Bez milosti

Bez milosti https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/110353/bez-milosti-110353.jpg 4 14 5

Autorka vypráví příběh svého života, ve kterém se krutě střetly dva zcela odlišné světy – islám s civilizací. Z jejího soužití s druhem, pocházejícím z Jemenu, se narodilo sedm dětí. Pro ni jako matku bylo nepředstavitelnou tragédií, když čtyři z nich byly zavlečeny do Jemenu, kde živořily v nepředstavitelně krutých a ubohých podmínkách. Matka zoufale a odhodlaně bojuje o jejich záchranu, ale naděje na setkání se všemi dětmi je mizivá.... celý text

Přidat komentář

pedroK
18.11.2019 4 z 5

Kniha o člověku, který by zasloužil denně rány holí za to, co provedl svým dětem a jejich matce. Příběh je strhující a nervy drásající. Člověk se jen těžko vžije do situací, které Miriam, Zana a další děti prožívali, jestli se mělo něco udělat jinak. Opakovaně jsem byla šokovaná drzostí a proradností jemenských státních činitelů, kterým nebyla žádná špína cizí. Fér jednání neexistovalo. Dlouho si nic takového zase nepřečtu. Depresivní, bezvýchodné jen při čtení, natož k žití.

Radka1911
10.07.2019 4 z 5

Čtivý autobiografický příběh o boji matky za práva vlastních dětí násilím zavlečených do Jemenu.


maličkán
11.04.2019 4 z 5

Tato kniha mne bavila. Byla psaná takovým tím čtivým stylem.

Rup
08.04.2016 1 z 5

Má-li někdo zájem o setkání s koncentrovanou tupostí bez ohledu na věk, národnost, pohlaví a vyznání, nechť se pustí do četby této knihy. A paní Wain, bohužel, svou naprostou neprofesionalitou prokázala protagonistům a jejich věci vpravdě medvědí službu. Jedna hvězda za téma, jinak odpad.

Lenka Žofka
02.01.2013 2 z 5

Další z řady o ženách které nejsou šťastné ve vztahu s muslimem. Tahle pro byla zajímavá, že nabízela druhý pohled na příběh z knihy Prodaná. Nemůžu si pomoct, ale ty ženské jsou tak naivní.....!!!