Betonová pláž

Betonová pláž https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450662/bmid_betonova-plaz-1ZB-450662.jpg 3 21 2

Druhá básnická knížka Šimona Leitgeba vychází tři roky po jeho pozoruhodném debutu a v mnohém na něj navazuje. Stále se přidržuje dětské či mladické perspektivy, znovu jsou básně ukotveny v koncizním rámci, jenž má tentokrát podobu příběhu rozděleného do tří oddílů. Oproti syrovosti první sbírky nicméně nové texty vykazují melancholické zjemnění a větší míru obraznosti, která místy nabývá až symbolistního rázu. Svět se ukazuje jako podivné místo k existenci.... celý text

Přidat komentář

uzivatel6780
03.10.2022 odpad!

Laťka poezie proklatě nízko.

ematurku
12.11.2021 3 z 5

Hned na začátek přiznání - sbírám knihy, na kterých se výtvarně podílel Jaromir99, ale zpravidla je nečtu, protože momentálně prostě nic nečtu celkově krom věcí, co překládám, rediguju, recenzuju, posuzuju nebo rešeršuju kvůli nějakýmu článku. Což je hrozně smutný, ale je to tak. Tady se ale podařil malý zázrak a já tuhle útlou sbírku poezie přečetla na dovolené. Respektive cestou z dovolené. Když dítě v autě na půl hodinu usnulo. Vítejte ve vesmíru pracující matky.

Anyway. Zpočátku mi to přišlo příšerný, ale po pár básních mě to začalo příjemně překvapovat, dohromady to tvoří takový malý příběh s pointou. A i když na poezii volným veršem mladých básníků nejsem, nakonec pozitivní dojem převážil. Ale přijde mi, že v tomhle žánru je mnohem zajímavější třeba tvorba Jonáše Zbořila.


Štítky knihy

básně česká poezie Cena Jiřího Ortena

Autorovy další knížky

Šimon Leitgeb
česká, 1996
2020  65%Betonová pláž
2017  69%Mezi náma

Kniha Betonová pláž je v

Přečtených26x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce6x
Chystám se číst7x
Chci si koupit1x