Pomsta je sladká

Pomsta je sladká https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479259/bmid_pomsta-je-sladka-FvK-479259.jpg 4 8 3

2. díl bláznivé série, ve které mají hlavní slovo černý humor a špetka mrazivého napětí. Potom, co se Bethany a Ebenezer zbavili netvora, mají před sebou jediný úkol: být DOBRÝMI lidmi a žít naprosto beznetvorsky. Rozhodnou se prodat předměty, které netvor za ty roky vyzvracel, a utržené peníze věnovat na dobročinný program. Pak se však na scéně objeví papoušice Klaudie s prosbou o pomoc. Snědla poněkud obludné jídlo a od té doby se necítí dobře. Zaměří na ni svoji pozornost a s jejich dobročinnými úmysly to začne jít pěkně z kopce…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Revenge of the Beast , 2021


více info...

Přidat komentář

Vknihách
05.11.2023 5 z 5

magické, clivé, napínavé

Také je čítanie knihy Beštia a Bethany: POMSTA BEŠTIE.

Veľmi sa mi páčilo, že v tejto časti sa autor venoval akoby samotnému začiatku príbehu Beštie. Síce to bolo pre moju Pauli mätúce, nechápala prečo je Ebenezer raz dospelý, 500-ročný chlapík a raz dieťa, no pre mňa to bolo fakt super. Pauli som vysvetľovala, kedy sa vraciame do Ebenezerovho detstva a rovnako ako ja, bola zhrozená, aké dokážu byť deti zlé a práve zraniteľní jedinci túžiaci po priateľstve, či akejkoľvek chvíľke pozornosti, zakotvia v toxických vzťahoch (áno, prosím pekne, v tejto knihe boli názorné ukážky toxicity a nie v romanciach, ktoré čítam). Lenže ako sa hovorí “z kaluže do blata a Ebenezera zachránila v detstve Beštia, ktorej pomohol, aby sa necítil taký sám. Nebola to nezištná pomoc z jej strany. Veď aj za dlhovekosť vďačil Beštii. Náležite jej každý rok života splácal.

Až Bethany vniesla do života Ebenezera nový vietor. Vytvorilo sa medzi nimi krásne priateľstvo a obaja si uvedomili, že chcú byť lepšími. Aj toto autor poňal s humorom a stále prítomný pomyselný čertík na pleci zasahoval do dobrých úmyslov postáv. Či ich priateľstvo ustojí skúšky, ktoré im nachystá papagájica Claudette, sa dočítate v tomto pokračovaní príbehu.

A čo Beštia? V závere bude mať veľkolepé entré priamo na divadelných doskách. Vskutku napínavý záver vám nechá otvorené dvere na domnienky, ktoré verím, budú vyvrátené alebo potvrdené v tretej časti tejto originálnej série pre deti od 8 rokov.

JACK MEGGITT-PHILLIPS vsadil na silu priateľstva a dôvery, predsudky a zlú minulosť, či manipuláciu. V tom, aby napísal perfektný text, mu dopomohli vedľajšie postavy a nemálo ilustrácie, ktoré navodili tú správnu atmosféru príbehu.

broskev28
25.01.2023 4 z 5

Už na s.8, u Divize, jsem zavětřila, vycvičena mnoha detektivkami . . .
Na s.9 mě překvapil obrázek - muž, který mluví s Ebenezerem, totiž žádnou kápi nemá; znak má na svém plášti. Podobně obr. na s. 12 - měl by se odehrávat na louce, přes kterou Ebenezer sprintoval, ale tak tomu na obrázku rozhodně není. Hnidopiška, já už lepší nebudu.
Úžasný byl naopak obrázek na s.95 a obecně cukrárna slečny Zmatlíkové je místo, které bych moc chtěla navštívit. Nikdy jsem netoužila stát se cukrářkou či kuchařkou (chudáci strávníci!), ale tady by se mi určitě líbilo.
Výborná byla i desková hra SLOVNÍ HŘÍČKY - inspirace pro naše knihožroutská setkání! A obecně mě příběh opět příjemně překvapil, přičemž to největší překvápko jsem našla na konci: jak to bude dál?

"Když Ebenezer viděl tyto vzpomínky poprvé, před pár dny, tajně z nich byl nadšený. Teď ho odpuzovaly. Na to, abyste někoho přestali mít rádi, nezabere nic lépe než únos a mučení."


bupilla
23.11.2021 5 z 5

Zase výborné :D
Ilustrácie sú super, v tejto knihe je ich ale myslím menej, ako v prvej časti, je tu viacej súvislého textu.
Príbeh sa vyvíja zaujímavo a koniec ma úplne nalákal na pokračovanie, takže teším sa na tretiu časť. :)
Je to vtipné, nápadité, čierny humor a samozrejme kopec múdrosti medzi riadkami :)
Pre fanúšikov Dahla a Walliamsa ako stvorené :)

Štítky knihy

napětí černý humor

Autorovy další knížky

2020  82%Bethany a netvor
2021  85%Pomsta je sladká

Kniha Pomsta je sladká je v

Přečtených11x
Knihotéce26x
Chystám se číst3x
Chci si koupit3x