a chce se dostat na prestižní univerzitu, aby mohla studovat žurnalistiku, doufá, že by třeba mohla potkat také svou první velkou lásku. A pak přijde do třídy Rock Conway, a jako by se sny staly skutečností. Ovšem má to dvě drobné vady na kráse. Jednou z nich je její neúměrně velký a nepřehlédnutelný nos a druhou fakt, že se do Rocka zamiluje také její nejlepší kamarádka – bezchybná Kristen. Sarah se tak stává novodobým Cyranem.... celý text

Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Flawless , 2011


více info...

Přidat komentář

knihomolka27
22.03.2022 4 z 5

(SPOILER) Děj knihy je strašně jednoduchý skoro až primitivní...vlastně bych zprvu ani neřekla, že to může fungovat ale .....ono to dost překvapivě funguje a vlastně i nadprůměrně vzhledem k žánru a tak vůbec. Hlavní hrdinka je sympatická od začátku až do konce, a i když se né vždy chová zcela pochopitelně...tak se to vzhledem k její situaci a věku dá pochopit...teda aspon já bych se asi chovala dost podobně....komplexy méněcennosti jsou mý starý známí, můj nos jsem neschovala pomalu ani pod rouškou..takže vím jak se hrdinka cítí, ani já nejsem zrovna social člověk a druhé pohlaví je pro mě stále jedna velká neznámá...krom toho, že se Sarah mám společného opravdu dost...literatura, snaha být nejlepší...tak také chápu její obavy o ztrátu kamarádky nebo strachu odhalit své city. Dle mého názoru je v téhle knize hezky napsáno jak těžké je vlastně si lásku přiznat a přijmout ji, jelikož to znamená, že se najednou stáváte víc zranitelnými...mnoho lidí si tak nevědomky kolem sebe staví svoje bezpečné zdi, za které nechtějí nikoho pustit...a i když tak nějak podvědomě tuší, že by to dělat neměli...tak si prostě nemůžou pomoct. A já tenhle přístup chápu, a proto pro mě vůbec není složité představit si Sářinu situaci...i když se její chování může zdát jako nelogické...ale hlavní je, že má své opodstatnění.

Celý příběh utekl rychle, to co mě na něm nejvíc vadilo byly ty sladoučké veršíky opěvující pořád dokola něčí oči, úsměv...jako neříkám, že by mi vadilo takovou zprávu dostat, ale přišlo mi to moc takový nereálný a až příliš přecukřený....

...
na závěr chci říct, že kniha je velmi příjemná, dobře se čte, je celkem emoční, ale ne zas moc...v hlavě vám asi nezůstane moc dlouho, ale má nějaké to poselství, sympatické postavy, které nejsou jen černé nebo bílé...což znamená, že se dokážete ztotožnit s každým ...dokonce i s Kristen.

Knihomolka97
11.02.2021 3 z 5

Knížka nebyla vůbec špatná. Bavila mě, hlavně první polovinu jsem se nemohla odtrhnout. Hlavní hrdinka Sarah byla skvělá. Okamžitě jsem si také oblíbila Rocka, potěšilo mě, že to nebyl žádný namýšlený frajírek, ale pohodový, chytrý kluk, co má rád literaturu a nestydí se za to. Postupně mi ale začalo vadit pár věcí.
1) chování nejlepší kamarádky Kristen - takhle se podle mě kamarádka, natož nejlepší chovat nemá
2) že se Sarah nechala zbytečně využívat, i když se k ní Kristen nechovala hezky
2) zabedněnost Rocka, takhle inteligentní kluk by přece měl poznat, že je někde chyba. Čím dál víc mi začalo vadit, že nevidí něco tak očividného. Samozřejmě vím, že o tohle šlo, ale působilo to na mě nereálně a na sílu... asi už jsem na tyhle příběhy stará. :D
Na konci se mi líbilo, že si Sarah uvědomila, že by měla v prvé řadě myslet na sebe a na vlastní štěstí. A že její nos je kousek její osobnosti. :)
Za mě lepší průměr 3,5⭐/5⭐. Ale vím, že kdybych byla mladší a nepřemýšlela tak nad tím, určitě bych z příběhu byla nadšená. :)


knihomolka27
29.07.2019 4 z 5

Takovéhle knížky čtete, když chcete mít oraz.

Micha_Cliffo
07.12.2017 5 z 5

Knížka s jednoduchým příběhem a zápletkou. Vhodná na relax, nemusí se moc přemýšlet. Sice jsem z těchto knížek trochu vyrostla, ale v hlavní hrdince jsem se našla a příběh mě pohltil. Spokojenost.

janik27
25.11.2016 5 z 5

Občas jsem měla pocit, autorka popisuje můj život

terkas2001
26.08.2016 4 z 5

Sice jsem už od začátku věděla, jak to skončí, ale asi mi to ani nevadilo. Byla to už od začátku hodně oddychová knížka na léto k vodě, přestože se odehrávala ve škole. I tak bych ji mohla doporučit těm, co hledají nenáročnou dívčí četbu.

1v8na
02.12.2014 4 z 5

příběh byl velmi citový. Líbil se mi. Obdivuju Sarah, jak dokázala hrát, že je všechno v naprostém pořádku. A také jsem ráda, že jí rock odpustil.

Pedruska01
21.08.2014 5 z 5

Knížku jsem si vybrala skoro náhodou a té taky děkuju. :D Zábavná kniha, od které jsem se nemohla dostat. Moc mě bavila - což jsem ani neočekávala!, rychle se četla, pěkný a smysluplný příběh - no, co víc si přát. :) Problém, zde nastíněný je v celku zapeklitá věc. Být dobrá kamarádka a upírat si už cokoliv nebo být sobecká, mít se dobře, ale ztratit přátelé? Toť otázka, že. Knihu doporučuji, bezvadná oddechovka. :)

Miška14.07
27.07.2014 4 z 5

Na této knížce je zžejmé, že člověk by se měl podřizovat sám sobě, né kamarádce ikdyž je to pro její dobro

Knihoholka:'33
16.04.2013 5 z 5

Bezchybná - jak výstižný název.

h.anuli.k
26.05.2012

pěkné letní prázdninové čtení

Kituna
02.03.2012

pohodová kniha ... a taky dost zajmavááá

Emmgirl
27.12.2011

Pohodová kniha na jedno odpoledne, jež skvěle poslouží jako odpočinkové čtení pro všechny milovníky romantických, ne moc složitých příběhů pro mládež trochu nižší věkové kategorie, které i přes pár ''překážek'' skončí happy endem. :)

Zkrátka pokud chcete nějak zabít čas jednoho nenaplánovaného a nijak nevyužitého odpoledne, sáhnete po té správné variantě.

Autorovy knížky

Lara Chapman
americká
2011  73%Bezchybná

Kniha Bezchybná je v

Právě čtených1x
Přečtených134x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených8x
Knihotéce45x
Chystám se číst23x
Chci si koupit5x