Bez svědomí

Bez svědomí https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/261462/mid_bez-svedomi-261462.jpg 4 45 9

Znepokojivý svět psychopatů mezi námi. Kniha Bez svědomí, založená na pětadvacetiletém převratném výzkumu, je jedinečnou cestou do mysli nebezpečných jedinců. Skutečně jsou od přírody neschopní empatie, nebo jsou oběťmi okolností? Jak a proč jim procházejí lži, podvody i vraždy? Jsou šílení, nebo jen zlí? Jak můžeme ve společnosti, kterou dr. Hare nazývá „maskovací“, tyto lidské dravce odhalit a vyhnout se jim? Kniha zkoumá jejich prazvláštní modely chování a odhaluje jeden z nejděsivějších a tak často dokonale skrytých sociálních problémů, které ovlivňují život dnešní společnosti.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Psychologie a pedagogika

Vydáno: , Dům Harfa
Originální název:

Without Conscience , 1999


více info...

Přidat komentář

Termina
23.01.2019 2 z 5

Trocha té teorie o psychopatech mezi námi nikdy neuškodí :)

harena
12.12.2018 4 z 5

Dr. Robert Hare shrnul 25-leté studium o psychopatii v této útlé knížce tak, aby vše bylo srozumitelné i laikům. Mnozí psychopati opakovaně končí ve vězení nebo v jiných nápravných zařízeních, ale opravdu těžko poznáme psychopata, který je úspěšný právník, lékař a politik. Tito psychopati s kravatou se nemusejí bát, že by kolem sebe neměli dost příležitostí.
"Dovolujeme snad nevědomky společnosti vyvíjet se tak, že se z ní stává dokonalý inkubátor a možná i loviště pro psychopaty?

A ještě vtip, který se mě pobavil:
Dva podnikatelé s kufříky jdou po ulici:"Zkrachovali jsme, ale jenom morálně," říká jeden. "Zaplaťpánbůh," odpovídá druhý."

Trochu mi vadilo, že se některé informace neustále opakují, mnohem víc se mi líbila kniha od našeho neuropatologa a spisovatele Františka Koukolíka "Vzpoura deprivantů", ale i tato knížka určitě stojí za přečtení.


Clamera
01.12.2018 5 z 5

Velmi zajímavé čtení od renomovaného odborníka, jenž sestavil oficiální škálu psychopatie, která se používá pro diagnostiku této poruchy osobnosti. Problematika je poutavě a srozumitelně představena i laikům (pro ně je kniha primárně určena).

hu_87
06.09.2018 5 z 5

Super knížka. O psychopatech je zde napsáno mnohem víc zajímavostí, než čekáte. Bohužel často se autor opakuje.

iceVS
24.05.2018 5 z 5

Že je kniha skvěle napsaná, o tom není pochyb. Že je to úžasné odborné pojednání, to také nelze zpochybnit. A kdo to zažil v reálu, má husí kůži z toho, jak moc to sedí. To se prostě musí zažít.

Motak666
14.02.2018 5 z 5

Trochu depresívny konec o bezmocnosti zmeny psychopata v člověka.

Otto von Pluto
22.12.2017 5 z 5

Vědecko-popularizační kniha poutavě předkládající dosud známé informace (©1999) o lidských predátorech a parazitech společnosti, o psychopatech. Pokud jste někdy seděli v zaplněném kinosále pro více než sto lidí, je poměrně jisté, že tam minimálně jeden takový člověk seděl s vámi… Nejen proto knihu doporučuji přečíst.

Jacck
02.08.2017 5 z 5

Kniha o psychopatech mezi námi. Psychopata si lze představit jako sociálního predátora, který druhé lidi využívá jako svou kořist a nebere si žádné servítky ani ohledy na tom, zda jim ublíží. O psychopatech se říká, že nemají svědomí. Hloupí psychopati končí za mřížemi s diagnozou disociální porucha osobnosti, inteligentní psychopati se naučí kamuflovat jako chameleoni a díky svému "drajvu" a touze po moci to často dotáhnou do mocenských pozic - mezi manažery, právníky, lékaře či do politiky. Robert Hare je jedním ze světových expertů na psychopaty a napsal už několik knih, je autor PCL (psychopathy checklist) - diagnostického nástroje, který se používá ve vězení k diagnostice psychopatie

micha-ella
27.05.2017

Téma, které mě od mých studií velmi zajímá. Vždycky jsem si myslela, že když člověk vědomě koná zlo, dělá to pro nějaký svůj prospěch. Jak se s tím ale srovnává ve svém vlastním svědomí?

Štítky knihy

psychopatologie

Autorovy další knížky

Robert D. Hare
kanadská, 1934
2014  74%Hadi v oblecích aneb Psychopat jde do práce
2015  84%Bez svědomí

Kniha Bez svědomí je v

Právě čtených4x
Přečtených63x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených4x
Knihotéce17x
Chystám se číst119x
Chci si koupit47x