Bez výmluv!

Bez výmluv! https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/232692/bmid_bez-vymluv-232692.jpg 3 7 3

Ať se nám to líbí nebo ne, výmluva coby forma lži hraje v životě člověka určitou roli. Mnozí z nás však dělají velkou chybu, když začnou lži a spolu s nimi i výmluvy zneužívat, to jejich osobní rozvoj brzdí. Jak říká autorka této publikace: „Tolerance k alkoholu je u nás 0 promile, v některých zemích 0,3 promile. Tolerance k výmluvám jako by byla u nás povolena alespoň 1 promile v krvi. Naopak když někdo řekne pravdu tam, kde se přímo nabízí výmluva, většinou to ostatní spíš šokuje.“ Není to zvláštní? Na každé krabičce cigaret najdete varující nápis ministerstva zdravotnictví, že kouření škodí zdraví. Kde ale najdeme varování proti výmluvám? Proč vlastně potřebujeme výmluvy? K čemu nám jsou? Tato kniha byla napsána pro všechny, kdo chtějí dělat v životě víc, než jen hledat důvody, proč něco neudělali. Ukáže vám, jak se vypořádat s tím, co vás vede k tomu, abyste se vymlouvali a vzdali se toho, po čem toužíte. Zjistíte také, zda výmluvy druhých jsou pravda a jak takové výmluvy elegantně odstranit. Dozvíte se, jak změnit škodlivé myšlenkové stereotypy, které vám brání dosáhnout v životě úspěchu, štěstí a zdraví. Odhalíte dva nepřátele úspěchu – lenost a touhu po rychlé odměně. Najdete cesty, jak zlepšit rodinné vztahy a přátelství, jak více věcí dokončit, naučíte se být objektivní a dosahovat efektivněji svých cílů.... celý text

Přidat komentář

Prince_of_book
17.04.2022 4 z 5

Zajímavá kniha podaná celkem vtipným, ale zároveň vážným způsobem.

V knize se dozvíme vše od historie výmluv, přes jejich vznik, jak rozpoznat, že se člověk vymlouvá, či dokonce jak se sami vymlouvat. To vše je doplněno kupou faktů, experimentů, cvičení a vtipných obrázků perfektně doplňujících aktuální řešenou problematiku.

Jediné co mě osobně krapet kazilo radost z četby byl občas velmi nepřehledný formát knihy, která kombinuje více barev, obrázky, odrážky a různé formátování, takže jsem občas nevěděl kde zrovna jsem, ale to může být jen můj problém.

8/10

mariva
31.03.2017 2 z 5

Knížka mě hodně zklamala. Obsahuje vedle textů i řadu ilustrací a díky grafice je text roztažený zhruba na 100 stránek, i když samotného textu určitě není ani polovina. Prostě stačí napsat pár stránek, šikovně je roztáhnout, zvětšit písmo, doplnit grafiku, rámečky a ilustrace a kniha je na světě. Samotný text ještě obsahuje citáty a běžně známé výzkumy, těžko říct, kolik z textu je skutečně z hlavy autorky. Na jedné straně autorka radí nepoužívat lži a výmluvy, následně doporučuje najít si předem oblíbené citáty a vytříbené metafory, které pomůžou vybruslit ze situací, kde byste běžně použili výmluvu.


vinnetou500
14.03.2017 5 z 5

Skvělá a inspirativní kniha, která člověka nakopne správným směrem. 100%

Autoři knihy

Martin Doležal
česká, 1977

Kniha Bez výmluv! je v

Právě čtených1x
Přečtených8x
Knihotéce3x
Chystám se číst9x
Chci si koupit1x